Humanisme.dk

    FORSIDE | INFO | KONTAKT | REGISTER | SØGNING | ANBEFALINGER: FILM & BØGER & LINKS
    INSPIRATION: LEVENDE BILLEDER | CITATER | DOKUMENTATION: NATIONALISTISK PROPAGANDA

Facebook: Like Humanisme.dk
Facebook: Friend Rune Engelbreth Larsen
Alle månedens opdateringer
Om Rune Engelbreth Larsen
Biografi
Rune Engelbreth Larsen på Twitter
Rune Engelbreth Larsen på Youtube
Rune Engelbreth Larsens forfatterskab
Foredrag af Rune Engelbreth Larsen
Links
Rune Engelbreth Larsens genopdagelse af Danmarks landskaber i fotos
Digte af Rune Engelbreth Larsen
Rune Engelbreth Larsens blog på Politiken.dk
Danmarks Løver - frihedsbevægelsen
Panhumanism.com - Rune Engelbreth Larsen på engelsk
Rune Engelbreth Larsens blog på Politiken.dk
...
Kontakt Humanisme.dk
Humanisme.dk
eXTReMe Tracker

Racistisk diskrimination, vold og hærværk

Af Rune Engelbreth Larsen Udprint

Danmarks Radios muslim-undersøgelse viste i maj, at 43 procent af muslimerne i Danmark har oplevet racisme (heraf 26 procent "sjældent" og 17 procent "ofte eller meget ofte"), og ifølge den nylige undersøgelse EU-MIDIS fra EUs Agentur for Grundlæggende Rettigheder har hver tredje muslim oplevet diskrimination inden for det seneste år.

Jønke lancerer nu åbent en hvervekampagne til AK81, der sigter på opgør med indvandrere med følgende generaliserende tirade: "Vi har igennem mange år prøvet at være med til at integrere dem og være venner med dem. Til sidst fik vi bare nok af de her mennesker. Deres latterlige opførsel og terror mod almindelige mennesker. De råber ad lyshårede piger på gaden, kalder dem ludere og forulemper folk i byen, på diskoteker osv. Vi har også børn i skolerne og kærester, som gerne vil gå i fred på gaden. Det kan være, at resten af Danmark vil eller ikke tør andet, men vi gider ikke finde os i den opførsel." (Politiken.dk, 19.6.2009).

Og i Odense smadres indvandrerbutikker, skriver Fyens Stiftstidende:

"Den hvide race skal bevares".

Sådan stod der på de klistermærker, der var sat op ved de smadrede butiksvinduer et sted i Odense.

Racistisk motiveret hærværk og chikane rammer ofte butikker drevet af folk med ikke-dansk baggrund, viser en ny undersøgelse fra analyse- og rådgivningsfirmaet LG Insight.

Firmaet har interviewet 14 forretningsdrivende i Odense med anden etnisk baggrund end dansk. 13 af dem har oplevet hærværk eller chikane, som de oplever som racistisk motiveret.

- De folk, vi har snakket med, virker bange. De ved ikke, hvad de skal stille op med det, for de føler, at dem, der laver sådan noget, er uden for pædagogisk rækkevidde, siger direktør Lars Larsen fra LG Insight, der laver analyser på integrationsområdet for kommuner, ministerier og private.

(...)

Stiftstidende har talt med en butiksejer, der har fået smadret sine ruder to gange - anden gang blev der samtidig klæbet racistisk propaganda op.

- Jeg er vant til at søge dialog, men det her gør mig usikker og bange, for jeg ved ikke, hvem de er, eller hvad de vil mig. Det er som en usynlig fjende, jeg ikke kan diskutere med, siger en af indehaverne, som vil være anonym.

Hun har fået et psykisk knæk efter seneste hærværks-overgreb, og hendes familie er bekymret.

Fyens Stiftstidende, 21.6.2009

Det eneste 'positive' ved nogle af disse historier er, at de landsdækkende medier måske er vågnet op og begyndt at interessere sig en smule for racistisk motiveret kriminalitet, som i årevis er blevet markant underprioriteret.

Imidlertid er racistisk vold i hovedreglen fortsat noget, der primært dækkes af regionalaviser - som i tilfældet med hærværksbølgen i Odense.

Det er til gengæld ikke svært at forestille sig, hvorledes en sådan historie ville blive opprioriteret, hvis den havde det omvendte udgangspunkt: Hvis et dusin butikker med pæredanske ejere blev udsat for racistisk hærværk og chikane i Odense fra indvandreres side, er der ingen tvivl om, at det ikke blot var en historie for Fyens Stiftstidende eller et Ritzau-telegram, men at den derimod ville blive taget selvstændigt op som forsidehistorie af samtlige landsdækkende medier - og få fuld skrue af de politiske partier på Christiansborg.

Rune Engelbreth Larsen
Blog: Engelbreth, Politiken.dk, 22.6.2009Warning: include() [function.include]: http:// wrapper is disabled in the server configuration by allow_url_include=0 in /var/www/humanisme.dk/public_html/engelbreth09/e090622.php on line 73

Warning: include(http://www.humanisme.dk/include/bottom.php) [function.include]: failed to open stream: no suitable wrapper could be found in /var/www/humanisme.dk/public_html/engelbreth09/e090622.php on line 73

Warning: include() [function.include]: Failed opening 'http://www.humanisme.dk/include/bottom.php' for inclusion (include_path='.') in /var/www/humanisme.dk/public_html/engelbreth09/e090622.php on line 73

Warning: include() [function.include]: http:// wrapper is disabled in the server configuration by allow_url_include=0 in /var/www/humanisme.dk/public_html/engelbreth09/e090622.php on line 77

Warning: include(http://www.humanisme.dk/include/googleanalytics.php) [function.include]: failed to open stream: no suitable wrapper could be found in /var/www/humanisme.dk/public_html/engelbreth09/e090622.php on line 77

Warning: include() [function.include]: Failed opening 'http://www.humanisme.dk/include/googleanalytics.php' for inclusion (include_path='.') in /var/www/humanisme.dk/public_html/engelbreth09/e090622.php on line 77