Humanisme.dk

    FORSIDE | INFO | KONTAKT | REGISTER | SØGNING | ANBEFALINGER: FILM & BØGER & LINKS
    INSPIRATION: LEVENDE BILLEDER | CITATER | DOKUMENTATION: NATIONALISTISK PROPAGANDA

Facebook: Like Humanisme.dk
Facebook: Friend Rune Engelbreth Larsen
Alle månedens opdateringer
Om Rune Engelbreth Larsen
Biografi
Rune Engelbreth Larsen på Twitter
Rune Engelbreth Larsen på Youtube
Rune Engelbreth Larsens forfatterskab
Foredrag af Rune Engelbreth Larsen
Links
Rune Engelbreth Larsens genopdagelse af Danmarks landskaber i fotos
Digte af Rune Engelbreth Larsen
Rune Engelbreth Larsens blog på Politiken.dk
Danmarks Løver - frihedsbevægelsen
Panhumanism.com - Rune Engelbreth Larsen på engelsk
Rune Engelbreth Larsens blog på Politiken.dk
...
Kontakt Humanisme.dk
Humanisme.dk
eXTReMe Tracker

Forbrydelsen III: Forsvaret fabrikerede arabisk Jægerbog

Af Rune Engelbreth Larsen Udprint

Fortrolige og anonyme kilder til en journalistisk historie er altid problematiske, men kan naturligvis til tider være nødvendige.

Den almindelige sladder-anonymitet, hvor "kilder" i et parti forsøger at aflive en partifælles politiske karriere med karaktermord, eller hvor "kilder" omkring en kendt person tilsværter vedkommende i et sladderblad, er selvfølgelig blot gennemført tvivlsomme og usympatiske.

Mere alvorligt, men også mere væsentligt bliver det, når kilder i magtens maskinrum afslører magtmisbrug anonymt. At stå frem kan være risikabelt for egen ansættelse og karriere, men oplysningerne kan være så betydningsfulde for offentligheden, at pressen selvfølgelig må acceptere anonymiteten.

Det er selvfølgelig omgærdet af problemer - for en anonym kilde kan i sagens natur også i sådanne tilfælde plante en historie med et specifikt politisk motiv, men bliver aldrig personligt stillet til ansvar herfor. Derfor må man tage sine forbehold og vurdere sandsynligheden i hvert enkelt tilfælde.

Et sådant tilfælde er Ekstra Bladets oplysninger om, at det var embedsmænd i Forsvarsministeriet, der selv fabrikerede den pinlige arabiske Google-'oversættelse' af Thomas Rathsacks Jæger - i kamp med eliten og lagde den ud på fildelingstjenesten alivetorrents.com for at styrke Forsvarskommandoens påstande om, hvor farlig bogen er, og hvorfor den måtte forbydes. Så kunne alle ved selvsyn jo konstatere, at terrorister virkelig var hyperaktive og ellevilde for at få fat i de meget afslørende informationer i bogen, ikke sandt?

Men kan det virkelig være tilfældet, at personer i Forsvarsministeriet ikke blot videresender et sådant dokument, men derimod ligefrem fabrikerer det og skaber en fup-historie? Eller løber Ekstra Bladet med en løgnehistorie?

Vi kan jo ikke vide det, men det forhold, at computere i Forsvaret og Forsvarsministeriet er krævet undersøgt (herunder computere, der tilhører Søren Gades egen pressechef, Jacob Winther) m.h.p. at finde ud af, om den arabiske udgave er fabrikeret dér, bestyrker om ikke andet relevansen af, at Ekstra Bladet bringer historien.

Avisen opruller bl.a. følgende forløb:

* Folk tæt på ministeren – og her er forsvarsminister Søren Gades spindoktor Jakob Winther særlig i søgelyset – får idéen til at dramatisere farligheden af jæger-bogen.

