Humanisme.dk

    FORSIDE | INFO | KONTAKT | REGISTER | SØGNING | ANBEFALINGER: FILM & BØGER & LINKS
    INSPIRATION: LEVENDE BILLEDER | CITATER | DOKUMENTATION: NATIONALISTISK PROPAGANDA

Facebook: Like Humanisme.dk
Facebook: Friend Rune Engelbreth Larsen
Alle månedens opdateringer
Om Rune Engelbreth Larsen
Biografi
Rune Engelbreth Larsen på Twitter
Rune Engelbreth Larsen på Youtube
Rune Engelbreth Larsens forfatterskab
Foredrag af Rune Engelbreth Larsen
Links
Rune Engelbreth Larsens genopdagelse af Danmarks landskaber i fotos
Digte af Rune Engelbreth Larsen
Rune Engelbreth Larsens blog på Politiken.dk
Danmarks Løver - frihedsbevægelsen
Panhumanism.com - Rune Engelbreth Larsen på engelsk
Rune Engelbreth Larsens blog på Politiken.dk
...
Kontakt Humanisme.dk
Humanisme.dk
eXTReMe Tracker

Brødkrummer fra USA til palæstinenserne

Af Rune Engelbreth Larsen Udprint

Det kunne nærmest ikke være mere sparsomme brødkrummer, som USA's udenrigsminister Hillary Clinton spiste palæstinenserne af med under sit møde med selvstyrepræsident Mahmoud Abbas i Ramallah.

"Vi mener, at en to-stats-løsning er i Israels bedste interesse", sagde Clinton, hvilket USA har gentaget til hudløshed, mens de konsekvent har set mere eller mindre gennem fingrene med Israels besættelses- og bosættelsespolitik.

Hun kunne ikke strække sig meget længere end til en kritik af Israels planer om at nedrive snesevis af palæstinensiske boliger i Østjerusalem (jf. Ritzau, 4.3.2009), mens de titusindvis af boliger, israelerne i årevis har opført på Vestbredden, som er blevet fragmenteret til en parodi på et sammenhængende "land", åbenbart ikke var genstand for amerikansk opmærksomhed.

For slet ikke at nævne den beskidte valgkamps-krig i Gaza, som Obama og Clinton pænt accepterede. En krig, hvor to norske læger, Erik Fosse og Mads Gilbert, både måtte agere læger og øjenvidner under den israelske hærs voldsomt brutale fremfærd, fordi Israel effektivt havde bandlyst alle kritiske journalistiske øjne.

En bedrift, som de to læger i dag modtager dødstrusler og hackerangreb for.

Men som et afgørende vidnesbyrd fra Gazakrigen vil deres beretning stå som en uvurderlig kilde til en kalkuleret tragedie mod palæstinensiske civile, uanset at USA fortsat vælger at iføre sig skyklapper:

- Vi fortalte blot, hvad vi så. Det var vores pligt som læger at berette, hvordan palæstinensiske civile blev ramt af Israels bomber. Israel forbød alverdens journalister at komme ind i Gaza, så det var Israel, der sørgede for, at der ikke var flere øjenvidner til at berette, hvad som foregik. Det ville være kriminelt, hvis jeg ikke havde fortalt, hvad jeg så.

- Det var Israel som skabte en situation, hvor der ikke var andre til at udtale sig. Så Israel må takke sig selv for den situation. De palæstinensiske læger ville verdens medier jo ikke lytte til. Samtidig har et af de mest anerkendte engelske medicinske tidsskrifter fastslået, at det var vores pligt at kommentere, hvad vi så.

- Det er min pligt som læge at protestere, når der sker ulovlige overgreb mod civile. Alle andre ville have gjort det samme. Det var uhyrligt, hvad som foregik. Mennesker blev lemlæstet og dræbt af topmoderne israelske våben. Samtidig manglede civile mad, vand, medicin - alt.

- Jeg har i mange år arbejdet i Mellemøsten, og jeg har aldrig set noget så skrækkeligt. Døde børn og kvinder – lemlæstet. At jeg som læge fordømte disse angreb er en selvfølge og en pligt – ikke et politisk partsindlæg.

- Alle civile tab er ulykkelige. Men over 1.300 palæstinensere mistede livet på grund af Israels bomber. 80-90 procent af dem var civile og 30 procent var børn, hvilket er et meget højt og usædvanligt antal. Til sammenligning døde kun 13 israelere under krigen. 10 af dem var soldater. På en typisk måned dør 40 israelere i trafikuheld. Det er proportionerne i konflikten.

Politiken.dk, 4.3.2009

Rune Engelbreth Larsen
Blog: Engelbreth, Politiken.dk, 4.3.2009Warning: include() [function.include]: http:// wrapper is disabled in the server configuration by allow_url_include=0 in /var/www/humanisme.dk/public_html/engelbreth09/e090304.php on line 61

Warning: include(http://www.humanisme.dk/include/bottom.php) [function.include]: failed to open stream: no suitable wrapper could be found in /var/www/humanisme.dk/public_html/engelbreth09/e090304.php on line 61

Warning: include() [function.include]: Failed opening 'http://www.humanisme.dk/include/bottom.php' for inclusion (include_path='.') in /var/www/humanisme.dk/public_html/engelbreth09/e090304.php on line 61

Warning: include() [function.include]: http:// wrapper is disabled in the server configuration by allow_url_include=0 in /var/www/humanisme.dk/public_html/engelbreth09/e090304.php on line 65

Warning: include(http://www.humanisme.dk/include/googleanalytics.php) [function.include]: failed to open stream: no suitable wrapper could be found in /var/www/humanisme.dk/public_html/engelbreth09/e090304.php on line 65

Warning: include() [function.include]: Failed opening 'http://www.humanisme.dk/include/googleanalytics.php' for inclusion (include_path='.') in /var/www/humanisme.dk/public_html/engelbreth09/e090304.php on line 65