Humanisme.dk

    FORSIDE | INFO | KONTAKT | REGISTER | SØGNING | ANBEFALINGER: FILM & BØGER & LINKS
    INSPIRATION: LEVENDE BILLEDER | CITATER | DOKUMENTATION: NATIONALISTISK PROPAGANDA

Facebook: Like Humanisme.dk
Facebook: Friend Rune Engelbreth Larsen
Alle månedens opdateringer
Om Rune Engelbreth Larsen
Biografi
Rune Engelbreth Larsen på Twitter
Rune Engelbreth Larsen på Youtube
Rune Engelbreth Larsens forfatterskab
Foredrag af Rune Engelbreth Larsen
Links
Rune Engelbreth Larsens genopdagelse af Danmarks landskaber i fotos
Digte af Rune Engelbreth Larsen
Rune Engelbreth Larsens blog på Politiken.dk
Danmarks Løver - frihedsbevægelsen
Panhumanism.com - Rune Engelbreth Larsen på engelsk
Rune Engelbreth Larsens blog på Politiken.dk
...
Kontakt Humanisme.dk
Humanisme.dk
eXTReMe Tracker

Krarups genforelskelse i Den Danske Forening

Af Rune Engelbreth Larsen Udprint

Ikke alle er klar over, at Den Danske Forening (DDF) ligesom Dansk Folkeparti i mangt og meget er et barn af Tidehvervs chef-teolog, Søren Krarup, der var én af de mest fremtrædende medlemmer i foreningen i perioden 1988-2002. Endnu færre husker imidlertid, at samme Krarup i lighed med Jesper Langballe og Søren Espersen meldte sig ud af DDF under pænt stort mediepostyr i 2002.

Det skete ikke mindst på baggrund af følgende udtalelse af daværende næstformand i DDF, Poul Vinther Jensen: »Vi gider ikke mere betale til muslimer, se på muslimer, og allermindst høre på muslimernes krav og yppen kiv i vort land. De skal ud. De er foreløbig kun lus i skindpelsen, men er på vej til at udvikle sig til monstre, som slår værten ihjel. Alle andre politiske problemers løsning forudsætter, at muslim-problemet er løst først.« (B.T., 20.3.2002; Danskeren nr. 2/2002).

Langballe, Espersen og Karup sagde farvel og tak:

Jesper Langballe: »De udtalelser var så uspiselige og så afskyelige, at det vil vi ikke stå model til. Det er jo heller ikke første gang.« (Politiken, 20.3.2002).

Søren Espersen: »Vi er alle tre ubehagelig berørt over de udtalelser. Det er et rendestenssprog, som vi overhovedet ikke kan genkende. På det seneste har der været nogle underlige fejlskud i foreningen, men det er prikken over i’et at begynde at sammenligne muslimer med pest, der skal udrenses.« (B.T., 20.3.2002).

Søren Krarup så dog intet problem i pest-billedet, men havde alligevel fået nok: »Det er fuldstændig rigtigt, at man godt kan sammenligne islam med kommunismens og nazismens pest. Islam er en ny totalitær pest over Europa. Men at begynde at tale om udrensninger er underlødigt.« (B.T., 23.3.2002).

Når Den Danske Forening var blevet en yderligtgående belastning for Dansk Folkeparti, skyldtes det ikke, at foreningen var blevet mere radikal end tidligere, men at det var vigtigt at demonstrere en mere mainstream-kurs for Dansk Folkepartis vedkommende - det var stadig nyt og skrøbeligt for regeringen at basere sit flertal på Dansk Folkeparti, hvis partiet uden videre kunne sidestilles med DDF.

Reelt var intet imidlertid ændret, men Krarup & Co. havde brug for en 'anledning' til at distancere sig, og den kom så med Poul Vinther Jensens udtalelser.

Krarup måtte imidlertid også udvise et vist hukommelsestab, da han i et interview med Ekstra Bladet blev spurgt, hvorfor han egentlig ikke havde meldt sig ud på et langt tidligere tidspunkt:

EB: »Den Danske Forening har da sagt noget lignende eller noget endnu værre gennem alle årene. Hvorfor melder du dig først ud nu, Søren Krarup?«

KRARUP: »Nej, det er grovere nu. De har sagt dumheder i de senere år, men jeg synes, at det her, det ...«

EB: »For mere end 10 år siden sammenlignede foreningens blad 'Danskeren' de mennesker, der bygger for Flygtningehjælpen, med værnemagere, og man opfordrede indirekte til vold mod asylcentrene.«

