Humanisme.dk

    FORSIDE | INFO | KONTAKT | REGISTER | SØGNING | ANBEFALINGER: FILM & BØGER & LINKS
    INSPIRATION: LEVENDE BILLEDER | CITATER | DOKUMENTATION: NATIONALISTISK PROPAGANDA

Facebook: Like Humanisme.dk
Facebook: Friend Rune Engelbreth Larsen
Alle månedens opdateringer
Om Rune Engelbreth Larsen
Biografi
Rune Engelbreth Larsen på Twitter
Rune Engelbreth Larsen på Youtube
Rune Engelbreth Larsens forfatterskab
Foredrag af Rune Engelbreth Larsen
Links
Rune Engelbreth Larsens genopdagelse af Danmarks landskaber i fotos
Digte af Rune Engelbreth Larsen
Rune Engelbreth Larsens blog på Politiken.dk
Danmarks Løver - frihedsbevægelsen
Panhumanism.com - Rune Engelbreth Larsen på engelsk
Rune Engelbreth Larsens blog på Politiken.dk
...
Kontakt Humanisme.dk
Humanisme.dk
eXTReMe Tracker

DR som Søren Espersens handskedukke?

Af Rune Engelbreth Larsen Udprint

Ingen har vist glemt Danmarks Radios knæfald for Pia Kjærsgaard, dengang litteraturforskeren Isak Winkel Holm i P1-programmet "Sproglaboratoriet" kom for skade at udtale: "Det er ikke så lang tid siden, at Pia Kjærsgaard talte om indvandrere, og sagde at de formerede sig som rotter." (17.4.2009).

DR's generaldirektør Kenneth Plummer undskyldte personligt over for Pia Kjærsgaard, og udtalelsen blev klippet ud af programmet - historien blev censureret retrospektivt. Intet mindre.

Og hvorfor? Fordi litteraturforskeren - en gæst i studiet - havde byttet om på ordene "rotter" og "kaniner": Dét, Pia Kjærsgaard i virkeligheden havde sagt, var at "de fremmede formerer sig som kaniner".

Der var med andre ord kun tale om at forveksle to gnavere - men dét blev ikke nævnt i undskyldningen eller programmets dementi, nej, forargelsen gik på, hvordan i alverden man dog kunne tilskrive Kjærsgaard den slags.

Nu er den så gal igen i DF - undskyld DR - idet man har fundet det nødvendigt at kontakte og orientere Søren Espersen om en lille satirisk klumme på tre minutter, hvori han står for skud - og tilmed orientere ham før indslaget.

Forfatteren bag klummen er tekstforfatteren Claus Flygare, der naturligvis er målløs og beskriver forløbet i et indlæg i Politiken:

ndslaget handlede om, at det var en optrapning af Espersens tilbagevendende angreb på DR, at han nu var begyndt at nævne navne på dem, han ville have fjernet. Jeg forslog, at Espersen selv startede et teater, hvor han kunne få luft for sine tanker om dramatik.

Altså ikke noget angreb, der ville holde nogen vågen om natten.

Derfor blev jeg meget forbavset, da jeg sendte teksten og hørte, at man følte, man blev nødt til at orientere Espersen om, at han blev kommenteret i den lille tre minutters radioklumme.

Hvis man ikke gjorde det, frygtede man, at man ville rende ind i nogle meget omfattende og besværlige ubehageligheder. Senere på dagen skulle jeg ud på DR og indtale indslaget.

Her fik jeg at vide, at man havde ringet til Espersen, og spurgt om han ville læse indslaget, så han kunne kommentere det i forbindelse med, at det blev bragt. Det havde Espersen dog afslået, men havde nævnt, at han ville høre det, når det blev sendt.

Jeg har lavet satire i 17-18 år i DR og stoppede i 2000, da Underholdningsafdelingen blev nedlagt.

I den tid kan jeg huske, at der én eneste gang var en nervøs, vikarierende redaktør, der ringede til en politiker og spurgte, om han havde noget imod, vi brugte et bestemt klip med ham. Politikeren havde moret sig højlydt og sagt, at vi selvfølgelig måtte bruge det. I årenes løb fik vi klager og breve og ind imellem trusler på livet, men det var ikke noget, der fik os til at overveje at tækkes nogen af dem, der lagde pres på os.

Det var sådan, ytringsfriheden blev praktiseret i tiden før 2000. Man kunne diskutere (råbe og skrige) og være uenige (hade hinanden), men det var ikke på dagsordenen at ville indskrænke hinandens ret til at mene, hvad man ville.

Det er det så blevet i dag. En lettere satirisk klumme bliver tilbudt Espersen - til udtalelse og eventuel follow-up-kommentar. Det sætter unægtelig Espersens udtalelser om ' røde lejesvende' i et helt anderledes perspektiv.

På mig virker det, som om DR's medarbejdere er blevet skræmt til at optræde som ' Espersens handskedukker' - og så er det hele jo pludselig en helt anden historie.

Claus Flygare, Politiken, 10.10.2009

Der er åbenbart en omsiggribende følelse i både DR og DF af, at DR skal servicere DF - og det er naturligvis derfor, Søren Espersen & Co. himler forarget op over Forbrydelsen II, for sådan fastholdes myten om, at DF er "de røde lejesvendes" forfulgte stakler, ikke sandt?

Eller som jeg konstatere i en klumme: »... hvis Forbrydelsen II afslutningsvis skulle vise sig at have været en smule kritisk over for Dansk Folkeparti, ville det blot være et lille skvulp i forhold til det ukritiske mikrofonholderi, som partiet har vænnet sig til at kunne tage for givet i TV-Avisen og TV2 Nyhederne i årevis – og så ville den naturligvis stå i kontrast til 99 procent af de øvrige tv-serier og underholdningsprogrammer, der er så apolitiske og søvndyssende, at de i sig selv tjener magtens status quo.« (»Nazi-kortet-kortet«; Politiken, 3.10.2009).

Og når der ligefrem er medarbejdere (og en generaldirektør) i DR, som helt af sig selv sørger for at dække sig ind under DF på forhånd, bliver det alt sammen unægtelig en hel del lettere for Søren Espersen & Co.

Rune Engelbreth Larsen
Blog: Engelbreth, Politiken.dk, 10.10.2009Warning: include() [function.include]: http:// wrapper is disabled in the server configuration by allow_url_include=0 in /var/www/humanisme.dk/public_html/engelbreth09/e091010.php on line 83

Warning: include(http://www.humanisme.dk/include/bottom.php) [function.include]: failed to open stream: no suitable wrapper could be found in /var/www/humanisme.dk/public_html/engelbreth09/e091010.php on line 83

Warning: include() [function.include]: Failed opening 'http://www.humanisme.dk/include/bottom.php' for inclusion (include_path='.') in /var/www/humanisme.dk/public_html/engelbreth09/e091010.php on line 83

Warning: include() [function.include]: http:// wrapper is disabled in the server configuration by allow_url_include=0 in /var/www/humanisme.dk/public_html/engelbreth09/e091010.php on line 87

Warning: include(http://www.humanisme.dk/include/googleanalytics.php) [function.include]: failed to open stream: no suitable wrapper could be found in /var/www/humanisme.dk/public_html/engelbreth09/e091010.php on line 87

Warning: include() [function.include]: Failed opening 'http://www.humanisme.dk/include/googleanalytics.php' for inclusion (include_path='.') in /var/www/humanisme.dk/public_html/engelbreth09/e091010.php on line 87