Humanisme.dk

    FORSIDE | INFO | KONTAKT | REGISTER | SØGNING | ANBEFALINGER: FILM & BØGER & LINKS
    INSPIRATION: LEVENDE BILLEDER | CITATER | DOKUMENTATION: NATIONALISTISK PROPAGANDA

Facebook: Like Humanisme.dk
Facebook: Friend Rune Engelbreth Larsen
Alle månedens opdateringer
Om Rune Engelbreth Larsen
Biografi
Rune Engelbreth Larsen på Twitter
Rune Engelbreth Larsen på Youtube
Rune Engelbreth Larsens forfatterskab
Foredrag af Rune Engelbreth Larsen
Links
Rune Engelbreth Larsens genopdagelse af Danmarks landskaber i fotos
Digte af Rune Engelbreth Larsen
Rune Engelbreth Larsens blog på Politiken.dk
Danmarks Løver - frihedsbevægelsen
Panhumanism.com - Rune Engelbreth Larsen på engelsk
Rune Engelbreth Larsens blog på Politiken.dk
...
Kontakt Humanisme.dk
Humanisme.dk
eXTReMe Tracker

Israel er bevidst værre end 'øje for øje'

Af Rune Engelbreth Larsen Udprint

'Gengældens' tilstræbte 'ligevægt', der bl.a. ligger i den antikke jødedoms "øje for øje, tand for tand" (der selvfølgelig også kendes fra flere andre kulturhistoriske sammenhænge, men som ethvert retssamfund har forladt, og som kommentatorer, medier og politikere i enhver anden sammenhæng end netop Israel/Palæstina-konflikten uden videre ville kalde for rendyrket barbari), er ikke alene det 'tilfældige' resultat af Israels kolossale militære overmagt over for palæstinenserne i Gaza - tværtimod er det ligefrem et åbent erklæret og tilstræbt mål at overgå "øje for øje", idet israelske politikere åbent tilstræber at være ude af proportioner i forhold til de militante nålestik, som palæstinenserne til sammenligning forretter med deres discount-raketter.

I telegram fra Ritzau hedder det således:

Den israelske premierminister, Ehud Olmert, truede i dag med en »uforholdsmæssig« kraftig reaktion på de fortsatte raketangreb fra den Hamas-styrede Gazastribe.

Militante har gennemført sporadiske angreb, og der har også været adskillige israelske luftangreb i Gaza, efter at en våbenhvile trådte i kraft 18. januar. Forud gik over tre ugers israelsk militær offensiv i det palæstinensiske territorium.

Senest slog to raketter i dag ned i det sydlige Israel uden at forårsage skader.

»Regeringens holdning var fra begyndelsen, at hvis der er beskydning mod beboere i det sydlige Israel, bliver der en barsk israelsk reaktion, som er ude af proportion«, advarede Olmert på det ugentlige regeringsmøde.

Ritzau, 1.2.2009

Dermed understreges atter, hvad jeg tidligere har skrevet i en klumme: "Normalt lærer vi ellers, at 'øje for øje, og tand for tand' er et uddateret og barbarisk dogme, men Danmarks statsminister ser ikke desto mindre stort på, at Israels militære operationer end ikke lader sig reducere til 'øje for øje'. Dels fordi det med halvtreds gange så mange dræbte palæstinensere som israelere svarer til lemlæstelsens blodige overreaktion på lussingen, og dels fordi det er historieforfalskning at frikende Israels historiske atomisering af palæstinensiske områder som den betydeligste årsagsfaktor bag hårdknuden." (Politiken, 17.1.2009).

Men selv hvis vi altså går ind på den præmis, at Israels militæroperationer i Gaza kan klassificeres som "gengæld" - hvilket i sig selv er fortegnet givet de komplekse årsagsfaktorer, der i sidste ende strækker sig generationer tilbage - er den officielle israelske politik bevidst ude af proportioner.

Hvis Israels tilstræbte 'gengæld' over for palæstinenserne havde været udtryk for "øje for øje", ville det grotesk nok have været udtryk for et 'humant fremskridt' i forhold til den faktisk anvendte militærmagt og dens tilstræbte konsekvenser.

Helt i tråd med denne blodige overbudspolitik har den israelske hærs overrabbiner tilsyneladende uddelt pamfletter til soldaterne, der forsvarer grusomhed over for palæstinenserne:

Inden de israelske soldater blev indsat i Gaza-striben, fik de udleveret en pamflet af hærens overrabbiner, hvori det antydes, at alle palæstinensere er "dødsfjender".

Ordene i pamfletten var derefter, at grusomhed til tider kan være en "god egenskab".

Pamfletten, der har titlen 'Sådan kæmper jeg min kamp: En daglig studieplan for soldater og officerer i krigstid', blev trykt specielt til Operation Støbt i Bly, den tre uger lange kampagne, som blev iværksat imod Gaza med det erklærede mål at sætte en stopper for palæstinensiske militantes ustandselige beskydning af den sydlige del af Israel.

Publikationen bygger på rabbiner Shlomo Aviners lære. Shlomo Aviner, der er leder af det jødisk-fundamentalistiske Ateret Cohanimseminarium i Jerusalem, sammenligner i et afsnit af pamfletten palæstinenserne med filistrene - et folkeslag, som i Det Gamle Testamente skildres som en krigslignende fare og en eksistentiel trussel mod Israel.

I et andet afsnit forekommer hærrabbineren at opmuntre soldaterne til at se bort fra krigens internationale love, der har til hensigt at beskytte civile, hævder en gruppe af israelske soldater, der kalder sig Breaking the Silence, og som har afsløret pamflettens eksistens.

Aviner citerer den berømte middelalderlige, jødiske lærde Maimonides som siger, at "man ikke må lade sig forlokke af de vantros dårskab, når de udviser nåde over for de grusomme."

Information, 2.2.2009

Den israelske hær har ingen kommentarer hertil, hedder det - men konsekvenserne af Ehud Olmerts ovenfor citerede politiske udmelding er ikke et komma mindre barbarisk end den fundamentalistiske grusomhed, som her tilflyder israelske soldater via hærens egen overrabiner.

Rune Engelbreth Larsen
Blog: Engelbreth, Politiken.dk, 2.2.2009Warning: include() [function.include]: http:// wrapper is disabled in the server configuration by allow_url_include=0 in /var/www/humanisme.dk/public_html/engelbreth09/e090202.php on line 83

Warning: include(http://www.humanisme.dk/include/bottom.php) [function.include]: failed to open stream: no suitable wrapper could be found in /var/www/humanisme.dk/public_html/engelbreth09/e090202.php on line 83

Warning: include() [function.include]: Failed opening 'http://www.humanisme.dk/include/bottom.php' for inclusion (include_path='.') in /var/www/humanisme.dk/public_html/engelbreth09/e090202.php on line 83

Warning: include() [function.include]: http:// wrapper is disabled in the server configuration by allow_url_include=0 in /var/www/humanisme.dk/public_html/engelbreth09/e090202.php on line 87

Warning: include(http://www.humanisme.dk/include/googleanalytics.php) [function.include]: failed to open stream: no suitable wrapper could be found in /var/www/humanisme.dk/public_html/engelbreth09/e090202.php on line 87

Warning: include() [function.include]: Failed opening 'http://www.humanisme.dk/include/googleanalytics.php' for inclusion (include_path='.') in /var/www/humanisme.dk/public_html/engelbreth09/e090202.php on line 87