Humanisme.dk

    FORSIDE | INFO | KONTAKT | REGISTER | SØGNING | ANBEFALINGER: FILM & BØGER & LINKS
    INSPIRATION: LEVENDE BILLEDER | CITATER | DOKUMENTATION: NATIONALISTISK PROPAGANDA

Facebook: Like Humanisme.dk
Facebook: Friend Rune Engelbreth Larsen
Alle månedens opdateringer
Om Rune Engelbreth Larsen
Biografi
Rune Engelbreth Larsen på Twitter
Rune Engelbreth Larsen på Youtube
Rune Engelbreth Larsens forfatterskab
Foredrag af Rune Engelbreth Larsen
Links
Rune Engelbreth Larsens genopdagelse af Danmarks landskaber i fotos
Digte af Rune Engelbreth Larsen
Rune Engelbreth Larsens blog på Politiken.dk
Danmarks Løver - frihedsbevægelsen
Panhumanism.com - Rune Engelbreth Larsen på engelsk
Rune Engelbreth Larsens blog på Politiken.dk
...
Kontakt Humanisme.dk
Humanisme.dk
eXTReMe Tracker

Modstandsbevægelsen mod DF's besættelsesmagt

Af Rune Engelbreth Larsen Udprint

Så sjældne gæster i den danske debat som Holger Danske, Aladdin, Den lille Havfrue, Lykke-Peer, Pigen med Svovlstikkerne, Hamlet, Ditte Menneskebarn, Skjoldungerne, Pelle Erobreren, Dana og Danmarks Løver har fået nok af den tilstand, vores land geråder i og har luftet deres protest i en kronik i Politiken: Modstandsbevægelsen mod Pia K.s besættelse.

I manifestet hedder det bl.a.:

Vi ser måbende til, hvorledes vort land kidnappes af et parti, der minder om H.C. Andersens »der groer Chikanen! Chikanen!«, og som bedst karakteriseres af de profetiske ord af endnu en af vore venner, Jens Baggesen:

»Denne negative Patriotismus! Lands-Forræderen med Cato-Maske! Patrioten elsker sit Land, agter sin Nation, arbeider for sit Folk – hin parodiske Carricatur-Skygge hader, spotter og forfølger det fremmede!«. (...)

Dansk Folkepartis selektive danskhed er en destruktiv danskhed, der er al anden danskheds fjende:

Bibliotekslukning efter bibliotekslukning har amputeret den fri adgang til Danmarks litteraturarv, og sjældent er der blevet skidt så højt og bredt på Danmarks naturværdier – måske det mest danske, vi overhovedet har – efter at Dansk Folkeparti har besat magtens korridorer i 2001.

Sågar modstandsbevægelsens arv har partiet misbrugt og forvansket i magtfuldkommenhedens og propagandaens tjeneste.

Men en modstandsbevægelse kan selvfølgelig ikke være en del af den herskende magtelite, ligesom en modstandsbevægelse altid må være en David i opposition til en Goliat.

Dagens Goliat er Dansk Folkeparti, der aldrig har været og aldrig nogen sinde bliver danskernes, danskhedens eller Danmarks stemme.

Over halvdelen af befolkningen mener, at samarbejdet med partiet ligefrem skader Danmarks omdømme (Gallup 2006), og kun 20 procent ønsker at se Dansk Folkeparti som regeringsparti (Catinét 2009).

Nationalsangen minder os om hvorfor: »Den danskes ånd« er den, der »hader fordoms lænker« og er »kold for spot«, som det hedder om vort yndige land – men er dét Dansk Folkepartis ånd?

Nej, Dansk Folkeparti er besættelsesmagten; vi er modstandsbevægelsen.

Enhver, der aktivt protesterer imod Kjærsgaards forlorne danskhedsindustri og hendes neonationalistiske korrekthed er en del af modstandsbevægelsen.

Enhver, der gør op med berøringsangsten og afviser den apatiske bagatellisering af Dansk Folkepartis svøbe, er en del af modstandsbevægelsen. (...)

Politiken, 23.8.2009

I en tid, hvor DF-klakører og medløbere har sat sig tungt på online-debatfora rundt omkring, er det et særsyn, hvor mange positive tilkendegivelser, kronikken har medført - og på halvandet døgn er det allerede blevet til over 600 kommentarer: Kronikken online.

Kun godt et døgns tid efter oprettelsen af en Facebook-gruppe i relation til kronikken har ca. 2000 tilmeldt sig:

DANMARKS LØVER - modstandsbevægelsen mod DF's besættelsesmagt

Udover den årelange frustration, som DF's regeren har oparbejdet i meget store dele af befolkningen, skyldes opmærksomheden omkring kronikken utvivlsomt til dels chokket over den meget hårdhændede rydning af Brorsons Kirke - men måske mere overraskende også burka-debatten.

