Humanisme.dk

    FORSIDE | INFO | KONTAKT | REGISTER | SØGNING | ANBEFALINGER: FILM & BØGER & LINKS
    INSPIRATION: LEVENDE BILLEDER | CITATER | DOKUMENTATION: NATIONALISTISK PROPAGANDA

Facebook: Like Humanisme.dk
Facebook: Friend Rune Engelbreth Larsen
Alle månedens opdateringer
Om Rune Engelbreth Larsen
Biografi
Rune Engelbreth Larsen på Twitter
Rune Engelbreth Larsen på Youtube
Rune Engelbreth Larsens forfatterskab
Foredrag af Rune Engelbreth Larsen
Links
Rune Engelbreth Larsens genopdagelse af Danmarks landskaber i fotos
Digte af Rune Engelbreth Larsen
Rune Engelbreth Larsens blog på Politiken.dk
Danmarks Løver - frihedsbevægelsen
Panhumanism.com - Rune Engelbreth Larsen på engelsk
Rune Engelbreth Larsens blog på Politiken.dk
...
Kontakt Humanisme.dk
Humanisme.dk
eXTReMe Tracker

Lene Espersen tryner frihedsrettigheder - og Connie Hedegaard?

Af Rune Engelbreth Larsen Udprint

Lene Espersen er træt af konservative, der ytrer sig kritisk om andre konservatives meninger offentligt - i hvert fald hvis de konservative, der ytrer sig kritisk, ytrer sig kritisk om Lene Espersen eller den konservative partiledelses kurs i øvrigt.

Lene Espersen gik under sin afsluttende tale på det konservative landsråd rundt i salen, og med underforstået henvisning til kritikken af hendes burkaforbuds-forslag formanede hun således den ene efter den anden: "Ytringsfrihed er ikke pligt til at ytre sig." (Jf. Ekstra Bladet, 13.9.2009).

Det var vist ikke lige de ord, hun fandt anvendelse for under Karikaturkrisen eller i andre tilfælde, hvor det snarere er pligten til at håne og spotte de foretrukne syndebukke i befolkningen, som gøres til det mest sublime udtryk for ytringsfrihed.

Men nu skal der "ro på bagsmækken" hos De Konservative, som det hedder, og det ligner naturligvis en klar Ordre fra partilederen, når klimaminister Connie Hedegaard med ugers 'forsinkelse' pludselig - og lige op til det konservative landsråd - går ud og bakker bastant op om burkaforbudsforslaget. Sågar på et tidspunkt, hvor det for længst er lagt mere eller mindre dødt.

Mon ikke Lene & Brian har vredet armen om på Connie et mørkt sted i den konservative skolegård?

Jeg tror det. Ikke fordi jeg gør mig de fjerneste illusioner om Connie Hedegaards ståsted i forhold til dette konkrete eksempel på populistisk underminering af frihedsrettighederne og almindelig politisk saglighed - for enten har hun hele tiden været 100 procent enig med Khader & Co.'s forbudsforslag, eller også har hun ikke turdet sige fra. Og det ene er ikke mindre usympatisk end det andet.

Men man har dog i almindelighed kunnet tilskrive hende et niveau adskillige etager over Lene & Brian, hvorfor hun om ikke andet må have været for klog til at blive fedtet ind i denne politiske fadæse - hvilket hendes ugelange tavshed da også understreger.

Derfor er det vanskeligt at tro andet, end at Lene & Brian har vredet armen om på hende med benævnte resultat.

Måske har den konservative leder travlt med at indføre den samme ensrettende takt, som Pia Kjærsgaard for længst har knæsat i Dansk Folkeparti?

bliver der dødsensstille på bagsmækken.

Men havde Espersens konservative kæft, trit og retning så bare kunnet isoleres til de mennesker, der af egen fri vilje har meldt sig ind i hendes parti, var det vel ikke megen kritik værd udefra.

Som Leif Blædel har påpeget hende i en nylig kommentar i Weekendavisen, er hele hendes politiske karakter imidlertid frihedsundergravende i en ildevarslende grad, der rækker langt ud over hendes lederskab hos De Konservative:

... den Lene Espersen, der som justitsminister har lagt navn til, at politiet fik voldsomt øget adgang til telefonaflytninger. Også til hemmelige ransagninger. Bestemmelser, der angiveligt skulle tjene til terrorbekæmpelse, men som også rækker ind på andre områder. Ligeledes har hun tilladt politiet at overvåge teletrafikken og få direkte adgang til flyselskabernes databaser. Hun har åbnet for udvisning af udlændinge uden domstolskontrol, pålagt advokater pligter til at indberette mistanker mod deres klienter og forsvarsadvokaternes retsstilling har hun begrænset væsentligt. Med mere. Lene Espersen er simpelthen den person i Danmarkshistorien, som inden for de sidste hundrede år - når man ser bort fra besættelsestiden - har skadet vores frihedsrettigheder mest.

Leif Blædel Weekendavisen, 21.8.2009

Men er dét nu også en helt fair dom? I betragtning af hvilke hårde konkurrenter hun er oppe imod i den disciplin ... Jeg nævner i flæng Pia Kjærsgaard, Anders Fogh Rasmussen og Brian Mikkelsen?

Det er trods alt også nogle hårde nysere at skulle slå.

Så jeg er faktisk i tvivl ... Men jo mere jeg sætter dem op imod hinanden, desto mere tilbøjelig bliver jeg dog til at give Leif Blædel ret: Lene Espersen er i hvert fald gået efter guldet.

Men konkurrencen er så tæt, at det kunne være passende at høre bloggens debattører vælge blandt de fire nominerede til prisen som den af de magtfulde politikere, der har skadet vores frihedsrettigheder mest siden besættelsestiden?

Rune Engelbreth Larsen
Blog: Engelbreth, Politiken.dk, 14.9.2009Warning: include() [function.include]: http:// wrapper is disabled in the server configuration by allow_url_include=0 in /var/www/humanisme.dk/public_html/engelbreth09/e090914.php on line 79

Warning: include(http://www.humanisme.dk/include/bottom.php) [function.include]: failed to open stream: no suitable wrapper could be found in /var/www/humanisme.dk/public_html/engelbreth09/e090914.php on line 79

Warning: include() [function.include]: Failed opening 'http://www.humanisme.dk/include/bottom.php' for inclusion (include_path='.') in /var/www/humanisme.dk/public_html/engelbreth09/e090914.php on line 79

Warning: include() [function.include]: http:// wrapper is disabled in the server configuration by allow_url_include=0 in /var/www/humanisme.dk/public_html/engelbreth09/e090914.php on line 83

Warning: include(http://www.humanisme.dk/include/googleanalytics.php) [function.include]: failed to open stream: no suitable wrapper could be found in /var/www/humanisme.dk/public_html/engelbreth09/e090914.php on line 83

Warning: include() [function.include]: Failed opening 'http://www.humanisme.dk/include/googleanalytics.php' for inclusion (include_path='.') in /var/www/humanisme.dk/public_html/engelbreth09/e090914.php on line 83