Humanisme.dk

    FORSIDE | INFO | KONTAKT | REGISTER | SØGNING | ANBEFALINGER: FILM & BØGER & LINKS
    INSPIRATION: LEVENDE BILLEDER | CITATER | DOKUMENTATION: NATIONALISTISK PROPAGANDA

Facebook: Like Humanisme.dk
Facebook: Friend Rune Engelbreth Larsen
Alle månedens opdateringer
Om Rune Engelbreth Larsen
Biografi
Rune Engelbreth Larsen på Twitter
Rune Engelbreth Larsen på Youtube
Rune Engelbreth Larsens forfatterskab
Foredrag af Rune Engelbreth Larsen
Links
Rune Engelbreth Larsens genopdagelse af Danmarks landskaber i fotos
Digte af Rune Engelbreth Larsen
Rune Engelbreth Larsens blog på Politiken.dk
Danmarks Løver - frihedsbevægelsen
Panhumanism.com - Rune Engelbreth Larsen på engelsk
Rune Engelbreth Larsens blog på Politiken.dk
...
Kontakt Humanisme.dk
Humanisme.dk
eXTReMe Tracker

Khader: Kjærsgaard er en totalitær leder

Af Rune Engelbreth Larsen Udprint

Fremtrædende politikere fra Dansk Folkeparti har kaldt muslimernes tro for en »afstumpet religion«, en »pest over Europa«, en »totalitær pest«, en »terrororganisation«, »totalt menneskefjendsk«, et »altædende had« og »ondskabens ideologi«, og partiet og dets ungdomsorganisation står bag adskillige initiativer og kampagner af antimuslimsk karakter, som har dokumenterbare paralleller til nazisternes antisemitiske propaganda i 1930'erne.

Dette er blevet påpeget af adskillige politikere, kommentatorer og eksperter ved en række lejligheder. F.eks. skrev Uffe Ellemann-Jensen, Benny Andersen, Inger Christensen, Anker Jørgensen, Søren Mørch, Herbert Pundik, Lise Nørgaard, Palle Simonsen m.fl. i en nylig fællererklæring:

Dansk Folkepartis burka-annonce og forslag om, at muslimer skal afsværge dele af Koranen, hvis de vil opnå dansk statsborgerskab, markerer et højdepunkt i partiets mistænkeliggørelse af et mindretal. Det danske samfund har ikke siden trediverne oplevet tilsvarende hetz – og slet ikke fra et stort, indflydelsesrigt politisk parti.

Det må man bare helst ikke sige (højt) i Ny Alliance. Som bekendt var det blandt de alvorlige synder, da Jørgen Poulsen til partiets landsmøde sammenlignede Dansk Folkepartis burka-annonce med »de metoder, som blev anvendt mod jøderne i tredivernes Tyskland«. Men han er nu ude af både folketingsgruppe og parti.

Derfor fik panikken igen lov til at brede sig kortvarigt i Ny Alliance, da Villum Christensen gentog standpunktet - han er nemlig Gitte Seebergs kommende afløser i Folketinget, hvor han indtræder i partiets folketingsgruppe, når hun forlader Christiansborg for at blive generalsekretær for Verdensnaturfonden i Danmark.

Men knap nok havde Christensen altså fået sin debut som professionel (kommende) folketingspolitiker, før han om sammenligningen mellem DF og nazisterne udtalte: »Jeg er ikke et sekund i tvivl om, at nogle af de ting som Dansk Folkeparti gør brug af – og som man slet ikke tager afstand fra hos de konservative og Venstre – ligner da fælt meget, det der skete dengang.« (Politiken.dk, 8.7.2008).

Av. Dét går vist ikke i Ny Alliance. Villum Christensen var nok selv en smule bevidst om, at han trådte skævt her, og opblødte positionen lidt: »Jeg hørte jo Jørgen Poulsens tale til landsmødet, og jeg tror egentlig, han har ret i alt det, han siger, men det er det jo ikke sikkert, at det er smart at sige det højt, for så snart man begynder at blande jøder og nazisymboler ind i det, så får det altid en særlig klang.«

Jørgen Poulsen har ret - men det er ikke smart at sige det højt, for »så får det altid en særlig klang« ...? En lidt kryptisk udlægning.