Forbudsforslaget har medført overordentlig skarpe interne protester hos både Venstre og De Konservative, frem for at blive den lette propaganda-gevinst, som Lene Espersen, Brian Mikkelsen og Naser Khader havde taget for givet.

LÆS OGSÅ: Forbud mod vendekåber i det offentlige rum?

Om burka-populismen udtalte Venstres Preben Rudiengaard træffende: »Der er større problemer end den der skide burka - for at sige det på dansk. Jeg ved ikke, om der er 50 eller 100, der går med burka, men jeg har stadigvæk den holdning, at hvis man vil gå med den på gaden, så vil jeg ikke blande mig i det.« (Politiken.dk, 21.8.2009).

Mætheden over De Konservatives og Dansk Folkepartis 'burkaisering' af debatten er mærkbar over hele det politiske spektrum til venstre for DF, og Helle Thorning-Schmidts udtalte kynisme over for irakerne har endvidere afsløret nye dybe sprækker blandt Socialdemokraterne.

Om Thorning-Schmidt fastslår tidligere S-minister, Torben Lund (der nu har forladt partiet) bl.a.:

- Senest er Socialdemokraternes bidrag til fremmedhadet kommet til udtryk ved deres støtte til politiets brutale og historiske rydning af Brorsons Kirke.

- Helle Thorning-Schmidt og Birthe Rønn Hornbech fylder os med løgn. Der er ingen dansk lov, der kræver, at afviste asylsøgere skal tvangshjemsendes. Flygtningenævnet, der forunderligt nok har sekretariat i Integrationsministeriet, tager alene stilling til asylspørgsmålet og ikke til, om en tvangshjemsendelse af en asylansøger er forsvarlig på nuværende tidspunkt. Den afgørelse ligger i Integrationsministeriet, der frit kan afgøre, om tvangshjemsendelse skal ske eller ej

- Irakeres liv og skæbne bør ikke afgøres af Birthe Rønn og Helle Thornings populisme og kyniske magtbegær. Én ting er løgn – noget andet er latrin. Jeg troede, at folkekirkens lavpunkt skulle findes hos præster som Søren Krarup, hans datter Katrine Winkel Holm, hans fætter Jesper Langballe og Edith Thingstrup, der er gift med socialministerens spindoktor, Christoffer Arzrouni.

Torben Lund Politiken.dk, 22.8.2009

Dermed har Torben Lund blandet sig ualmindelig skarpt i det stadig større kor af socialdemokratiske ex-ministre, folketingspolitikere, kommunalpolitikere og menige medlemmer, som har kritiseret S-ledelsen med stadig større eftertryk sommeren over, og som med svigtende held er blevet søgt banket på plads af Thorning og Sass - lige fra Birte Weiss til Poul Nyrup.

Mon ikke det er ved at gå op for flere og flere socialdemokrater, at et reelt opgør med Dansk Folkeparti næppe slipper uden om et opgør med Thorning-Schmidts og Henrik Sass Larsens mere og mere utilslørede DF-linje?

Rune Engelbreth Larsen
Blog: Engelbreth, Politiken.dk, 24.8.2009Warning: include() [function.include]: http:// wrapper is disabled in the server configuration by allow_url_include=0 in /var/www/humanisme.dk/public_html/engelbreth09/e090824.php on line 109

Warning: include(http://www.humanisme.dk/include/bottom.php) [function.include]: failed to open stream: no suitable wrapper could be found in /var/www/humanisme.dk/public_html/engelbreth09/e090824.php on line 109

Warning: include() [function.include]: Failed opening 'http://www.humanisme.dk/include/bottom.php' for inclusion (include_path='.') in /var/www/humanisme.dk/public_html/engelbreth09/e090824.php on line 109

Warning: include() [function.include]: http:// wrapper is disabled in the server configuration by allow_url_include=0 in /var/www/humanisme.dk/public_html/engelbreth09/e090824.php on line 113

Warning: include(http://www.humanisme.dk/include/googleanalytics.php) [function.include]: failed to open stream: no suitable wrapper could be found in /var/www/humanisme.dk/public_html/engelbreth09/e090824.php on line 113

Warning: include() [function.include]: Failed opening 'http://www.humanisme.dk/include/googleanalytics.php' for inclusion (include_path='.') in /var/www/humanisme.dk/public_html/engelbreth09/e090824.php on line 113