Humanisme.dk

    FORSIDE | INFO | KONTAKT | REGISTER | SØGNING | ANBEFALINGER: FILM & BØGER & LINKS
    INSPIRATION: LEVENDE BILLEDER | CITATER | DOKUMENTATION: NATIONALISTISK PROPAGANDA

Facebook: Like Humanisme.dk
Facebook: Friend Rune Engelbreth Larsen
Alle månedens opdateringer
Om Rune Engelbreth Larsen
Biografi
Rune Engelbreth Larsen på Twitter
Rune Engelbreth Larsen på Youtube
Rune Engelbreth Larsens forfatterskab
Foredrag af Rune Engelbreth Larsen
Links
Rune Engelbreth Larsens genopdagelse af Danmarks landskaber i fotos
Digte af Rune Engelbreth Larsen
Rune Engelbreth Larsens blog på Politiken.dk
Danmarks Løver - frihedsbevægelsen
Panhumanism.com - Rune Engelbreth Larsen på engelsk
Rune Engelbreth Larsens blog på Politiken.dk
...
Kontakt Humanisme.dk
Humanisme.dk
eXTReMe Tracker

PR-gave fra Lundin

Af Rune Engelbreth Larsen Udprint

En af de mere kuriøse historier:

Er den berygtede barnemorder Peter Lundin mon hemmeligt betalt af Pia Kjærsgaard?

Selvfølgelig er han ikke det - men man kan da vanskeligt forestille sig, at han kunne forære hende en mere omkostningsfri PR-gave end at sagsøge hende for injurier og kræve 100.000 kr. i erstatning, fordi hun har kaldt ham "afstumpet" på tv.

Man må klappe i hænderne i Dansk Folkeparti, om så sagen skulle koste hende det fulde erstatningsbeløb - hvilket jeg ikke kan forestille mig - ville det utvivlsomt være den billigste og mest effektive popularitets-kampagne, der kan købes for penge i dansk politik.

Naturligvis skal straffede og indsatte have nøjagtig samme retssikkerhed som alle andre i samfundet, og selvfølgelig gælder loven også den vej, at selv storkriminelle kan blive udsat for injurier og æreskrænkelser og vælge at gå til domstolene - men er der i dette tilfælde tale om "oplagte æreskrænkelser" som påstanden lyder?

Lundins advokat er Peter Hjørne, der ufortjent er ildeset mange steder, fordi hans sans for retssikkerheden også byder ham at tage de vanskeligste og mest uopulære sager, der kan opdrives. Men han har såmænd ført sager for alt fra erhvervsledere, asylansøgere og forældre med tvangsfjernede børn til Hells Angels, Dansk Folkeparti og undertegnede. Nu kommer han så til at føre sag mod en af sine tidligere klienter, Pia Kjærsgaard, og Peter Lundin har åbnet sagen i offentligheden med følgende udtalelse: "At sige, at jeg er afstumpet, er som at sige, at Pia Kjærsgaard er udansk." (Station 2, TV2; citeret efter B.T., 17.2.2009).

Hvad betyder "afstumpet"? Ifølge Politikens Nudansk Ordbog (18. udg., 2003) betyder det en person, "som er blevet sløvet og brutaliseret = ufølsom".

Det er måske muligt, at det i strengt juridisk forstand er injurierende at sige om den firdobbelte morder Peter Lundin, der bl.a. har dræbt og parteret sin samlever og dennes to drenge i et hus i Rødovre i juni 2000, at han er "blevet sløvet og brutaliseret" i en grad, så han kan kaldes "ufølsom" - alt sammen i ét og samme ord, "afstumpet" - men det er oprigtig talt meget, meget vanskeligt at forestille sig.

Faktisk er det temmelig vanskeligt ikke at give Pia Kjærsgaard 100 procent ret: Peter Lundin er afstumpet.

Han er åbenbart også idiot. At sagsøge Kjærsgaard for at udtale noget, der for en firdobbelt morder af Lundins kaliber må betegnes som ukontroversielt, er at forære hende en PR-gave på et sølvfad.

Rune Engelbreth Larsen,
Blog: Engelbreth, Politiken.dk, 18.2.2009