Humanisme.dk

    FORSIDE | INFO | KONTAKT | REGISTER | SØGNING | ANBEFALINGER: FILM & BØGER & LINKS
    INSPIRATION: LEVENDE BILLEDER | CITATER | DOKUMENTATION: NATIONALISTISK PROPAGANDA

Facebook: Like Humanisme.dk
Facebook: Friend Rune Engelbreth Larsen
Alle månedens opdateringer
Om Rune Engelbreth Larsen
Biografi
Rune Engelbreth Larsen på Twitter
Rune Engelbreth Larsen på Youtube
Rune Engelbreth Larsens forfatterskab
Foredrag af Rune Engelbreth Larsen
Links
Rune Engelbreth Larsens genopdagelse af Danmarks landskaber i fotos
Digte af Rune Engelbreth Larsen
Rune Engelbreth Larsens blog på Politiken.dk
Danmarks Løver - frihedsbevægelsen
Panhumanism.com - Rune Engelbreth Larsen på engelsk
Rune Engelbreth Larsens blog på Politiken.dk
...
Kontakt Humanisme.dk
Humanisme.dk
eXTReMe Tracker

Kynisk Karen J lader hjemløse dø

Af Rune Engelbreth Larsen Udprint

Her kommer en benhård julehistorie fra den virkelige verden med velfærdsminister Karen Jespersen i rollen som den absolutte antitese til lignelsen om den barmhjertige samaritaner:

Udgangspunktet kunne være følgende spørgsmål: Hvad gør man, når en hjemløs banker på varmestuen eller herberget, og der er risiko for at dø i vinterkulden udenfor? Lader man barmhjertigheden råde og inviterer dem på en kop varm kaffe eller en seng med et tæppe?

Nej, det er absolut ikke tilladt, for det har velfærdsministeren dikteret. Og ikke alene er det ikke tilladt - det kan være forbundet med barske konsekvenser, idet Karen Jespersen i givet fald simpelthen truer med at lukke kommunale hjemløsetilbud, hvis man så meget som skulle driste sig til at give den nødstedte en kop kaffe, fremgår det af Dagbladet Arbejderen.

Og trods risikoen for dødsfald er der ikke skyggen af barmhjertighed at hente ifølge Ritzau:

Sidste år døde to polakker i københavnske parker, og i år vurderes antallet af hjemløse fra blandt andet Polen og Rumænien at være vokset til cirka 500.

Selvom fagfolk i hjemløsemiljøet samstemmende fortæller, at problemet er ved at vokse dem over hovedet, må kommunen ikke gribe ind. Det slog velfærdsminister Karen Jespersen (V) fast i december 2007, da hun truede med lukninger af offentligt støttede hjemløsetilbud, hvis de hjalp gruppen.

Ritzau, 19.12.2008

Nationalgrænserne forhindrer ikke, at mennesker krydser dem, og hvad enten man bryder sig om det eller ej, havner hjemløse østeuropæere også i Danmark - men blot at lade dem nyde et minimum af medmenneskelighed er altså helt utilstedeligt for Karen Jespersen.

Oppositionen er med rette chokeret. "Har hun overhovedet brugt et eneste rådsmøde med de andre landes ministre til at drøfte løsninger," spørger Socialdemokraternes socialordfører Mette Frederiksen, og De Radikales socialordfører, Marianne Jelved udtaler: "Vi vil ikke have et samfund, hvor folk dør i rendestenen. Nu må det her spørgsmål diskuteres i EU, så vi kan finde en løsning og forpligte hinanden på, at vi skal løse problemet i fællesskab." (jp.dk, 19.12.2008).

Det bliver ikke mindre grotesk af, at disse spørgsmål for længst burde have været rejst (og besvaret) af den ansvarlige minister, og at det selvindlysende var tilladt yde hjælp til hjemløse - uanset nationalitet - mens en varig løsning blev fundet.

Karen Jespersens har imidlertid ladet stå til med en ubegribelig grad af kynisme. Man tør næsten ikke gisne, om motivet atter er den grænseløse foragt for nødstedte mennesker uden dansk pas, som hun har gjort til sit adelsmærke, eller om hun i ramme alvor blot har villet spare nogle håndører, fuldkommen kold over for konsekvenserne?

Rune Engelbreth Larsen
Blog: Engelbreth, Politiken.dk, 22.12.2008