Humanisme.dk

    FORSIDE | INFO | KONTAKT | REGISTER | SØGNING | ANBEFALINGER: FILM & BØGER & LINKS
    INSPIRATION: LEVENDE BILLEDER | CITATER | DOKUMENTATION: NATIONALISTISK PROPAGANDA

Facebook: Like Humanisme.dk
Facebook: Friend Rune Engelbreth Larsen
Alle månedens opdateringer
Om Rune Engelbreth Larsen
Biografi
Rune Engelbreth Larsen på Twitter
Rune Engelbreth Larsen på Youtube
Rune Engelbreth Larsens forfatterskab
Foredrag af Rune Engelbreth Larsen
Links
Rune Engelbreth Larsens genopdagelse af Danmarks landskaber i fotos
Digte af Rune Engelbreth Larsen
Rune Engelbreth Larsens blog på Politiken.dk
Danmarks Løver - frihedsbevægelsen
Panhumanism.com - Rune Engelbreth Larsen på engelsk
Rune Engelbreth Larsens blog på Politiken.dk
...
Kontakt Humanisme.dk
Humanisme.dk
eXTReMe Tracker

Moské, moské-ikke ... antimuslimsk propaganda igen-igen

Af Rune Engelbreth Larsen Udprint

Dansk Folkeparti fortsætter traditionen for antimuslimsk billedpropaganda i en nylig billedmanipuleret annoncekampagne mod moskeer.

Den krog, som foragten denne gang hænges op på, er finansieringsdelen, og selv om denne panik blot er de forhåndenværende søms påskud for at finde et omdrejningspunkt for propagandaen, er det paradoksale jo, at enhver sådan bekymring ganske let kunne overstås ved en hurtig og simpel støtte fra den danske stat.

Hvis Dansk Folkeparti virkelig bekymrede sig om Danmarks sammenhængskraft og integration, kunne partiet passende rejse forslag i Folketinget om, at staten for ligesom at få taget hul på en normalisering og afdramatisering af islams tilstedeværelse i det danske samfund finansierede den manglende del til et par moskeer. Nu har titusindvis af borgere med muslimsk baggrund jo betalt til folkekirken, og så kunne de måske bare som en symbolsk gestus få en lillebitte smule den anden vej.

Hvad siger I til det, DF?

Nå, ikke? Nej, dét troede vi heller ikke.

Det mener imidlertid den franske udenrigsminister, Bernard Kouchner, som gerne så, at muslimer i Europa fik ordentlige og offentligt finansierede moskéer: "Integrationen i Europa går bedst med tolerance og åbenhed. (...) Det er vigtigt, at muslimer i Europas hovedstæder får andre steder at mødes end kældre og garager. Den erfaring har vi gjort i Frankrig." (Berlingske Tidende, 10.9.2009).

I stedet vælger Dansk Folkeparti ikke blot den kategoriske modstand imod moskeer, men skriver tilmed løgne om et endnu urealiseret mosképrojekt ind i deres propaganda.

Socialdemokraternes integrationsborgmester i hovedstaden, Jacob Hougaard, udtaler bl.a.: "Det er ikke blot en barnlig skræmmekampagne – det er en løgnagtig skræmmekampagne. At pengene til moskeen på Amager skulle komme fra den Saudi Arabiske stat er det pure opspind. Det er uhørt frækt, at lyve helt bevidst og udspekuleret i annoncer. Dansk Folkeparti fører borgerne bag lyset og ødelægger en seriøs offentlig debat. (...) Den moderate paraplyorganisation Muslimernes Fællesråd, som jeg samarbejder med, skal i gang med at indsamle penge fra en bred vifte af organisationer fra ind- og udland. Og vigtigst – ingen donorer får indflydelse på hvad der skal ske i moskeen. Det besluttes udelukkende i Danmark." (Berlingske Tidende, 9.9.2009).

Zubair Butt Hussain, der er talsmand for Muslimernes Fællesråd, udtaler i forlængelse heraf: "Gennem annoncer som den her, er jeg overbevist om, at tænkende, oplyste samfundsborgere nemt kan gennemskue, at Dansk Folkepartis argumenter ikke holder, og at de sætter hindringer i vejen for, at vi sammen kan leve i et transparent samfund med demokrati, ytringsfrihed og plads til forskellighed." (Berlingske Tidende, 10.9.2009).

Frygten for moskeer, der er synlige i gadebilledet er i bedste fald fuldkommen irrationel. Der er hverken mere eller mindre 'islamisering' af samfundet (om man overhovedet skal gå ind på denne alarmistiske pseudoterminologi), blot fordi man kan se på en moské, at den er en moské, end hvis den er pakket ned i kælderlokaler eller gemt af vejen i industrikvarterer uden ydre kendetegn.

CEPOS's chefjurist Jacob Mchangama rammer hovedet på det principielle søm, når han ser Dansk Folkepartis ærinde som en manglende forståelse for Grundloven: "Dansk Folkepartis generelle ønske om særforbud mod moskeer viser en meget ringe forståelse for grundlovens bestemmelser om religionsfrihed." (Politiken.dk, 9.9.2009).

Dermed er partiets forehavende slet og ret udansk. Dét er selvfølgelig ikke i sig selv et modargument imod det - men påfaldende er det naturligvis, tager man partiets absurde påstand om at stå vagt om 'danskheden' i betragtning med så destruktivt et forhold til Grundlovens rettighedsbestemmelser.

Rune Engelbreth Larsen
Blog: Engelbreth, Politiken.dk, 10.9.2009