Humanisme.dk

    FORSIDE | INFO | KONTAKT | REGISTER | SØGNING | ANBEFALINGER: FILM & BØGER & LINKS
    INSPIRATION: LEVENDE BILLEDER | CITATER | DOKUMENTATION: NATIONALISTISK PROPAGANDA

Facebook: Like Humanisme.dk
Facebook: Friend Rune Engelbreth Larsen
Alle månedens opdateringer
Om Rune Engelbreth Larsen
Biografi
Rune Engelbreth Larsen på Twitter
Rune Engelbreth Larsen på Youtube
Rune Engelbreth Larsens forfatterskab
Foredrag af Rune Engelbreth Larsen
Links
Rune Engelbreth Larsens genopdagelse af Danmarks landskaber i fotos
Digte af Rune Engelbreth Larsen
Rune Engelbreth Larsens blog på Politiken.dk
Danmarks Løver - frihedsbevægelsen
Panhumanism.com - Rune Engelbreth Larsen på engelsk
Rune Engelbreth Larsens blog på Politiken.dk
...
Kontakt Humanisme.dk
Humanisme.dk
eXTReMe Tracker

Logisk løsning på billettering af muslimske kvinder i niqab

Af Rune Engelbreth Larsen Udprint

For et par måneder siden vakte det opsigt, da en af Arrivas buschauffører ville smide en muslimsk kvinde af bussen, idet han hævdede, at det var forbudt at være "maskeret" (hun bar niqab).

Den konkrete sag, der har været omtalt på nærværende blog (Kvinde i niqab smidt af bus - OK for DFU), var enten udtryk for uvidenhed om reglerne eller diskriminerende chikane fra buschaufførens side, men bragte et lille praktisk problem op til overfladen: Hvordan skal buschauffører konstatere, om et buskort er gyldigt, hvis indehaveren har tildækket ansigt?

Vi lever ikke i en tid, hvor tillid er tilstrækkeligt, og derfor har landets busselskaber nu i fællesskab fundet den oplagte løsning ifølge Nyhedsbrevet 3F Tirsdag: "Har man et månedskort med billede, skal man vise sit ansigt til chaufføren. Ellers er det ud. Den regel bakker alle landets trafikselskaber nu op om. Efter flere kontroverser med tilslørede kvinder har selskaberne lagt sig fast på et fælles regelsæt, der betyder, at passagerer, som ikke vil vise deres ansigt, må købe billet eller klippekort." (epn.dk, 12.5.2009).

Samme løsning foreslog såmænd Den Muslimske Union, der repræsenterer 30 muslimske foreninger og organisationer, i begyndelsen af april, idet buschauffører "naturligvis må kunne kræve at opnå en sådan tilstrækkelig grad af identifikation af passageren, at han kan fastslå tilstrækkelig overensstemmelse mellem passageren og fotoet i dennes buskort" - derfor må en passagerer, der ønsker at tildække ansigtet, købe kontantbillet (Ritzau, 12.4.2009).

Et praktisk problem løst uden forbud og drama, men ved lidt omtanke - og prisen er ikke værre end at give afkald på en beskeden busrabat.

Rune Engelbreth Larsen
Blog: Engelbreth, Politiken.dk, 12.5.2009