Humanisme.dk

    FORSIDE | INFO | KONTAKT | REGISTER | SØGNING | ANBEFALINGER: FILM & BØGER & LINKS
    INSPIRATION: LEVENDE BILLEDER | CITATER | DOKUMENTATION: NATIONALISTISK PROPAGANDA

Facebook: Like Humanisme.dk
Facebook: Friend Rune Engelbreth Larsen
Alle månedens opdateringer
Om Rune Engelbreth Larsen
Biografi
Rune Engelbreth Larsen på Twitter
Rune Engelbreth Larsen på Youtube
Rune Engelbreth Larsens forfatterskab
Foredrag af Rune Engelbreth Larsen
Links
Rune Engelbreth Larsens genopdagelse af Danmarks landskaber i fotos
Digte af Rune Engelbreth Larsen
Rune Engelbreth Larsens blog på Politiken.dk
Danmarks Løver - frihedsbevægelsen
Panhumanism.com - Rune Engelbreth Larsen på engelsk
Rune Engelbreth Larsens blog på Politiken.dk
...
Kontakt Humanisme.dk
Humanisme.dk
eXTReMe Tracker

Politi-racisme igen

Af Rune Engelbreth Larsen Udprint

Atter er dansk politi-racisme i fokus, efter at Modkraft.dk har offentliggjort en video, der viser en politibetjent tiltale en dansk-palæstinensisk demonstrant som "perker".

"Nu sætter du dig ned, ellers sætter jeg dig ned med magt. Kan du fatte det, perker? Kan du fatte det?", råber han lige ind i ansigtet på den pågældende, hvorefter han skubber ham med unødig voldsomhed.

Det er selvsagt fuldkommen uacceptabelt, uanset at demonstrationen havde udviklet sig med kanonslag, eftersom det tydeligt fremgår af den pågældende video, at der ikke er nogen som helst fare på færde fra demonstrantens side, og eftersom det i alle tilfælde er helt indlysende, at intet retfærdiggør racistisk sprogbrug fra ordensmagtens side.

Efter samme demonstration blev politiet ligeledes beskyldt for at anvende peberspray på klos hold, og at den slags overdrevne magtdemonstrationer forekommer, er der efterhånden mange vidnesbyrd om. For få dage siden kom det f.eks. frem, at SF's folketingsmedlem Kamal Qureshi personligt har bevidnet, hvordan en betjent anvendte peberspray mod en pressefotograf, der var i færd med at filme en voldsom anholdelse af en dansk-palæstinensisk mand - fotografen udførte med andre ord blot sit arbejde.

Qureshi udtalte: "Den pågældende pressefotograf samt nogle andre fotografer kommer løbende hen til det sted, hvor politiet er i færd med at foretage anholdelsen. Da pressefotografen begynder at filme optrinnet, sprayer en betjent ham direkte i øjnene med peberspray. Kameramanden bar et synligt pressekort og var udstyret med et stort, professionelt kamera. Politiet kunne ikke være i tvivl om, at der var tale om presse." (Modkraft.dk, 18.1.2009).

Der er ingen undskyldning for den slags overreaktioner fra ordensmagtens side - ordensmagten er netop ordensmagten, fordi dens hverv er en fuldkommen neutral opretholdelse af lov og orden.

Med de tilbagevendende eksempler på racistisk sprogbrug og politiovergreb, som bl.a. var den udslagsgivende baggrund for urolighederne og bilafbrændingerne på Nørrebro i februar 2008, kan det ikke undre, at mistilliden til 'systemet' og radikaliseringen i visse politiske og religiøse miljøer tiltager (jf. indlægget: Politidirektørens kamp mod tilbagevendende politi-racisme).

Så meget desto mere er det kun på sin plads, at politidirektøren har reageret resolut og bedt statsadvokaten foretage en undersøgelse og understreget, at man selvfølgelig ikke vil acceptere racistisk sprogbrug blandt politiet.

Rune Engelbreth Larsen
Blog: Engelbreth, Politiken.dk, 22.1.2009


Læs også: Perle eller perker?