Humanisme.dk

    FORSIDE | INFO | KONTAKT | REGISTER | SØGNING | ANBEFALINGER: FILM & BØGER & LINKS
    INSPIRATION: LEVENDE BILLEDER | CITATER | DOKUMENTATION: NATIONALISTISK PROPAGANDA

Facebook: Like Humanisme.dk
Facebook: Friend Rune Engelbreth Larsen
Alle månedens opdateringer
Om Rune Engelbreth Larsen
Biografi
Rune Engelbreth Larsen på Twitter
Rune Engelbreth Larsen på Youtube
Rune Engelbreth Larsens forfatterskab
Foredrag af Rune Engelbreth Larsen
Links
Rune Engelbreth Larsens genopdagelse af Danmarks landskaber i fotos
Digte af Rune Engelbreth Larsen
Rune Engelbreth Larsens blog på Politiken.dk
Danmarks Løver - frihedsbevægelsen
Panhumanism.com - Rune Engelbreth Larsen på engelsk
Rune Engelbreth Larsens blog på Politiken.dk
...
Kontakt Humanisme.dk
Humanisme.dk
eXTReMe Tracker

Gamle Camre ka' endnu

Af Rune Engelbreth Larsen Udprint

Mogens Camre er på vej ud af dansk politik - eller på vej ud på sidelinjen i dansk politik - for han genopstiller ikke til EU-parlamentet, og han har efter Pia Kjærsgaards mere eller mindre udtalte diktat afvist at genopstille til Folketinget.

Han har imidlertid bragt sig selv i søgelyset igen på den eneste måde, han formår - ved at sige noget tilpas absurd eller ekstremt, der samtidig indeholder en titanisk skamros af Danmark og danskere. Sådan kommer man let i alle medier, leverer et indspark - eller skulle vi kalde det benspænd - som ingen glemmer, og generer kun dem, der enten ikke kan eller i forvejen aldrig kunne drømme om at ville stemme på Dansk Folkeparti.

Det er den 73-årige politikers glansnummer, men for en gangs skyld var det ikke indvandrere eller muslimer, Camre fandt det nødvendigt at hæve sig selv og sine landsmænd over, men østeuropæiske politikere i EU. Til Radio France Internationale udtalte han således: "Der er mange grunde til, at de ikke er kvikke nok eller dygtige nok til at køre det samfund. Men de får altså mange, mange flere stemmers indflydelse end Danmark. Hvis det nu var en erhvervsvirksomhed, ville man sætte danskere til at køre hele butikken." (Citeret efter Ritzau, 13.5.2009).

Flere østeuropæiske politikere er forståeligt fortørnede og kalder både udtalelsen "diskriminerende" og "racistisk". Det kan jeg ikke umiddelbart se nødvendigvis skulle være tilfældet, dertil er udtalelsen vel lige akkurat tilpas upræcis - men stærkt ringeagtende er den unægtelig.

Jeg kan dog ikke lade være med at undre mig en smule over udvalget, når denne sag får Ritzau til at minde de danske nyhedslæsere om, at Camre skam har et katalog af "kontroversielle udtalelser" (som det hedder) bag sig:

DOKUMENTATION: Se Mogens Camres kontroversielle udtalelser

Mogens Camre har ofte bragt sig i centrum med kontroversielle udtalelser. Her er et udsnit ...

Ritzau, 13.5.2009

Her vælger Ritzau så 4 udtalelser, hvoraf den ene er ovenstående om østeuropæiske EU-politikere, en anden en udtalelse om Asmaa Abdol-Hamid, som han siden har beklaget, og en tredje en blødere version af noget, han havde skrevet i sit talepapir til Dansk Folkepartis landsmøde i 2001 (i talepapiret havde han skrevet: "Alle vestlige lande er infiltreret af muslimer. Nogle taler pænt om os. Men de venter kun på at blive nok til at slå os ihjel;" på talerstolen ændrede han så "slå os ihjel" til "få os fjernet").

