Humanisme.dk

    FORSIDE | INFO | KONTAKT | REGISTER | SØGNING | ANBEFALINGER: FILM & BØGER & LINKS
    INSPIRATION: LEVENDE BILLEDER | CITATER | DOKUMENTATION: NATIONALISTISK PROPAGANDA

Facebook: Like Humanisme.dk
Facebook: Friend Rune Engelbreth Larsen
Alle månedens opdateringer
Om Rune Engelbreth Larsen
Biografi
Rune Engelbreth Larsen på Twitter
Rune Engelbreth Larsen på Youtube
Rune Engelbreth Larsens forfatterskab
Foredrag af Rune Engelbreth Larsen
Links
Rune Engelbreth Larsens genopdagelse af Danmarks landskaber i fotos
Digte af Rune Engelbreth Larsen
Rune Engelbreth Larsens blog på Politiken.dk
Danmarks Løver - frihedsbevægelsen
Panhumanism.com - Rune Engelbreth Larsen på engelsk
Rune Engelbreth Larsens blog på Politiken.dk
...
Kontakt Humanisme.dk
Humanisme.dk
eXTReMe Tracker

Kirkeasyl.dk - hvem er irakerne i kirken?

Af Rune Engelbreth Larsen Udprint

Shalaw Jaza Mohamad er én af de irakiske flygtninge, som OVK-regeringen vil smide ud af Danmark, mens Socialdemokraternes partiledelse ser passivt til - se hans historie via Youtube: Shalaw Jaza Mohamad

Uddrag af endnu et par af de skæbner, der står for at blive smidt ud af Danmark til et Irak, som dansk følgagtighed over for tidligere præsident George W. Bush har bidraget til at bekrige under forløjede motiver:

Mit navn er Bisian. Jeg er 14 år gammel. 10 år af dem har jeg boet i Danmark. Over halvdelen af mit liv. Et liv, som jeg er blevet tvunget til at leve i flygtningelejre, landet over.

Min familie flygtede fra Irak da jeg var 4 år gammel. Jeg kender ikke landet. Jeg taler ikke arabisk. Og jeg skriver SLET ikke arabisk.

I Irak har jeg ikke en chance. Det er svært for mig at forstå hvorfor nogle vil sende mig dertil.

Det er her i Danmark mit liv er. Min familie har kæmpet i årevis, bare for at få lov til at have noget der ligner et liv.

I Irak bliver folk slået ihjel hver eneste dag. I dag døde 13 i Baghdad. Der var en motorcykel der sprang i luften. 40 blev såret. 13 døde. Det er hverdagen der.

Her har jeg endelig fået lov til at gå i en rigtig skole. Efter årevis i Røde Kors’ skole, hvor jeg ikke lærte noget som helst. 6 klasse er lige overstået.

Jeg ønsker mig intet mere end retten til et liv. Til at være et barn og blive voksen. Til at kunne gå i skole. Det troede jeg var menneskerettigheder. Men det er Danmark ligeglade med.

Min lillesøster er født her. Hun er 1 år og 4 måneder. Hvis vi bliver sendt til Irak tror jeg vi vil miste vores far. Der er folk der er efter ham dernede. Hvis vores chancer er små med en far, er de lig med nul uden ham.

(...)

Jeg hedder Andam, jeg er 19 år gammel og jeg har boet to år i Danmark. Jeg kommer fra Kirkuk, en af de farligste byer i Irak. I Irak arbejdede jeg sammen med min far i hans firma. Vi byggede huse for de amerikanske soldater og derfor blev nogle terrorister vrede på os. De har dræbt både min far og min mor, men jeg nåede at flygte. Jeg ved, at de også vil dræbe mig. Jeg har kun familie i Europa, og har ingenting at vende tilbage til i Irak. Sådan som vi bliver behandlet betyder, at vi ikke længere kan mærke at vi er mennesker. Vi lever i konstant frygt. Mit håb for fremtiden er, at kunne leve som et menneske.

Støt irakernes kamp for et liv i Danmark - sæt ansigt og fortælling på menneskene, hvis skæbner Birthe Rønn Hornbech, Lene Espersen, Pia Kjærsgaard & Co. bærer et tungt ansvar for at have plaget i årevis, blot for at krone urimeligheden med en tvangsdeportation.

Rune Engelbreth Larsen
Blog: Engelbreth, Politiken.dk, 29.7.2009