Humanisme.dk

    FORSIDE | INFO | KONTAKT | REGISTER | SØGNING | ANBEFALINGER: FILM & BØGER & LINKS
    INSPIRATION: LEVENDE BILLEDER | CITATER | DOKUMENTATION: NATIONALISTISK PROPAGANDA

Facebook: Like Humanisme.dk
Facebook: Friend Rune Engelbreth Larsen
Alle månedens opdateringer
Om Rune Engelbreth Larsen
Biografi
Rune Engelbreth Larsen på Twitter
Rune Engelbreth Larsen på Youtube
Rune Engelbreth Larsens forfatterskab
Foredrag af Rune Engelbreth Larsen
Links
Rune Engelbreth Larsens genopdagelse af Danmarks landskaber i fotos
Digte af Rune Engelbreth Larsen
Rune Engelbreth Larsens blog på Politiken.dk
Danmarks Løver - frihedsbevægelsen
Panhumanism.com - Rune Engelbreth Larsen på engelsk
Rune Engelbreth Larsens blog på Politiken.dk
...
Kontakt Humanisme.dk
Humanisme.dk
eXTReMe Tracker

DF’s kovending ofrer Langballe og Co.

Af Rune Engelbreth Larsen Udprint

Så lykkedes det regeringen at knække Dansk Folkepartis seje rygrad og få dem til at æde nøjagtigt dét, der har været centrum i partiets mest højlydte forargelse og protester de seneste måneder: At EU-retten tildeler danske borgere rettigheder, som danske politikere har været med til at vedtage, men som 24 års-reglens og tilknytningskravets diskrimination ene og alene af hensyn til Dansk Folkepartis udrensningspolitik forgæves har forsøgt at eliminere.

Dansk Folkepartis ledelse gjorde ellers gode miner til Jesper Langballes tordentale på partiets landsmøde, hvor han krævede, at DF nægtede at stemme for finansloven, hvis ikke regeringen ville ignorere EF-domstolen - hvorefter man blot to dage senere accepterede at bøje sig 100 procent for EF-domstolen.

For en håndfuld signalpolitiske justeringer af primært bureaukratisk karakter og enkelte stramninger med flere kyniske konsekvenser for etniske minoriteter (hvoraf især kravet om, at ægtepar på kontanthjælp nu skal arbejde 450 timer inden for 2 år, er hovedløst og blot vil føre til yderligere social marginalisering og kriminalisering), slugte partiet til sidst denne helt store principielle kamel.

Det er en sejr for foreningen Ægteskab uden Grænser, en sejr for de tusinder af ægtefæller, som hidtil har været uretmæssigt lukket ude af Danmark - det er en sejr for individet, friheden og kærligheden. Og det er en sejr for rettighederne over propagandaen - at nogen også vil gøre dét til et EU-slagsmål, kan næppe bunde i andet end en modvilje mod rettigheder, for om individets rettigheder sikres af nationale eller tvær-nationale regler, er og bliver sekundært i forhold til, at de sikres.

Som regel har DF's hårdt-mod-hårdt-kurs imidlertid fået regeringen til at rette ind, men denne gang var strategien tilsyneladende spil for galleriet. Jesper Langballes tordentale var ellers fuldstændig i overensstemmelse med den linje, partiledelsen officielt havde lagt for dagen og stået så stejlt på, men Langballe var blandt de prominente partibønder, som blev ofret under skakspillet i Integrationsministeriet.

Den tynde fernis, som regeringen og Dansk Folkeparti skal sælge som en "inddæmning" af "problemet", og som er specifikt relateret til familiesammenføring, er enten indholdsløs symbolpolitik eller i modstrid med EU-retten.

Det hedder således i det første punkt om "kontrolkrav" i aftalen mellem DF og regeringen: "Der vil blive indført et krav om, at de EU-borgere – herunder danske statsborgere – der benytter eller har benyttet den fri bevægelighed, og som ønsker familiesammenføring efter EU-reglerne, reelt og faktisk skal have etableret sig i Danmark eller have været etableret reelt og faktisk i et andet EU-land."

Hvad betyder "reelt og faktisk etableret"? Tilsyneladende intet nyt - i så fald er det i hvert fald helt ukonkret. Hvis der gemmer sig noget nyt og konkret bag det, kolliderer det da også med EU-retten, fastslår EU-eksperter i dag til Jyllands-Posten:

Metock-dommen fastslog, at man som EU-borger blot skal arbejde to uger i et EU-land som f.eks. Danmark, før end man har krav til familiesammenføring. Og det gør punktet i den nye udlændingelov, der omhandler krav om "reel og faktisk etablering", interessant. Afhængig af fortolkningen strider det nemlig mod EU-reglerne.

"Hvis der med 'reel og faktisk etablering' menes andet end to ugers arbejde i Danmark, så strider det mod Metock-dommens krav. I Metock-dommen står bare anført, at man skal have haft to ugers arbejde i et EU-land for at kræve familiesammenføring,"siger Peter Vesterdorf. (...)

Formuleringen er samtidig så uklar, at Peter Vesterdorf ikke mener, at der er tale om reelle stramninger.

"Det er en meget uklar terminologi. Det virker som en fejl, hvis der med 'reel og faktisk etablering' f.eks. menes etablering af bopæl eller etablering af firma, for så vil det jo stride med EU-reglerne. Det her er helt oplagt en eller anden form for afledning. DF kan benytte situation til at få en række andre ting gennemført," forklarer Peter Vesterdorf.

Et synspunkt, som finder genklang hos professor Peter Pagh-Rasmussen:

"Jeg er i tvivl om, hvad det egentlig betyder. Det lyder meget godt politisk, men hvad, det reelt ændrer, er uklart."

Jyllands-Posten, 23.9.2008

Ægteskabet mellem regeringen og Dansk Folkeparti er på den ene side tilbage på sporet, og hårdhændet diskrimination, rettighedsunderskud og anden ulighed for loven er fortsat gældende standarder for etniske minoriteter på en lang række områder - men på den anden side er nogle af de mest kafkaske konsekvenser af 24 års-reglen og tilknytningskravet efter alt at dømme en saga blot.

Al Langballes buldren og bragen til trods - for landsmødelamperne var knap nok slukket, før partiledelsen over night reducerede hans galde til spruttende teatertorden.

Til lykke til Ægteskab uden Grænser.

Rune Engelbreth Larsen
Blog: Engelbreth, Politiken.dk, 23.9.2008