Humanisme.dk

    FORSIDE | INFO | KONTAKT | REGISTER | SØGNING | ANBEFALINGER: FILM & BØGER & LINKS
    INSPIRATION: LEVENDE BILLEDER | CITATER | DOKUMENTATION: NATIONALISTISK PROPAGANDA

Facebook: Like Humanisme.dk
Facebook: Friend Rune Engelbreth Larsen
Alle månedens opdateringer
Om Rune Engelbreth Larsen
Biografi
Rune Engelbreth Larsen på Twitter
Rune Engelbreth Larsen på Youtube
Rune Engelbreth Larsens forfatterskab
Foredrag af Rune Engelbreth Larsen
Links
Rune Engelbreth Larsens genopdagelse af Danmarks landskaber i fotos
Digte af Rune Engelbreth Larsen
Rune Engelbreth Larsens blog på Politiken.dk
Danmarks Løver - frihedsbevægelsen
Panhumanism.com - Rune Engelbreth Larsen på engelsk
Rune Engelbreth Larsens blog på Politiken.dk
...
Kontakt Humanisme.dk
Humanisme.dk
eXTReMe Tracker

Valg af Rasmussen III?

Af Rune Engelbreth Larsen Udprint

En kort kommentar til Socialdemokraternes og oppositionens krav om (og VKO's afvisning af), at der skal udskrives valg, hvis (når) Fogh bliver generalsekretær for NATO og Rasmussen III flytter ind i Statsministeriet.

Socialdemokraternes Mette Frederiksen forklarer her, hvorfor der bør udskrives folketingsvalg: »Dengang i 2001 gik de [regeringen] til valg på at få ventelisterne ned – de er nu på niveau med ventelisterne fra 2003. I retspolitikken sagde de, at straffen skulle op, så det igen kunne blive trygt at gå på gaden. Det har vel aldrig været mere utrygt! Flere unge går med våben, og der er mere vold i nattelivet og på S-togsstationerne. Så var der beskyldningerne om socialdemokratisk kammerateri i halvfemserne, og her behøver jeg vil kun sige: Bendt Bendtsens biler, jagt- og golfture, Lars Løkke Rasmussens og Søren Pinds bilag. Og hvad med integrationspolitikken – frafaldet fra ungdomsuddannelserne er enormt. I 2002 var det 13.000 – nu er det næsten 21.000. Den eneste succes jeg sådan lige kan få øje på er løftet om at forringe udviklingsbistanden.« (Berlingske.dk, 29.3.2009).

Og dét kan regeringen jo vanskeligt argumentere imod.

Så det gør man heller ikke - i stedet sender Venstres deres politiske ordfører, Inger Støjberg, som har følgende meget begavede kommentar til kravet om et valg: Hun får »ondt i hovedet af Mette Frederiksens skrigeri«.

Men der er skam også lidt substans påhæftet: »Vi har mandat fra vælgerne, og derfor skal der ikke være valg nu.«

Nå? Altså kan der aldrig være valg i utide? Selvfølgelig kan der det.

Men det virkelig trættende i dette ret ligegyldige valg-eller-ej-slagsmål er, at Støjbjergs ikke-argumenter for ikke at udskrive valg ved Foghs afgang, er lige så meget spil for galleriet som Frederiksens argumenter for at udskrive valg.

Sandheden er selvfølgelig den kedsommeligt banale, at da oppositionen i de fleste meningsmålinger for tiden står til at kunne slå VKO, så er det altafgørende for S & Co. at få et hurtigt valg - punktum.

Hvis VKO derimod stod til 97 mandater, ville oppositionen ikke pippe meget om et valg, hvorimod regeringen utvivlsomt ville udskrive valg i samme sekund, som Fogh gik af - længere er den jo ikke.

Tænk, hvis politikerne i det mindste i så banale forhold bare kunne droppe gøgleriet:

Mette Frederiksen: »Socialdemokraterne finder det meget vigtigt at udskrive folketingsvalg hurtigst muligt, fordi vi fører i meningsmålingerne.«

Inger Støjbjerg: »Venstre mener, at det er et rigtig dårligt tidspunkt at udskrive valg på lige nu, fordi partiet står elendigt i meningsmålingerne.«

Dét kunne da være lidt tiltrængt til en afveksling, ikke?

Rune Engelbreth Larsen
Blog: Engelbreth, Politiken.dk, 29.3.2009