Humanisme.dk

    FORSIDE | INFO | KONTAKT | REGISTER | SØGNING | ANBEFALINGER: FILM & BØGER & LINKS
    INSPIRATION: LEVENDE BILLEDER | CITATER | DOKUMENTATION: NATIONALISTISK PROPAGANDA

Facebook: Like Humanisme.dk
Facebook: Friend Rune Engelbreth Larsen
Alle månedens opdateringer
Om Rune Engelbreth Larsen
Biografi
Rune Engelbreth Larsen på Twitter
Rune Engelbreth Larsen på Youtube
Rune Engelbreth Larsens forfatterskab
Foredrag af Rune Engelbreth Larsen
Links
Rune Engelbreth Larsens genopdagelse af Danmarks landskaber i fotos
Digte af Rune Engelbreth Larsen
Rune Engelbreth Larsens blog på Politiken.dk
Danmarks Løver - frihedsbevægelsen
Panhumanism.com - Rune Engelbreth Larsen på engelsk
Rune Engelbreth Larsens blog på Politiken.dk
...
Kontakt Humanisme.dk
Humanisme.dk
eXTReMe Tracker

Dansk udlændingepolitik ved at kollapse?

Af Rune Engelbreth Larsen Udprint

Mere og mere tyder på, at EU-retten kan feje alle bærende elementer i VKO's udlændingepolitik af bordet. Efter Berlingske Tidendes ugelange fokus på Udlændingeservices fortielser af EU-retten, som annullerer 24-årsreglen og tilknytningskravet, ser det nu ud til, at udlændingepolitikken ikke blot er ved at gå op i kanterne, men at den kan stå over for et kollaps.

Eksempelvis kan få ugers arbejde i et EU-land tilsidesætte regeringens særlige test i dansk sprog og danske samfundsforhold. Adjunkt ved Syddansk Universitet, Peter Starup udtaler: »Hvis man bruger EU-reglerne, kan man slippe for Indvandringsprøven. Hele den stramme danske udlændingelov bliver skudt ned og gennemhullet af EU-retten.« (Berlingske Tidende, 29.7.2008).

Det bekræftes af presseansvarlig ved Udlændingeservice, Nils Bak, at indvandringsprøven slet ikke er nødvendig under henvisning til EU-reglerne, der ganske enkelt tillader familiesammenføring uden hensyntagen til både 24-årsreglen, tilknytningskravene, boligkravene, forsørgelseskravene, bankgarantien osv.

Over en bred front erkendes det nu, at udlændingepolitikkens hjørnestene er ved at smuldre totalt:

»Der er så lidt tilbage af de danske udlændingeregler, at det efterhånden er ved at være ligegyldigt,« siger professor Hjalte Rasmussen, mens EU-eksperten Peter Vesterdorf konkluderer:

»Det ligner et korthus, der er ved at ramle sammen.«

DF erkender, at EU-reglerne helt skyder den stramme udlændingelov i sænk.

»EU-retten overflødiggør Udlændingeloven, for hvad skal man bruge den stramme udlændingelov til, når der findes nogle mindre stramme krav, som folk bare bruger. Det er der, katastrofen ligger,« siger EU-ordfører Morten Messerschmidt.

Integrationsminister Birthe Rønn Hornbech (V) afviser at lade sig interviewe, men Venstres medlem af integrationsudvalget, Eyvind Vesselbo, siger, at EU-reglerne gør, at familliesammenførte via EU-regler kan komme til Danmark, uden at man kan opstille særkrav til dem: »De kan komme hertil betingelsesløst.«

Berlingske Tidende, 29.7.2008

Klar tale fra Vesselbo, mens integrationsminister Birthe Rønn Hornbech altså fortsat (og igen) afstår fra at sige et ord. Indtil efteråret 2007 var Hornbech berømt og berygtet for hele tiden at udtale sig om alle væsentlige debatemner, også om det betød et brud på partidisciplinen. Hendes samvittighed bød hende at sige sin mening råt for usødet, når menneskeskæbner og rettigheder stod på spil.

Så fandt statsminister Anders Fogh Rasmussen imidlertid på at lukke den åbenmundede Venstreløvinde inde bag Integrationsministeriets mure, hvor hun vist nok vandrer frem og tilbage i sit bur.

Hendes rungende tavshed begynder dermed at stå som en skæbneironisk kommentar til hendes egen debatbog for blot et par år siden - den bar titlen: Tale er guld.

Rune Engelbreth Larsen
Blog: Engelbreth, Politiken.dk, 29.7.2008