Humanisme.dk

    FORSIDE | INFO | KONTAKT | REGISTER | SØGNING | ANBEFALINGER: FILM & BØGER & LINKS
    INSPIRATION: LEVENDE BILLEDER | CITATER | DOKUMENTATION: NATIONALISTISK PROPAGANDA

Facebook: Like Humanisme.dk
Facebook: Friend Rune Engelbreth Larsen
Alle månedens opdateringer
Om Rune Engelbreth Larsen
Biografi
Rune Engelbreth Larsen på Twitter
Rune Engelbreth Larsen på Youtube
Rune Engelbreth Larsens forfatterskab
Foredrag af Rune Engelbreth Larsen
Links
Rune Engelbreth Larsens genopdagelse af Danmarks landskaber i fotos
Digte af Rune Engelbreth Larsen
Rune Engelbreth Larsens blog på Politiken.dk
Danmarks Løver - frihedsbevægelsen
Panhumanism.com - Rune Engelbreth Larsen på engelsk
Rune Engelbreth Larsens blog på Politiken.dk
...
Kontakt Humanisme.dk
Humanisme.dk
eXTReMe Tracker

Dødstrusler mod politikere efter ja til moské

Af Rune Engelbreth Larsen Udprint

Ledende københavnske lokalpolitikere, der har stemt ja til byggeriet af en moské i København, har modtaget et væld af dødstrusler:

Muslimerne vil slå os alle sammen ihjel - måske burde vi starte med dig.

Sådan stod der i en anonym SMS, som blev sendt til de københavnske socialdemokraters politiske ordfører Anne Vang.

Dødstrusler vælter nemlig ind over ledende politikere på Københavns Rådhus.

Truslerne kommer, efter at Borgerrepræsentationen stemte ja til en moske i Københavns Nordvestkvarter, skriver Ekstra Bladet.

P4 København, 12.9.2009

Foreningen SIAD offentliggjorde for nylig samtlige navne og telefonnumre på de 41 medlemmer af Borgerrepræsentationen i København, der gav grønt lys til en moské i København. På foreningens hjemmeside kaldtes de for "landsforrædere" og læserne af siden fik følgende opfordring:

"Hvis læserne er ligeså vrede og bestyrtede som vi er, så lad 41-banden mærke jeres vrede. Ring og mail til forræderne. SIAD opfordrer ikke til noget ulovligt, men nu er det vigtigt at den fløj, der skider på de danske værdier og det danske demokrati, nu også føler konsekvenser. Forklar de såkaldte politikere hvad du mener om dem." (SIAD, 7.9.2009).

Det er selvsagt ubehageligt at få spredt sit telefonnummer i en meget specifik kontekst, der klart har karakter af en sortlistning af "landsforrædere".

Men dødstrusler, der "vælter ind" over københavnske lokalpolitikere, er af en alvorlig kaliber, som hovedparten af pressen imidlertid synes at have ignoreret.

Lad os forestille os et andet scenario:

41 københavnske lokalpolitikere støtter opførelsen af en synagoge. En islamistisk gruppe, kendt for sin ekstremt antijødiske profil, offentliggør deres telefonnumre og email-adresser og opfordrer ligesindede til at forklare dem, "hvad de mener om dem".

Fra anonym side vælter det ligefrem ind med dødstrusler via SMS. Jeg tvivler på, at nogen, der er bekendt med tidsånden de foregående 10-15 år, vil benægte, at den store hovedpart af tv, radio og aviser ville have taget sagen op.

Hvorfor denne skæve prioritering?

Forklaringen er utvivlsomt den enkle, men alt andet end rimelige, at den politiske dagsordens kolossale overvægt af fordomsfulde tiltag mod indvandrere og flygtninge i almindelighed - og muslimer i særdeleshed - netop langsomt har vænnet os alle sammen til at se skævt.

Politikere og medier er lige så meget underlagt trykket fra den herskende politiske agenda og tidsånd som alle andre og har ganske enkelt vænnet sig til at overfokusere på det, der kan miskredittere "de fremmede", og se "dem" som en yderligtgående trussel, mens den omvendte vinkel og virkelighed (i de fleste tilfælde uforvarende) underprioriteres.

Så meget desto vigtigere er det imidlertid, at nøgterne politikere, journalister og borgere i øvrigt påpeger - og gør op - med skævheden.

Rune Engelbreth Larsen
Blog: Engelbreth, Politiken.dk, 15.9.2009Warning: include() [function.include]: http:// wrapper is disabled in the server configuration by allow_url_include=0 in /var/www/humanisme.dk/public_html/engelbreth09/e090915.php on line 76

Warning: include(http://www.humanisme.dk/include/bottom.php) [function.include]: failed to open stream: no suitable wrapper could be found in /var/www/humanisme.dk/public_html/engelbreth09/e090915.php on line 76

Warning: include() [function.include]: Failed opening 'http://www.humanisme.dk/include/bottom.php' for inclusion (include_path='.') in /var/www/humanisme.dk/public_html/engelbreth09/e090915.php on line 76

Warning: include() [function.include]: http:// wrapper is disabled in the server configuration by allow_url_include=0 in /var/www/humanisme.dk/public_html/engelbreth09/e090915.php on line 80

Warning: include(http://www.humanisme.dk/include/googleanalytics.php) [function.include]: failed to open stream: no suitable wrapper could be found in /var/www/humanisme.dk/public_html/engelbreth09/e090915.php on line 80

Warning: include() [function.include]: Failed opening 'http://www.humanisme.dk/include/googleanalytics.php' for inclusion (include_path='.') in /var/www/humanisme.dk/public_html/engelbreth09/e090915.php on line 80