Humanisme.dk

    FORSIDE | INFO | KONTAKT | REGISTER | SØGNING | ANBEFALINGER: FILM & BØGER & LINKS
    INSPIRATION: LEVENDE BILLEDER | CITATER | DOKUMENTATION: NATIONALISTISK PROPAGANDA

Facebook: Like Humanisme.dk
Facebook: Friend Rune Engelbreth Larsen
Alle månedens opdateringer
Om Rune Engelbreth Larsen
Biografi
Rune Engelbreth Larsen på Twitter
Rune Engelbreth Larsen på Youtube
Rune Engelbreth Larsens forfatterskab
Foredrag af Rune Engelbreth Larsen
Links
Rune Engelbreth Larsens genopdagelse af Danmarks landskaber i fotos
Digte af Rune Engelbreth Larsen
Rune Engelbreth Larsens blog på Politiken.dk
Danmarks Løver - frihedsbevægelsen
Panhumanism.com - Rune Engelbreth Larsen på engelsk
Rune Engelbreth Larsens blog på Politiken.dk
...
Kontakt Humanisme.dk
Humanisme.dk
eXTReMe Tracker

Integrationens succeshistorie

Af Rune Engelbreth Larsen Udprint

Som fremhævet i et tidligere indlæg viser forskning offentliggjort af Justitsministeriet, at det ikke er indvandrere og efterkommere, der forklarer forskellene i kommunernes kriminalitetsniveau, men bl.a. social ulighed og demografi (jf. Kriminalitetsniveau hænger bl.a. sammen med social ulighed).

For nylig belyste Andreas Relster i en artikel i Information, hvorledes integrationen på arbejdsmarkedet i virkeligheden er en succeshistorie, om end på visse punkter en uønsket succeshistorie. Det sidste skal vi vende tilbage til, men først se på succeshistorien:

"Det går ufatteligt godt. Lidt over hver fjerde polit- og oeconstuderende har anden etnisk herkomst end dansk, og her af er ca. hver anden kvinde. Og også på lavere niveau lykkedes det i stor stil at få både mænd og kvinder med anden etnisk herkomst end dansk fjernet fra overførselsindkomst og indlemmet som skattebetalere. Med hensyn til indvandrerne på arbejdsmarkedet er man nu to år forud for regeringens plan fra 2004. Således er 57 procent af nydanskere nu i arbejde og udgør med 134.760 personer en god del af det danske arbejdsmarkedet." (Information, 18.4.2009)

Fra 2001-2008 er beskæftigelsen for efterkommere fra ikke-vestlige lande steget fra 45 til 57 procent, 16-19-årige indvandrere og efterkommere under uddannelse er steget fra 42 til 48 procent, og for de 20-24-årige er der sket en stigning fra 12 til 20 procent. 61 procent af indvandrerne siger, at deres venner er overvejende er danske eller både danske og udlændinge, mod 49 procent i 2001; andelen af indvandrere og efterkommere, der får en ægtefælle fra udlandet, er faldet fra 63 til 31 procent (kilde: Integrationsministeriet).

Den 29. maj udkommer bogen Den anden virkelighed af Hans Lassen, der bl.a. har arbejdet som integrationskonsulent i Odensebydelen Vollsmose. Han bekræfter tendensen og påpeger endvidere, at 20-24-årige ikke-vestlige kvinder i gang med en videregående uddannelse er steget fra 5 til 23 procent fra 1995/96 til 2006/07 (for danske kvinder er andelen steget fra 22 til 35 procent); for ikke-vestlige mænd i samme aldersgruppe er stigningen gået fra 8 til 18 procent (for danske mænd er andelen steget fra 17 til 22 procent).

Hans Lassen udtaler bl.a.:

- Nogle af de største beskæftigelsesfremgange finder sted inden for den somaliske gruppe.

- Karaktermæssigt klarer de unge indvandrere sig dårligere. Men det ser ud til, at de indhenter det senere i livet via en enorm motivation, og det siger noget om opbakningen fra hjemmet. (...) Der sker tigerspring i disse grupper, når man ser på evnen til at bryde den sociale arv.

- Integrationen er blevet taget som gidsel i værdikampen. Når det sker, handler det ikke længere om integration, men om politisk magt, og om at positionere sig i forhold til det, man tror, at vælgerne er interesserede i at høre.

- Det spil, der finder sted i det politiske rum og i medieverdenen, er jo ikke nødvendigvis bundet op på, at man skal løse problemer. Tværtimod kan man godt se interesser i både medieverdenen og i den politiske verden, som har det bedste, hvis problemerne fortsat fremstår som uløste og fejlslagne.

Politiken, 16.5.2009

Også Hans Kornø Rasmussen har en oplagt tilføjelse til forklaringen på, hvorfor integrationens succeshistorie negligeres, bagatelliseres eller ligefrem benægtes: "Oppositionen har en interesse i at nedtone det, fordi de så kan komme og gøre det bedre, og på samme måde vil regeringen også gerne holde debatten i live, så det igen kan blive et tema ved næste valg. Dansk Folkeparti har den dårlige integration som bevæggrund for endnu flere stramninger. Så alle er sådan set interesseret i at sige, at det ikke går godt, selvom det gør det." (Information, 18.4.2009).

Det er på tide at komme videre og konstatere, at selvfølgelig er der indkøringsperioder, når befolkningssammensætningen ændres, selvfølgelig er der problemer, skepsis og misforståelser, men selvfølgelig kan de allerfleste løses ved fleksibilitet og saglighed, hvor fordomsfuldheden er begrænset og viljen til stede. Og det er den åbenbart i højere grad på arbejdsmarkedet, i uddannelsesinstitutionerne og blandt de etniske minoriteter selv end blandt en del politikere, som kun ser problemer overalt.

Rune Engelbreth Larsen
Blog: Engelbreth, Politiken.dk, 20.5.2009Warning: include() [function.include]: http:// wrapper is disabled in the server configuration by allow_url_include=0 in /var/www/humanisme.dk/public_html/engelbreth09/e090520.php on line 67

Warning: include(http://www.humanisme.dk/include/bottom.php) [function.include]: failed to open stream: no suitable wrapper could be found in /var/www/humanisme.dk/public_html/engelbreth09/e090520.php on line 67

Warning: include() [function.include]: Failed opening 'http://www.humanisme.dk/include/bottom.php' for inclusion (include_path='.') in /var/www/humanisme.dk/public_html/engelbreth09/e090520.php on line 67

Warning: include() [function.include]: http:// wrapper is disabled in the server configuration by allow_url_include=0 in /var/www/humanisme.dk/public_html/engelbreth09/e090520.php on line 71

Warning: include(http://www.humanisme.dk/include/googleanalytics.php) [function.include]: failed to open stream: no suitable wrapper could be found in /var/www/humanisme.dk/public_html/engelbreth09/e090520.php on line 71

Warning: include() [function.include]: Failed opening 'http://www.humanisme.dk/include/googleanalytics.php' for inclusion (include_path='.') in /var/www/humanisme.dk/public_html/engelbreth09/e090520.php on line 71