Humanisme.dk

    FORSIDE | INFO | KONTAKT | REGISTER | SØGNING | ANBEFALINGER: FILM & BØGER & LINKS
    INSPIRATION: LEVENDE BILLEDER | CITATER | DOKUMENTATION: NATIONALISTISK PROPAGANDA

Facebook: Like Humanisme.dk
Facebook: Friend Rune Engelbreth Larsen
Alle månedens opdateringer
Om Rune Engelbreth Larsen
Biografi
Rune Engelbreth Larsen på Twitter
Rune Engelbreth Larsen på Youtube
Rune Engelbreth Larsens forfatterskab
Foredrag af Rune Engelbreth Larsen
Links
Rune Engelbreth Larsens genopdagelse af Danmarks landskaber i fotos
Digte af Rune Engelbreth Larsen
Rune Engelbreth Larsens blog på Politiken.dk
Danmarks Løver - frihedsbevægelsen
Panhumanism.com - Rune Engelbreth Larsen på engelsk
Rune Engelbreth Larsens blog på Politiken.dk
...
Kontakt Humanisme.dk
Humanisme.dk
eXTReMe Tracker

Schhyyy, SF'ere må ikke genere Søvndals populistiske magtspil

Af Rune Engelbreth Larsen Udprint

Jeg er enig med Villy Søvndal i, at en passiv strategi ikke tjener noget formål over for Irans regime: Dels skriger de protesterende iranere på nødvendig opmærksomhed omkring og kritik af brutaliteten fra styrets side, dels har Ahmadinejad allerede skamredet Vestens "indblanden".

Den politiske kritik af Iran skal ikke mumles eller bagatelliseres, som jeg har redegjort for her: Fløjlshandskerne af overfor Irans høge

I et blogindlæg, der er blevet en hel nyhedshistorie i sig selv, brokker SF's formand Villy Søvndal sig imidlertid også over, hvorfor lige akkurat Islamisk Trossamfund ikke demonstrerer imod undertrykkelsen af demonstranterne i Iran.

Det er selvfølgelig den gamle DF-strategi om igen, som Søvndal kopierer, og hvis skabelon lyder: Alle muslimske foreninger skal tage afstand fra islamistisk terror og alt andet slemt, som slemme muslimer gør (hvorimod ingen nationalistiske partier og bevægelser som f.eks. DF behøver tage afstand fra nationalistisk terror og alt andet slemt, som slemme nationalister gør).

Og hvis ikke 'gode muslimer' tager afstand fra, hvad 'slemme muslimer' gør - alene fordi de også selv er muslimer - er de jo dybest set alle sammen lige slemme, ikke sandt?

Hver enkelt muslim skal stå til ansvar for enhver muslims misgerninger, og derfor har Islamisk Trossamfund ifølge denne logik et særligt ansvar for at tage særlig afstand fra præstestyrets brutalisering i Iran - de er jo muslimer ...

I forvejen har den vestlige verden imidlertid langt hen ad vejen valgt at tage fløjlshandsker på over for Iran, ikke fordi man sympatiserer med regimet, men fordi det er en væsentlig overvejelse værd, om det i sidste ende forværrer demonstranternes situation - men alligevel skal også Islamisk Trossamfund fremhæves negativt, for de er jo muslimer.

Søvndal skriver: "Herboende iranere har den seneste uge arrangeret flere flotte demonstrationer. Hvorfor skal de stå så alene i en kamp, som burde være vores allesammens kamp?"

Er det ikke at kaste med sten fra et glashus? Deltagelsen i disse demonstrationer har trods alt været begrænset - så hvor var mon den efterhånden betydelige vælgerskare, som SF repræsenterer? Var det monstro ikke mere på sin plads, at Søvndal og hans inderkreds selv slog meget mere på tromme for kæmpedemonstrationer, når det nu ligefrem er en betydelig del af SF's aktuelle Iran-politik, at intensivere kritikken af præstestyret? Det burde jo være "vores allesammens kamp", betoner Søvndal.

Og hvis Islamisk Trossamfund skulle have noget særligt ansvar for at "tage afstand" fra Iran, så går SF vel også foran og viser det gode eksempel, især når det gælder en hvilken som helst misgerning, der har historiske og ideologiske berøringspunkter med SF's, ikke sandt?

Vi kan vel med andre ord fremover tage det for absolut givet, at Socialistisk Folkeparti demonstrerer i tusindtallige skarer (i det mindste med Søvndal, Sohn & Co. i front), hver gang f.eks. Kina knuser interne oprørere, henretter kritikere og brutaliserer civilbefolkningen. For er det ideologisk-historiske slægtskab ikke formelt lige så stort mellem de kinesiske kommunister og Søvndals & Sohns danske socialister, som det religiøst-historiske slægtskab mellem Islamisk Trossamfunds sunnimuslimer i København og præstestyrets shiamuslimer i Teheran?

Eller er det ikke lige på den led, Søvndals bandbulle skal forstås?

Jeg er ikke sikker. Men følger vi denne logik, må vi om ikke andet konstatere, at hans egen folketingsgruppe er så godt som 100 procent enig med ham - i hvert fald er der ikke megen afstand at spore, vel?

Schyyy, ingen må genere Søvndals & Sohns populistiske linje ...

Helt sindelagskontrolagtigt bliver det imidlertid, når en sekunda-socialdemokrat som Lars Aslan Rasmussen med tåkrummende uoriginalitet skyndsomt prøver at score egne points ved at kopiere Søvndals kopi af Dansk Folkeparti: "De [muslimer i København] vil rigtig gerne have en moske. Det er min mening, at vi bør indstille alt samarbejde med dem i Københavns Kommune - hvis ikke de tager afstand fra styrets behandling af demonstranerne i Iran." (Politiken, 23.6.2009).

Aha. Skal så synagogen monstro også lukkes, hvis ikke Mosaisk Trossamfund tager afstand fra israelske overgreb i Palæstina? Skal den katolske kirke rives ned, hvis ikke landets katolikker demonstrerer på Christiansborg Slotsplads mod den katolske kirke som følge af bølger af pædofili-afsløringer blandt katolske præster?

For enhver katolik skal vel stå til ansvar for enhver anden katoliks misgerninger - eller hvad?

Eller er det (igen-igen) kun muslimer?

Rune Engelbreth Larsen
Blog: Engelbreth, Politiken.dk, 25.6.2009Warning: include() [function.include]: http:// wrapper is disabled in the server configuration by allow_url_include=0 in /var/www/humanisme.dk/public_html/engelbreth09/e090625.php on line 71

Warning: include(http://www.humanisme.dk/include/bottom.php) [function.include]: failed to open stream: no suitable wrapper could be found in /var/www/humanisme.dk/public_html/engelbreth09/e090625.php on line 71

Warning: include() [function.include]: Failed opening 'http://www.humanisme.dk/include/bottom.php' for inclusion (include_path='.') in /var/www/humanisme.dk/public_html/engelbreth09/e090625.php on line 71

Warning: include() [function.include]: http:// wrapper is disabled in the server configuration by allow_url_include=0 in /var/www/humanisme.dk/public_html/engelbreth09/e090625.php on line 75

Warning: include(http://www.humanisme.dk/include/googleanalytics.php) [function.include]: failed to open stream: no suitable wrapper could be found in /var/www/humanisme.dk/public_html/engelbreth09/e090625.php on line 75

Warning: include() [function.include]: Failed opening 'http://www.humanisme.dk/include/googleanalytics.php' for inclusion (include_path='.') in /var/www/humanisme.dk/public_html/engelbreth09/e090625.php on line 75