Humanisme.dk

    FORSIDE | INFO | KONTAKT | REGISTER | SØGNING | ANBEFALINGER: FILM & BØGER & LINKS
    INSPIRATION: LEVENDE BILLEDER | CITATER | DOKUMENTATION: NATIONALISTISK PROPAGANDA

Facebook: Like Humanisme.dk
Facebook: Friend Rune Engelbreth Larsen
Alle månedens opdateringer
Om Rune Engelbreth Larsen
Biografi
Rune Engelbreth Larsen på Twitter
Rune Engelbreth Larsen på Youtube
Rune Engelbreth Larsens forfatterskab
Foredrag af Rune Engelbreth Larsen
Links
Rune Engelbreth Larsens genopdagelse af Danmarks landskaber i fotos
Digte af Rune Engelbreth Larsen
Rune Engelbreth Larsens blog på Politiken.dk
Danmarks Løver - frihedsbevægelsen
Panhumanism.com - Rune Engelbreth Larsen på engelsk
Rune Engelbreth Larsens blog på Politiken.dk
...
Kontakt Humanisme.dk
Humanisme.dk
eXTReMe Tracker

Özlem trodser igen SF-fredning af 24 års-regel

Af Rune Engelbreth Larsen Udprint

Der er små sprækker i Socialdemokraternes og Socialistisk Folkepartis udlændingepolitiske mur - en håndfuld socialdemokratiske folketingsmedlemmer nægter at følge Thorning-Schmidts partilinje og vil f.eks. ikke stemme for det DF-inspirerede forbud mod tørklæder for dommere, og nu har SF's Özlem Cekic bebudet, at hun fortsat vil stemme for en afskaffelse af den diskriminerende 24 års-regel, til trods for at Villy Søvndal har fredet den for at sikre et tæt regerings-parløb med Socialdemokraterne.

I sin klumme i avisen 24timer skriver Özlem Cekic bl.a.:

Bryllup betyder dans i Tyrkiet. Man danser inden maden, man danser mellem retterne, man danser efter maden og til langt ud på natten. Den fine festmakeup har ikke en chance, når 500 glade mennesker danser sammen i 35 graders varme, og mine ømme tæer dagen efter var et sikkert tegn på et vellykket bryllup.

Desværre var mine ømme tæer ikke det eneste problem, der meldte sig. For hvor kunne det unge brudepar få lov at bo?

Min lillebror har boet i Danmark hele sit liv. Han er født på Rigshospitalet og opvokset på Vesterbro. Er gået i dansk skole, og har et dansk job. Alligevel rammes han af regeringens udlændingeregler og »tilknytningskravet« betyder faktisk, at han ikke må bosætte sig i Danmark med sin kone.

Min lillebror er, ligesom tusindvis af andre danskere, nødsaget til at bo i Malmø, hvis han vil leve sammen med sin kone tættest muligt på sit job og sin familie. Og i Tyrkiet måtte brudeparret så tilbringe deres hvedebrødsdage i kø ved den svenske ambassade i Ankara for at få visum til Sverige.

Han fortalte mig, hvor underligt det var at stå i kø foran ambassaden sammen med en masse andre danskere i samme situation som ham. De havde aldrig drømt om at skulle bo andre steder end i deres land, Danmark. Men nu måtte de gå tiggergang til den svenske ambassade for at få lov til at bo i eksil i Malmø sammen med deres ægtefælle.

Jo mere han fortalte, jo mere skammede jeg mig. Jeg skammede mig over, at min lillebror ikke kunne tage sin elskede med hjem til Danmark. Jeg skammede mig over den måde, vi behandler vores medborgere på.

Min lillebror er ikke den første i min bekendtskabskreds, der rammes af de stramme danske »udelukkelses«-regler. Turen går oftere og oftere til Malmø, når vi skal besøge danske venner eller familie. Og sådan er det for mange. Det kan virke, som Isam B. synger: »Alle veje fører til Malmø ...«

24timer, 19.8.2008

Ja, Sverige er blevet et refugium for tusinder af danskere, som ikke må bo med deres ægtefæller i Danmark - og alligevel er alt, som Fogh & Co. kan messe, "fast og fair, fast og fair" om 24 års-reglens og tilknytningskravets ubestridelige diskrimination. En diskrimination, som Thorning-Schmidt gladeligt istemmer, mens Søvndal kaster håndklædet i ringen. Det gjorde han også allerede under valgkampen i 2007, så nyt er det ikke, men positionen er blevet cementeret i det fælles integrationsudspil mellem S og SF.

