Humanisme.dk

    FORSIDE | INFO | KONTAKT | REGISTER | SØGNING | ANBEFALINGER: FILM & BØGER & LINKS
    INSPIRATION: LEVENDE BILLEDER | CITATER | DOKUMENTATION: NATIONALISTISK PROPAGANDA

Facebook: Like Humanisme.dk
Facebook: Friend Rune Engelbreth Larsen
Alle månedens opdateringer
Om Rune Engelbreth Larsen
Biografi
Rune Engelbreth Larsen på Twitter
Rune Engelbreth Larsen på Youtube
Rune Engelbreth Larsens forfatterskab
Foredrag af Rune Engelbreth Larsen
Links
Rune Engelbreth Larsens genopdagelse af Danmarks landskaber i fotos
Digte af Rune Engelbreth Larsen
Rune Engelbreth Larsens blog på Politiken.dk
Danmarks Løver - frihedsbevægelsen
Panhumanism.com - Rune Engelbreth Larsen på engelsk
Rune Engelbreth Larsens blog på Politiken.dk
...
Kontakt Humanisme.dk
Humanisme.dk
eXTReMe Tracker

DF og Trykkefrihedsselskabet fremmer selvcensur

Af Rune Engelbreth Larsen Udprint

I weekendens Information fastholder tidligere operative chef for PET, Hans Jørgen Bonnichsen, at han på intet tidspunkt har overskredet rammerne for sin tavshedspligt i udtalelser og skriverier om PET og relaterede emner: "Alt, hvad jeg har sagt om PET, har reference til, hvad tjenesten selv har sagt enten i deres årsberetning eller på deres hjemmeside. Jeg har aldrig sagt noget om PET uden på forhånd at have sikret mig på den måde. Så jeg er 110 procent sikker på, at mine udtalelser ikke på nogen som helst måde er en overtrædelse af straffelovens paragraf 152 om tavshedspligt." (Information, 6.12.2008).

Han pointerer, at justitstminister Brian Mikkelsens mistænkeliggørelse af hans virke er helt uacceptabel: "Først siger han, at han da også har undret sig over mine analyser, og når dét så ikke er nok for Dansk Folkeparti, så siger han i et svar til Folketinget, at 'tidligere medarbejdere' i PET 'bør være meget opmærksomme på, at deres udtalelser ikke kommer til at fremstå på en måde', der skader PETs arbejdsvilkår. Det er en uhørt krænkelse af min ytringsfrihed og en patroniserende mistænkeliggørelse af mig."

Atter og atter fortsætter imidlertid beskyldningerne om kriminelle forhold, til trods for at ingen har rejst tiltale mod Bonnichsen, og som jeg har været inde på i indlægget Karaktermord på Bonnichsen, skabes derved en opfattelse i den brede offentlighed af, at han er fordækt og utroværdig som rådgiver og ekspert, uden at han kan blive renset for disse anklager.

Nu kan Bonnichsen så tilføje, at denne underlødige mistænkeliggørelse allerede har fået konkrete negative konsekvenser, idet han efterfølgende er blevet afvist som rådgiver på to forskningsprojekter, som han ellers var blevet tilknyttet som rådgiver.

Hetzen mod Bonnichsen er med andre ord et eksempel på, hvorledes magthavere kan skabe selvcensur blandt medier og i samfundet i almindelighed, når man uden skelen til redelighed og saglighed kriminaliserer kritikere. Eller med Bonnichsens egne ord: "Nu vil mit navn blive opfattet negativt i forhold til projekternes validitet, så det klæber da til mig. Justitsministeren har placeret mig i et retsløst rum - efter 41 år i dansk politi."

Informations Ulrik Dahlin har derfor undersøgt, om Trykkefrihedsselskabet og Jyllands-Posten vil hjælpe Bonnichsen i denne sag, hvor et af Danmarks mest magtfulde partier i ledtog med landets justitsminister allerede har haft negative konsekvenser for hans private virksomhed, alene på grund af ytringer og standpunkter.

Det er imidlertid ingenlunde tilfældet, fremgår det af udtalelser fra Trykkefrihedsselskabets formand, Lars Hedegaard, og Jyllands-Postens chefredaktør, Jørn Mikkelsen:

Jørn Mikkelsen: "Vi vil have en ledende artikel, eller vi vil ikke. Der er mange gode emner, som står i kø."

Lars Hedegaard: "Bonnichsen har sagt, at PET har en kilde - hvor ved han det fra? Der kan vel være mange måder, PET får deres oplysninger fra."

"Bonnichsen har ikke lov til at udtale sig om operative spørgsmål på den måde, han har gjort, ikke når han er tidligere insider. Han har også sagt, at kilden er utroværdig, jamen så giver han islamisterne mulighed for at forsøge at identificere den kilde. Det overskrider langt grænsen for, hvad en tidligere politichef kan tillade sig at udtale sig om."

Information, 6.12.2008

Jyllands-Posten vil altså ikke løfte en finger for en mand, der er offer for Dansk Folkepartis selvcensur-fremmende pres, og det samme gælder Trykkefrihedsselskabet. Ikke alene vil Hedegaard ikke støtte Bonnichsens ytringsfrihed, han medvirker sågar aktivt til yderligere usaglig mistænkeliggørelse.

Det er således rent grebet ud af luften og stærkt injurierende, når Hedegaard påstår, at Bonnichsen "langt overskrider grænsen for, hvad en tidligere politichef kan tillade sig at udtale sig om", for det eneste grundlag for denne svada er Hedegaards eget "ræsonnement" og den reference, han giver til justitsminister Brian Mikkelsen - og justitsministeren har som bekendt heller ikke fundet lovovertrædelser, for ellers havde han selvsagt for længst rejst en sag. Ergo overskrider Bonnichsen som tidligere politichef ikke den juridiske grænse for noget som helst.

Og dermed fremgår det kun med desto større tydelighed, hvilken absurd retløs situation den tidligere PET-chef er hensat i. De hårde beskyldninger om alvorlige lovbrud, som nu svæver frit i luften og gentages efter forgodtbefindende af Hedegaard, er direkte affødt af Kjærsgaard og Skaarup med slet skjult applaus af selveste justitsministeren.

Rune Engelbreth Larsen
Blog: Engelbreth, Politiken.dk, 8.12.2008