KRARUP: »Nah, det mener jeg nu ikke, man gjorde.«

EB: »Det er ellers et citat fra en kronik, du skrev i Ekstra Bladet for 10 år siden. Du refererede synspunktet og tog afstand fra det. Hvorfor meldte du dig ikke ud dengang?«

KRARUP: »Ja, det med værnemagerne kan jeg godt huske, og det synes jeg sagtens, man kan tillade sig at sige.« (...) De havde en fortræffelig og fornem formand i Sune Dalgård, og så kom Hasselbalch, og han er en hædersmand, selv om han begik nogle dumheder, men den nye formand, Harry Vinter, og den øvrige ledelse skader sagen, så jeg synes ikke, Den Danske Forening har nogen berettigelse mere.«

Ekstra Bladet, 25.3.2002

Den sidstnævnte vurdering har tilsyneladende ændret sig flere gange siden, og Søren Krarup er for længst vendt tilbage i rollen som DDF's apologet. Udmeldelsen og uoverensstemmelserne er fejet ind under gulvtæppet - hvor meget de så ellers nogen sinde har betydet - og i marts 2007 betegnede Søren Krarup atter Den Danske Forening som »vor tids frihedskæmpere« i anledning af foreningens 20-års jubilæum.

Der er imidlertid stadig væk tale om en forening, som også efter Krarups udmeldelse i 2002 har foreslået etnisk-religiøs udrensning i Danmark, f.eks. sagde tidligere mangeårigt styrelsesmedlem Peter Neerup Buhl i et interview i 2004: »Eksistentielt, territorielt og materielt er de masser, som i dag indstrømmer fra de muhamedanske lande, vore fjender, og frihedskampen består i dag nøgternt set i at dehumanisere dem verbalt, før det kan blive politisk legitimt at fjerne dem fysisk fra vort område. Sådan har etniske kampe altid fungeret.« (Danskeren nr. 1, 2004, s. 3).

I 2007 udtalte daværende formand Harry Vinter om muslimer: »Et godt råd er derfor at sende dem hjem, hvor de kom fra. Jo før des bedre. Glem alt om integration. Det er et indholdsløst mantra, som skal dække over vor tids største fejltagelse’« (Ekstra Bladet, 29.6.2007).

Senest optræder Krarup så igen som foreningens beskytter, efter at SF's folketingsmedlem Özlem Cekic har modtaget chikane på sin privatadresse i form af et brev med et indhold, der også findes på Den Danske Forenings hjemmeside: GO HOME, stod der med blokbogstaver henover en kuvert fra »den almindelige dansker«, c/o Den Danske Forening.

Home ...? Hvornår mon D(D)F finder ud af, at titusindvis af muslimer er født og opvokset i Danmark - det er og bliver deres hjem med fuldkommen samme indlysende ret, som det er Krarups.

Men i Mogens Glistrups og Peter Neerup Buhls bog, Retssagen mod islamlobbyen (1999), kaldes brevets indhold (Vi vil godt hjælpe folk i nød. Men vi vil ikke misbruges!) for 'returbilletten', og det hedder her, at Den Danske Forening vil stræbe efter at få beskeden ud »til hver enkelt muhamedaner i Danmark«.

DDF's nuværende formand Keld Rasmussen har dog afvist at sende brevet rundt, men har ikke desto mindre ingen problemer med indholdet, eller at foreningen står som afsender.

Det interessante her er jo ikke så meget idiotien i det fremsendte chikane-brev (en egentlig 'trussel' kan man næppe kalde det), men at pressen og offentligheden har glemt, hvor altafgørende det var for Dansk Folkeparti at distancere sig fra DDF for få år siden - og hvor ligegyldigt det er i dag, hvor foreningen (som ikke har ændret sig det mindste) tilsyneladende er tilbage i DF-varmen.

Nu kan Krarup således atter udtale om den forening, som han selv, Langballe og Espersen i 2002 forlod med et brag (og som dengang var uden berettigelse ifølge Krarup): »Jeg har dyb respekt for dem og har hjulpet dem efter evne og gør det stadigvæk.« (Politiken, 22.8.2008). Hvad mener mon Kjærsgaard og Skaarup om dét?

Ingen har spurgt.

Krarups, Langballes og Espersens udmeldelse og ballade i 2002 var spil for galleriet.

Rune Engelbreth Larsen
Blog: Engelbreth, Politiken.dk, 25.8.2008