Humanisme.dk

    FORSIDE | INFO | KONTAKT | REGISTER | SØGNING | ANBEFALINGER: FILM & BØGER & LINKS
    INSPIRATION: LEVENDE BILLEDER | CITATER | DOKUMENTATION: NATIONALISTISK PROPAGANDA

Facebook: Like Humanisme.dk
Facebook: Friend Rune Engelbreth Larsen
Alle månedens opdateringer
Om Rune Engelbreth Larsen
Biografi
Rune Engelbreth Larsen på Twitter
Rune Engelbreth Larsen på Youtube
Rune Engelbreth Larsens forfatterskab
Foredrag af Rune Engelbreth Larsen
Links
Rune Engelbreth Larsens genopdagelse af Danmarks landskaber i fotos
Digte af Rune Engelbreth Larsen
Rune Engelbreth Larsens blog på Politiken.dk
Danmarks Løver - frihedsbevægelsen
Panhumanism.com - Rune Engelbreth Larsen på engelsk
Rune Engelbreth Larsens blog på Politiken.dk
...
Kontakt Humanisme.dk
Humanisme.dk
eXTReMe Tracker

Apropos Gaza: Prins Henriks nytårstale

Af Rune Engelbreth Larsen Udprint

Snart er det tid for årets officielle nytårstaler, hvor Dronning Margrethe og statsminister Anders Fogh Rasmussen udbreder sig om nationens og verdens tilstand - og hilser søens folk.

Mere overset er Prins Henriks nytårstale, som i år bærer præg af, at 2008 klinger ud under Israels massive bombardement af Gaza:

Lad os drukne alle som sætter
pris på krigen i deres korvetter
i deres hjelme, i deres tanke
og lad os sanke
olivengrene og lad os bære
dem til fredens ære
til minde om alle de døde mænd
som aldrig vender hjem igen.

Prins Henrik: "En sang om fred"
Oversat fra fransk af Peter Poulsen

Indrømmet - det er et digt fra Prins Henriks Hviskende Brise fra 2005, ikke et nytårsdigt anno 2008 ... Og Statsministeriet ville selvfølgelig næppe heller nogensinde acceptere, at det blev en del af en royal nytårstale.

Jeg er ikke pacifist, men mener derimod, at krig kan være nødvendig, f.eks. som selvforsvar mod en militær invasion eller for at forhindre folkemord. Den igangværende israelske militære brutalitet i Gaza er imidlertid for det første fuldkommen indiskutabelt ude af proportioner, og for det andet er den på ingen måde legitimeret af, hvad der er gået forud. Ikke i et historisk perspektiv over de forgangne 60 år, og heller ikke i et perspektiv, der begrænser sig til de forgangne måneder, jævnfør Peter Kofods tankevækkende tankeeksperiment:

Lad os foretage et tankeeksperiment:

Det selvstændige Langeland er en regional stormagt. De har opbygget et betragteligt lager af atomvåben, har den mest moderne (og største) hær i hele regionen, og modtager ENORM militær, økonomisk og politisk støtte fra verdens ubetingede supermagt.

Igennem en længere årrække, har en af Langelands naboer - fx Svendborg - jævnligt sendt hjemmelavede raketter ind over grænsen, og har derved dræbt 20 langelændere de sidste 8 år.

Det sidste halve års tid, har Langeland og Svendborg byråd haft en våbenhvile, som rent teknisk var bestemt til at vare indtil 19. december.

Langeland bryder imidlertid denne våbenhvile d. 4. november, og dræber 6 svendborgensere.

Efter våbenhvilens udløb, d. 19. december, sender nogle svendborggensere med en vis tilknytning til byrådet, nogle af de før omtalte hjemmelavede raketter ind over grænsen til Langeland, og dræber 1 langelænder.

Det store spørgsmål er så, ville vi - Danmark, Det 'Internationale Samfund' - mene at Langeland - en civiliseret stat - er berettiget til at slå hundrevis af svendborggensere ihjel i en byge af luftangreb der er rettet mod universitetet, kirker og andre civile mål?

Peter Kofod: Israel-Gaza Blog: Fodnoter og hovedtræk

Som legitimering af stort set enhver israelsk militær indgriben i Gaza (og over for palæstinensere i almindelighed) fremhæves gerne Hamas' utilbøjelighed til at anerkende Israels eksistens i organisationens forskruede og konspirationsteoretiske charter fra august 1988, men det er - og har altid været - myggens trusler mod elefanten.

Lad os bare afslutningsvist minde om, at det, der omvendt reelt er ved at blive udslettet, er palæstinensernes områder, ikke mindst takket være Israels mangeårige bosættelses- og besættelssespolitik:

...
...

Rune Engelbreth Larsen
Blog: Engelbreth, Politiken.dk, 30.12.2008Warning: include() [function.include]: http:// wrapper is disabled in the server configuration by allow_url_include=0 in /var/www/humanisme.dk/public_html/engelbreth08/e081230.php on line 96

Warning: include(http://www.humanisme.dk/include/bottom.php) [function.include]: failed to open stream: no suitable wrapper could be found in /var/www/humanisme.dk/public_html/engelbreth08/e081230.php on line 96

Warning: include() [function.include]: Failed opening 'http://www.humanisme.dk/include/bottom.php' for inclusion (include_path='.') in /var/www/humanisme.dk/public_html/engelbreth08/e081230.php on line 96

Warning: include() [function.include]: http:// wrapper is disabled in the server configuration by allow_url_include=0 in /var/www/humanisme.dk/public_html/engelbreth08/e081230.php on line 100

Warning: include(http://www.humanisme.dk/include/googleanalytics.php) [function.include]: failed to open stream: no suitable wrapper could be found in /var/www/humanisme.dk/public_html/engelbreth08/e081230.php on line 100

Warning: include() [function.include]: Failed opening 'http://www.humanisme.dk/include/googleanalytics.php' for inclusion (include_path='.') in /var/www/humanisme.dk/public_html/engelbreth08/e081230.php on line 100