Behøver det virkelig være så vanskeligt for Ny Alliance, at partiet hele tiden skal passe på ikke at fornærme Dansk Folkeparti for meget? Næppe mange har seriøst påstået, at Dansk Folkeparti er et nazistisk parti, men understreget, at der ikke desto mindre er klare paralleller mellem Dansk Folkepartis og nazisternes metoder (i form af 1930'ernes propaganda og retorik).

Jørgen Poulsen har også selv præciseret, hvad han havde sagt på landsmødet: »Det, jeg sagde, går jeg faktisk ud fra, at de allerfleste vil bakke op om. Husk på, at jeg ikke sammenlignede Dansk Folkeparti med nazipartiet, det kunne jeg aldrig drømme om. Det var deres metoder og ikke personerne, jeg sammenlignede med nazistpartiet. De eneste, som åbenbart ikke har forstået det, er Naser Khader og Pia Kjærsgaard.«

Ny Alliances formand, Naser Khader, tramper imidlertid uforvarende selv rundt i paradokset, når han udtaler: »Pia Kjærsgaard har aldrig været mit forbillede som leder, for jeg bliver aldrig en totalitær leder.« (Politiken.dk, 8.7.2008).

Pia Kjærsgaard er altså en totalitær leder - intet mindre. Det må Khader gerne sige?

Jørgen Poulsen, Villum Christensen, Uffe Ellemann-Jensen, Palle Simonsen, Anker Jørgensen og mange flere er dybest set helt enige i, at Dansk Folkepartis fremgangsmåder på nogle områder - men selvsagt langtfra alle - ganske åbenlyst kan sammenlignes med nazistiske metoder fra 1930'erne. At dømme ud fra klapsalverne til Jørgen Poulsens tale på Ny Alliances landsmøde, er et stort antal af partiets delegerede også helt enige. Naser Khader er sågar tilsyneladende på nogenlunde samme linje, når han uden skyggen af forbehold karakteriserer Pia Kjærsgaard som en totalitær leder (en karakteristik, der ikke er spor mildere end Jørgen Poulsens påpegning af visse nazisme-paralleller).

Men i Ny Alliance skal man helst ikke sige det højt (medmindre det altså slipper lidt ufrivilligt ud som i Khaders karakteristik af Kjærsgaard). Ny Alliance skal for alt i verden nedtone kendsgerningen.

Gad vide, om det nogen sinde går op for partiet, hvilken sejr man hermed forærer gratis til Dansk Folkeparti ved ikke bare at sige højt og tydeligt, som det er - og stå ved det: Dansk Folkepartis antimuslimske propaganda og retorik udviser tydelige paralleller til nazisternes antisemitiske propaganda i 1930'erne, punktum.

> Læs eventuelt et uddybende essay her: Antisemitiske og antimuslimske propaganda-mekanismer

Rune Engelbreth Larsen
Blog: Engelbreth, Politiken.dk, 9.7.2008Warning: include() [function.include]: http:// wrapper is disabled in the server configuration by allow_url_include=0 in /var/www/humanisme.dk/public_html/engelbreth08/e080709.php on line 72

Warning: include(http://www.humanisme.dk/include/bottom.php) [function.include]: failed to open stream: no suitable wrapper could be found in /var/www/humanisme.dk/public_html/engelbreth08/e080709.php on line 72

Warning: include() [function.include]: Failed opening 'http://www.humanisme.dk/include/bottom.php' for inclusion (include_path='.') in /var/www/humanisme.dk/public_html/engelbreth08/e080709.php on line 72

Warning: include() [function.include]: http:// wrapper is disabled in the server configuration by allow_url_include=0 in /var/www/humanisme.dk/public_html/engelbreth08/e080709.php on line 76

Warning: include(http://www.humanisme.dk/include/googleanalytics.php) [function.include]: failed to open stream: no suitable wrapper could be found in /var/www/humanisme.dk/public_html/engelbreth08/e080709.php on line 76

Warning: include() [function.include]: Failed opening 'http://www.humanisme.dk/include/googleanalytics.php' for inclusion (include_path='.') in /var/www/humanisme.dk/public_html/engelbreth08/e080709.php on line 76