Humanisme.dk

    FORSIDE | INFO | KONTAKT | REGISTER | SØGNING | ANBEFALINGER: FILM & BØGER & LINKS
    INSPIRATION: LEVENDE BILLEDER | CITATER | DOKUMENTATION: NATIONALISTISK PROPAGANDA

Facebook: Like Humanisme.dk
Facebook: Friend Rune Engelbreth Larsen
Alle månedens opdateringer
Om Rune Engelbreth Larsen
Biografi
Rune Engelbreth Larsen på Twitter
Rune Engelbreth Larsen på Youtube
Rune Engelbreth Larsens forfatterskab
Foredrag af Rune Engelbreth Larsen
Links
Rune Engelbreth Larsens genopdagelse af Danmarks landskaber i fotos
Digte af Rune Engelbreth Larsen
Rune Engelbreth Larsens blog på Politiken.dk
Danmarks Løver - frihedsbevægelsen
Panhumanism.com - Rune Engelbreth Larsen på engelsk
Rune Engelbreth Larsens blog på Politiken.dk
...
Kontakt Humanisme.dk
Humanisme.dk
eXTReMe Tracker

Fiks afledningsmanøvre hvidvasker brutaliteten ved Brorsons Kirke

Af Rune Engelbreth Larsen Udprint

Ministres foragt hagler ned over en sognepræst med samvittighed og næstekærlighed, fordi han er blevet bestyrtet over at se kampklædt politi tvangsfjerne irakiske flygtninge ud af hænderne på deres familier - midt om natten i en kirke.

Præstens ord var en "fed løgn", kan vi høre fra de selvretfærdige, der bærer ansvaret for først at have traumatiseret mennesker psykisk for dernæst at ville tvangsdeportere dem til irakiske områder, som ingen dansk politiker selv har modet til at betræde, og hvor flere af de afviste flygtninge indlysende vil være i overhængende livsfare.

Jyllands-Posten er indtil videre den eneste avis med tilstrækkelig journalistisk saglighed til rent faktisk at undersøge, hvad sognepræst Per Ramsdal har forklaret om den nat, hvor Brorsons Kirke fik ubudent besøg af ordensmagten:

Omkring klokken 4.00 udsender Ritzau en artikel, hvor præsten citeres for flere udtalelser om aktionen.

Her siger han bl.a. følgende:

- Jeg var inde i kirken før kl. 02, og siden har jeg været i chok.

- Irakerne var samlet foran billedet af den korsfæstede Jesus, og rundt i hele kirken gik en masse betjente med skjolde og hjelme. Det var frygteligt at opleve.

- Irakerne holdt på et tidspunkt et lagen ud imellem sig, fordi en af de afviste asylsøgere truede med at hoppe ud fra kirkens tårn.

Sidstnævnte udtalelse er faktuelt forkert, da det var brandmænd og ikke irakere, der holdt lagnet.

Jp.dk, 30.8.2009

Faktum er med andre ord, at Ramsdal har beskrevet, hvad han så - slet og ret. Han har fået galt fat på, hvem der holdt et lagen - meget slemt?

Men nu står kynismens treenighed - Kjærsgaard, Rønn Hornbech og Brian Mikkelsen - i kø for at hade og håne en mand, der ved sit stilfærdige eksempel har vist, hvad medfølelse og næstekærlighed er.

Jo, der var kampklædt politi i kirken, da Ramsdal ankom. Men ja - naturligvis var det da forhåbentlig deres håb og intention at tingene skulle forløbe roligt og fredeligt, selv om de vel vanskeligt kunne have forestillet sig, at irakerne bare ville lunte fornøjet med under en overraskelsesmanøvre inde i en kirke foran børn?

Og som Laurids Hovgaard fra Kirkeasyl påpeger, understøtter politiets egne billeder da også rydningens voldsomhed: "Man ser, at kvinder og børn bliver splittet fra deres mænd, og man ser en mand, som truer med at begå selvmord. Så vi vil gerne fastholde vores kritik: Vi forstår ikke, hvad politiet laver i den kirke." (Politiken.dk, 30.8.2009).

Og hvad hændte så i løbet af natten? Jo, hvad denne afledningsmanøvre (som en offentliggørelse af politi-videoen to uger efter begivenhederne jo også er) skal få os til at glemme, er ikke blot de blodige konsekvenser, der meget vel kan blive resultatet af politiets indtrængen i kirken og den ventende tvangsdeportation; nej, det er også den uhyggelige brutalitet, hvormed visse betjente efterfølgende hamrer løs på fredelige demonstranter uden for kirken.

> Politiken.tv har samlet flere voldsomme episoder

En kommentar hertil kan vist ikke være kortere og mere træffende end Anders Samuelsens: "De billeder, vi så i går, af en spinkel pige, som bliver gennembanket med en knippel af en politibetjent, er simpelthen kvalmende. Sådan noget må bare ikke foregå i en retsstat, punktum." (Politiken.dk, 14.8.2009).

Og derfor har Margrethe Vestager også ret, når hun ser lige igennem forsøget på at fjerne fokus fra den virkelige skandale: "Det er utroligt, at ministre nu fuldstændig drejer debatten hen på, at Per Ramsdal lyver i stedet for, at de tager politisk ansvar for, at fædre blier slæbt væk fra deres børn. Brian Mikkelsen er ude i en kæmpe bortforklaring." (B.T., 30.8.2009).

Det er jo dét, der er sagens kerne: Familier blev splittet med magt i Brorsons Kirke, og flygtninge blev vækket midt om natten af ordensmagten, der parerede ordrer efter de politikere, som (med eller uden glæde) tækkes den magtfulde Kjærsgaards evige sult efter signalpolitiske udlændingepolitiske sejre. Uanset hvad det koster af andre menneskers blod og tårer, uanset hvad det koster af knuste menneskeskæbner, og uanset hvor lille en gruppe fortabte og klemte mennesker, det drejer sig om at jage bort.

Og det er netop kodeordet: UD. De skal ud. Væk. Hvad rager deres skæbne os?

Sådan taler magten i Danmark. Og bagefter foragtes en sognepræst, der uden andet end sit ord og sine samvittighedsgerninger fastholder, at han er chokeret over magtens samvittighedsløse fremfærd.

Hvordan i alverden kan han være andet?

Rune Engelbreth Larsen
Blog: Engelbreth, Politiken.dk, 27.8.2009