Özlem Cekic understregede imidlertid klart i sin egen valgkamp for at komme i Folketinget for SF, at hun ingenlunde ville acceptere en fredning af 24 års-reglen. Dengang skrev hun på sin hjemmeside: "Det bliver ikke med min stemme, at SF støtter en SR regering, som vil bevare 24-års reglen. (...) Men selvfølgelig vil jeg stadig gerne være med til at pege på Helle Thorning-Smidt som statsminister. Jeg kan ikke tro at hun vil sige nej tak til regeringsmagten for at bevare 24-års reglen?" (27.10.2007).

Og det var jo fuldkommen korrekt set.

For lad os forestille os situationen: S og SF har mirakuløst slået Fogh og kan rent faktisk danne regering. Thorning-Schmidt, der hidtil har ført Socialdemokraterne til nogle af de historisk værste resultater, og fra hvis folketingsgruppe folketingsmedlemmer er forsvundet i stort tal, kan pludselig blive statsminister, og ikke et socialdemokratisk øje er tørt.

Men efter valgsejren kræver Søvndal 24 års-reglen afskaffet. Gisp. Hvad nu? Hvis ikke Thorning-Schmidt indvilliger, vil SF slet ikke pege på hende, og så får vi en mindretalsregering med Fogh i spidsen. Av - stort dilemma for Thorning-Schmidt?

Mon hun svarer: "Søvndal, du kan rende og hoppe! Jeg giver mig ikke, lad bare Fogh beholde Statsministeriet - det er vigtigere for mig at bevare 24 års-reglen" ...?

Selvfølgelig ikke. Hun sluger kamelen på stedet med en stram mine, paralyseret af statsministertaburetten.

Så jo, Özlem Cekic havde ret - SF kunne have gode kort på hånden for at få kærligheds-diskriminationen afskaffet, hvis Fogh skulle miste sit parlamentariske flertal. Derfor burde SF ikke have meldt ud, at de freder 24 års-reglen i en eventuelt kommende regering, men alene at partiet "erkender, at det p.t. ikke er politisk muligt eller aktuelt at afskaffe den".

Det ville have været tilpas åbent til ikke at lægge pres på Socialdemokraterne før et veloverstået folketingsvalg - for et sådant pres kan Thorning-Schmidt naturligvis kun afvise for ikke at tabe ansigt - men noget helt andet er det, hvis 24 års-reglen efter et veloverstået folketingsvalg blev en betingelse for at pege på hende: Hun ville utvivlsomt afskaffe reglen på stedet - og finde på en passende grimasse og en pragmatisk og fair forklaring om nødvendigheden af kompromisser osv.

Men dette sikre trumf-kort ville Søvndal ikke have i baghånden.

Imidlertid har Özlem nu gjort noget helt uhørt for en folketingspolitiker - hun står ved sin udmelding fra før hun blev valgt og fastholder, at hun vil stemme for en afskaffelse af 24 års-reglen og tilknytningskravet. Uafhængigt af at hendes formand har fredet den. Samvittigheden og redeligheden står over parti-ledelses-loyaliteten - sådan skal det være.

Til Politiken udtaler hun:

- Jeg er imod de to regler. Når der kommer et forslag i folketingssalen, så stemmer jeg for en afskaffelse af 24-års-reglen. Det vil jeg gøre. Jeg kan ikke sidde dernede og stemme for, at man skal fastholde 24-års-reglen og tilknytningskravet.

- Jeg er imod, at Danmark lukker sin dør på denne måde. Jeg mener, at 24-års-reglen er et udtryk for, at man fuldstændigt svigter de tvangsgiftede piger. Man gør jo reelt ikke noget for disse piger. Samtidig rammer man mange andre, der gerne vil bo sammen med deres koner i Danmark, men som må bo i Malmø. Politiken.dk, 19.8.2008

Alle politikere ved jo godt, at dette er den groteske konsekvens, men i stedet for at belyse og eksemplificere urimelighederne, har Thorning-Schmidt overgivet sig til det misvisende mantra fast og fair, som var det en trylleformular à la sesam, sesam, luk dig i!

Derfor fører alle veje til Malmø, som Isam B. synger - det gælder Holger Danske og Rezia, det gælder Özlems lillebror og hans hustru - og det gælder tusinder af andre danske ægtefæller.

Rune Engelbreth Larsen
Blog: Engelbreth, Politiken.dk, 20.8.2008