* Folk tæt på minister Gade kontakter Forsvarskommandoens informatik-afdeling og beder om hjælp til at få idéen omsat til 'virkelighed'.

* Praktikere i afdelingen løser opgaven ved slet og ret at få en oversættelsesmaskine, som der er mange af på internettet, til at maskinoversætte jæger-bogen.

Resultatet sendes videre til idé-folkene tæt på Søren Gade.

*Under stor dramatik kan Gade oplyse Udenrigspolitisk Nævn om, at bogen har skabt opmærksomhed på den internationale arena. I hvert fald eksisterer der nu en arabisk oversættelse af bogen på internettet.

*Ti minutter efter nævnsmødets afslutning ligger den arabiske oversættelse på B.T.'s hjemmeside. B.T. piller dog oversættelsen af igen efter en times tid. Den officielle begrundelse lyder, at der er tale om en maskinoversættelse, som er fyldt med fejl.

*IT-eksperter afslører at dokumentet med oversættelsen på www.bt.dk oprindeligt stammer fra Forsvarskommandoen. Det bekræftes samme dag af Forsvarskommandoen.

Ekstra Bladet, 1.10.2009

Er den arabiske version blot fup og propaganda, iscenesat af en eller flere personer i Forsvarsministeriet, er magtmisbruget endnu et søm i ligkisten på den bananrepublik-fremfærd, der også har kendetegnet Forsvarskommandoen.

Men anonyme kilder er ikke sandhedsvidner, så vi kan kun håbe at sandheden snarest muligt kommer frem i et ubetvivleligt og dokumenterbart lys.

OPDATERING: Ifølge TV2 News og B.T. har det nu vist sig, at det var en medarbejder i Forsvaret, der stod bag fabrikationen af den arabiske version af Jægerbogen - nærmere bestemt kommandør Jesper Britze, chef for Forsvarskommandoens IT-afdeling. Var der nogen, der troede, at første afsnit i Forbrydelsen II med dens tilsyneladende antydninger af konspiratoriske rævekager var for fiktivt til lille Danmark? Måske - men Forsvarskommandoens censurkrav og Forsvarets IT-chef (og hvem der ellers måtte være involveret) har til sammen leveret et stykke virkelighed, der indtil i dag utvivlsomt ville være blevet dømt helt urealistisk, hvis det havde været plottet i en dansk dramaserie. Hermed en idé til Forbrydelsen III …

NB: Titlen på dette blog-indlæg er ændret fra “Forsvarsministeriet bag fabrikation af arabisk Jægerbog?”, efter at de nye oplysninger er kommet for dagens lys. REL.

Rune Engelbreth Larsen
Blog: Engelbreth, Politiken.dk, 1.10.2009Warning: include() [function.include]: http:// wrapper is disabled in the server configuration by allow_url_include=0 in /var/www/humanisme.dk/public_html/engelbreth09/e091001.php on line 82

Warning: include(http://www.humanisme.dk/include/bottom.php) [function.include]: failed to open stream: no suitable wrapper could be found in /var/www/humanisme.dk/public_html/engelbreth09/e091001.php on line 82

Warning: include() [function.include]: Failed opening 'http://www.humanisme.dk/include/bottom.php' for inclusion (include_path='.') in /var/www/humanisme.dk/public_html/engelbreth09/e091001.php on line 82

Warning: include() [function.include]: http:// wrapper is disabled in the server configuration by allow_url_include=0 in /var/www/humanisme.dk/public_html/engelbreth09/e091001.php on line 86

Warning: include(http://www.humanisme.dk/include/googleanalytics.php) [function.include]: failed to open stream: no suitable wrapper could be found in /var/www/humanisme.dk/public_html/engelbreth09/e091001.php on line 86

Warning: include() [function.include]: Failed opening 'http://www.humanisme.dk/include/googleanalytics.php' for inclusion (include_path='.') in /var/www/humanisme.dk/public_html/engelbreth09/e091001.php on line 86