Humanisme.dk

    FORSIDE | INFO | KONTAKT | REGISTER | SØGNING | ANBEFALINGER: FILM & BØGER & LINKS
    INSPIRATION: LEVENDE BILLEDER | CITATER | DOKUMENTATION: NATIONALISTISK PROPAGANDA

Facebook: Like Humanisme.dk
Facebook: Friend Rune Engelbreth Larsen
Alle månedens opdateringer
Om Rune Engelbreth Larsen
Biografi
Rune Engelbreth Larsen på Twitter
Rune Engelbreth Larsen på Youtube
Rune Engelbreth Larsens forfatterskab
Foredrag af Rune Engelbreth Larsen
Links
Rune Engelbreth Larsens genopdagelse af Danmarks landskaber i fotos
Digte af Rune Engelbreth Larsen
Rune Engelbreth Larsens blog på Politiken.dk
Danmarks Løver - frihedsbevægelsen
Panhumanism.com - Rune Engelbreth Larsen på engelsk
Rune Engelbreth Larsens blog på Politiken.dk
...
Kontakt Humanisme.dk
Humanisme.dk
eXTReMe Tracker

Karen Hækkerup og det værst tænkelige

Af Rune Engelbreth Larsen Udprint

Ofte må man konstatere, at når argumentposen er tom i dansk politik tager den moralske forargelse over, og forunderligt nok kan denne til tider stå helt alene. Det gælder f.eks. visse reaktioner på juraprofessor Vagn Greves forslag om at gøre sex mellem søskende straffrit.

“Det bunder i nogle gamle, moralske forestillinger, hvor vi har kriminaliseret noget i det, vi tror er vores frigjorte Norden, men som er straffrit i Holland, Frankrig, Spanien og så videre,” udtaler professoren.

Ifølge Vagn Greve er det en gammel skrøne, at indavl skulle føre til vanskabte børn. Han mener, at der ved en normal graviditet, hvor forældrene ikke er i familie med hinanden, er tre procents risiko for misdannelser hos barnet. Hvis forældrene derimod er søskende, stiger risikoen til fem procent, siger han, og det er en så lille stigning, at det slet ikke kan lægge til grund for et forbud, mener han.

“Ved mange forskellige sygdomme vil halvdelen af børnene videreføre sygdommen, selvom det kun er den ene forælder, der har den, men det er ikke ulovligt, så i dette tilfælde gør man noget ganske særligt,” fastslår juraprofessoren.

Selvom risikoen for defekter skulle være større, kunne det ifølge Vagn Greve heller ikke retfærdiggøre, at sex mellem bror og søster skulle være forbudt.

“Dermed siger man jo, at børn, der fødes med fysisk eller psykisk effekt, ikke har samme menneskeværd som andre børn,” siger Vagn Greve.

Newspaq (citeret efter Jp.dk, 16.4.2009)

En sober argumentation, som en politiker må kunne forholde sig argumentativt til, skulle man mene. Her er imidlertid et eksempel på det modsatte - socialdemokraternes retsordfører Karen Hækkerup, der mener, at sex mellem søskende ganske enkelt er forkert: “Der er ikke noget, der kan være meget mere grundlæggende forkert både moralsk og juridisk. Og det skal være ulovligt.”

Det var ellers ikke så lidt. Der er ikke noget, der kan være meget mere grundlæggende forkert, moralsk og juridisk?

Det kunne være interessant at høre, hvad Hækkerup baserer denne vurdering på, som åbenbart får hendes politiske alarm til at slå ud i det allerrødeste felt?

Det er den type moralske ikke-argumenter, som vi normalt kun kender fra kredse, der vil forbyde alt fra forskning i stamceller og undervisning i evolutionsbiologi til kvindelige præster og onani. Hvorfor skal det være forbudt? “Fordi der ikke er noget, der kan være meget mere grundlæggende moralsk forkert, punktum.”

Det er desværre et afslørende udtryk for underprioriteringen af den individuelle frihed såvel som den retspolitiske lødighed, når alene dét at anskue sex mellem søskende som “moralsk forkert”, både er den eneste og den udslagsgivende indvending fra det store oppositionspartis retsordfører, når hun skal feje et argumenteret forslag af bordet fra en juraprofessor.

Rune Engelbreth Larsen
Blog: Engelbreth, Politiken.dk, 21.4.2009Warning: include() [function.include]: http:// wrapper is disabled in the server configuration by allow_url_include=0 in /var/www/humanisme.dk/public_html/engelbreth09/e090419.php on line 64

Warning: include(http://www.humanisme.dk/include/bottom.php) [function.include]: failed to open stream: no suitable wrapper could be found in /var/www/humanisme.dk/public_html/engelbreth09/e090419.php on line 64

Warning: include() [function.include]: Failed opening 'http://www.humanisme.dk/include/bottom.php' for inclusion (include_path='.') in /var/www/humanisme.dk/public_html/engelbreth09/e090419.php on line 64

Warning: include() [function.include]: http:// wrapper is disabled in the server configuration by allow_url_include=0 in /var/www/humanisme.dk/public_html/engelbreth09/e090419.php on line 68

Warning: include(http://www.humanisme.dk/include/googleanalytics.php) [function.include]: failed to open stream: no suitable wrapper could be found in /var/www/humanisme.dk/public_html/engelbreth09/e090419.php on line 68

Warning: include() [function.include]: Failed opening 'http://www.humanisme.dk/include/googleanalytics.php' for inclusion (include_path='.') in /var/www/humanisme.dk/public_html/engelbreth09/e090419.php on line 68