Humanisme.dk

    FORSIDE | INFO | KONTAKT | REGISTER | SØGNING | ANBEFALINGER: FILM & BØGER & LINKS
    INSPIRATION: LEVENDE BILLEDER | CITATER | DOKUMENTATION: NATIONALISTISK PROPAGANDA

Facebook: Like Humanisme.dk
Facebook: Friend Rune Engelbreth Larsen
Alle månedens opdateringer
Om Rune Engelbreth Larsen
Biografi
Rune Engelbreth Larsen på Twitter
Rune Engelbreth Larsen på Youtube
Rune Engelbreth Larsens forfatterskab
Foredrag af Rune Engelbreth Larsen
Links
Rune Engelbreth Larsens genopdagelse af Danmarks landskaber i fotos
Digte af Rune Engelbreth Larsen
Rune Engelbreth Larsens blog på Politiken.dk
Danmarks Løver - frihedsbevægelsen
Panhumanism.com - Rune Engelbreth Larsen på engelsk
Rune Engelbreth Larsens blog på Politiken.dk
...
Kontakt Humanisme.dk
Humanisme.dk
eXTReMe Tracker

S hugger slogan fra V

Af Rune Engelbreth Larsen Udprint

Politik handler ikke om visioner og ideer længere, men om at "kommunikere", hører vi gang på gang - så overfladisk og sloganagtigt som muligt, kunne man tilføje. Derfor er det ingen stor overraskelse, at De Konservative har valgt Lene Espersen som ny partiformand - det vender jeg tilbage til i et senere indlæg.

Også partislogans er derfor en del af den politiske kommunikation, der her er skåret ind til benet, og de illustrerer i vekslende grad pointen om det overfladiske og letfattelige - imidlertid er ikke alle lige hensigtsmæssige af den grund.

"Frisk pust over landet," lød f.eks. Dansk Folkepartis slogan for nogle år siden. Det er vanskeligt (men som vi lige straks skal se - ikke umuligt) at finde et politisk slogan, der er mere ligegyldigt og indholdsløst.

Dansk Folkepartis slogan blev også genstand for opfindsomme aktivister, der hurtigt så, at man let kunne tilføje partiets valgplakater og kampagnemateriale en spydig giftighed ved at ændre F'et i "Frisk" til et A, så sloganet i stedet lød: "Arisk pust over landet."

Siden har partiet selv været langt mere udspekuleret.

For få måneder siden tyvstjal DF således et slogan fra en protestsang af afdøde Natasja, så deres kampagner og plakater nu prydes med mottoet: "Gi' os Danmark tilbage."

Det var et smart træk, for sangen, der egentlig er en bidende kritik af Normaldanmark og ikke mindst Dansk Folkeparti, har dermed leveret en klar association til partiets selviscenesættelse som dem, der kæmper for at få landet "tilbage" - det er med andre ord uretmæssigt "frataget" os (gæt selv, af hvem).

Jo, Dansk Folkeparti er snedige tyve.

Det kan man ikke sige om Socialdemokraterne. Deres nyeste slogan slår utvivlsomt Dansk Folkepartis tidligere "Frisk pust over landet" som det allermest indholdsløse og farveløse, vi endnu har set: "Vi kan, hvis du vil!"

Sloganet er tilmed stjålet direkte fra Venstres valgkamp i 1990 - men skal man stjæle eller genbruge, skal man stjæle og genbruge godt, og her har Socialdemokraterne tilsyneladende gjort sig meget, meget stor umage for at stjæle elendigt.

Hvor meget indhold og substans rummer dette slogan? Intet.

Men så blot et fingerpeg om en politisk retning? Intet.

"Vi kan, hvis du vil." Jo, tak - men kan hvad?

Det, partiet vil, er reduceret til ingenting - så gad vide, hvem man formoder, at du er, der skal ville dette intet, som Socialdemokraterne åbenbart kan?

Rune Engelbreth Larsen
Blog: Engelbreth, Politiken.dk, 10.9.2008