Den fjerde udtalelse, som Ritzau fremhæver, er følgende: "Islam vil dominere Europa. Og islam er uforenelig med vore værdier. Og derfor skal islam smides ud af Europa."

Om ikke andet har nyhedsbureauet ret i, at der er tale om et udsnit.

Jeg skal da ikke stå tilbage for Ritzau, og da det selvfølgelig har offentlig interesse, hvad den aldrende og snart afgåede propagandist har på hjerte, følger her et lille supplement fra indvandrerfjendsk polemik og propaganda af Camre:

MUSLIMERNE ER BESÆTTERE (2008)

"Ja, naturligvis, vi skal bare give muslimerne Nørrebro, Centrum, Vesterbro, dele af Århus og Odense. Danskerfrit område er vel et rimeligt krav fra vore besættere. I dag Kosovo, i morgen Danmark." (Jyllands-Posten, 16.2.2008).

RELIGIØS UDRENSNING AF MUSLIMER (2006):

"Intet af det, der er gjort for at stoppe udviklingen er tilstrækkeligt. Nok har Dansk Folkeparti fået strammet indvandrerlovgivningen, men det er langt fra nok. Vores samfund har en voksende underklasse af mennesker, som aldrig vil blive integreret, men som dag for dag vil rive det danske samfund i stykker, fordi den islamiske kultur ødelægger ethvert samfund. Islam hører ikke til i Europa og vores første prioritet må være at repatriere muslimerne." (Grundlovstale: Rhododendronparken, Brønderslev, 5.6.2006).

FORNUFTIGE MUSLIMER EKSISTERER IKKE (2006):

"Forestillingen om ‘fornuftige muslimer’, der støtter demokrati og menneskerettigheder, er en illusion." (Kristeligt Dagblad, 8.3.2006).

MUSLIMER SKAL TIL ‘MUSLIMLAND’ (2004):

"Lad mig sige det klart: Muslimer skal bo i muslimland – og det er ikke her." (Årsmødetale til Dansk Folkepartis landsmøde, 19.9.2004).

OPSIG FN'S FLYGTNINEKONVENTION (2004)

"Vi må opsige FN’s flygtningekonvention, vi må blokere EU’s charter om borgernes rettigheder, som er vendt imod europæerne, vi må ændre udlændingeloven, og vi må om fornødent ændre både grundloven og straffeloven, så det bliver muligt at forsvare demokratiet og sende politisk-religiøse oprørere, kriminelle og snyltere ud af landet. Det er sidste udkald." (Morsø Folkeblad, 15.5.2004, Horsens Folkeblad, 18.5.2004, Midtjyllands Avis, 22.5.2004).

DEN TREDJE VERDENS KONSPIRATION (2002)

"Den Tredje Verden tror, den kan overtage vores lande indefra. Det vil vi forhindre." (Berlingske Tidende, 11.3.2002).

MUSLIMERNE VIL BANKE OS PÅ PLADS (1999):

"Muslimer kommer med tiggerstaven i hånden, og så snart de er inde i varmen bliver den til en stok, der skal banke os på plads." (Information, 24.8.1999).

Tænk, om det var en muslimsk ambassadør, der var kommet for skade at kritisere Camres propaganda og substansløse nonsens om muslimernes kollektive magtplaner og ondsindede natur, og ikke østeuropæiske EU-politikere, der var fortørnet over hans ringeagt over for østeuopæere - så havde vi vel ikke hørt andet ord end dét ene, som pudsigt nok ikke rigtigt er blevet luftet efter hans interview til Radio France Internationale: "Ytringsfrihed"?

Morale: Endnu er jagtsæsonen på østeuropæere ikke legitim, hverken blandt medier eller politikere uden for Dansk Folkeparti - hvorimod jagtsæsonen på muslimer naturligvis er åben uindskrænket året rundt i hovedparten af medierne og blandt flertallet af politikerne.

Rune Engelbreth Larsen
Blog: Engelbreth, Politiken.dk, 13.5.2009