Humanisme.dk

    FORSIDE | INFO | KONTAKT | REGISTER | SØGNING | ANBEFALINGER: FILM & BØGER & LINKS
    INSPIRATION: LEVENDE BILLEDER | CITATER | DOKUMENTATION: NATIONALISTISK PROPAGANDA

Facebook: Like Humanisme.dk
Facebook: Friend Rune Engelbreth Larsen
Alle månedens opdateringer
Om Rune Engelbreth Larsen
Biografi
Rune Engelbreth Larsen på Twitter
Rune Engelbreth Larsen på Youtube
Rune Engelbreth Larsens forfatterskab
Foredrag af Rune Engelbreth Larsen
Links
Rune Engelbreth Larsens genopdagelse af Danmarks landskaber i fotos
Digte af Rune Engelbreth Larsen
Rune Engelbreth Larsens blog på Politiken.dk
Danmarks Løver - frihedsbevægelsen
Panhumanism.com - Rune Engelbreth Larsen på engelsk
Rune Engelbreth Larsens blog på Politiken.dk
...
Kontakt Humanisme.dk
Humanisme.dk
eXTReMe Tracker

Jørgen Poulsen fastholder Seebergs linje i NA

Af Rune Engelbreth Larsen Udprint

En del kommentatorer og politikere har ikke forstået, at det, der gav Ny Alliance sin dymanik og den eksplosive medfart i begyndelsen for et år siden kun på overfladen var Khaders popularitet (dengang), men at substansen først og fremmest var Gitte Seebergs linje mod Dansk Folkeparti: "Nok er nok."

Havde det ikke været for kampen for at sprænge dansk politiks fastlåste dødvande med Dansk Folkepartis jerngreb om integrations- og asylpolitikken, havde partiet ikke kunnet fortsætte den længerevarende fremgang, der var tale om de første måneder (læs: Seeberg kontra Khader).

Derfor er Jørgen Poulsen den eneste af de tre tiloversblevne medlemmer i partiets folketingsgruppe, der har forsøgt at fastholde partiets markante udgangspunkt, og derfor var det essentielt og nødvendigt for ham at teste partiets medlemmer på partiets landsmøde i maj, hvor han holdt sin berygtede tordentale mod Dansk Folkeparti og bl.a. udtalte:

Senest har vi så fået et – efter eget udsagn – på lange stræk antimuslimsk parti. Et parti som ikke viger tilbage for at slynge nedværdigende bemærkninger om menneskers nationalitet, etniske tilhørsforhold eller dyrke hadet mod religiøse grupper med metoder, som godt kan sammenlignes med de metoder, som blev anvendt mod jøderne i tredivernes Tyskland. Vi oplever her i vores eget land et parti, der som led i en partipolitisk propaganda, indrykker annoncer i danske aviser med danske dommere iklædt burka og med hammer i hånden. Vi oplever også en presse, som skulle forestille at være demokratiets vogtere, falde i næsegrus beundring for håndværket bag propagandanummeret. Det ligner uhyggeligt den beundring for håndværket bag 'Der ewige Jude' og andre af Goebbels og Riehfenstahls filmiske værker.

Citeret efter Berlingske Tidende, 24.5.2008

Jørgen Poulsen står stadig væk fast, trods de konstante angreb på hans person og det store pres for at opføre sig som en "normal" politiker, der mere eller mindre freder Dansk Folkeparti; en levebrødspolitiker, som skal lære at vende næsen i den retning, vinden blæser fra sæson til sæson. I et interview i weekendens Berlingske Tidende forklarer han sine bramfri udtalelser på landsmødet og understreger, hvorfor han ingenlunde har fortrudt sin tale - tværtimod:

- Det er meget svært for et parti, som gør sig af med alle medlemmer og tegner nye op til et landsmøde: Hvad er partiet nu? Er partiet det samme? Derfor går jeg på talerstolen til landsmødet, hvor jeg signalerer partigrundlaget. Det var en test for mig. (...) For at se, om medlemmerne buhede mig på porten. Men i stedet skete der jo det modsatte.

- Jeg vil godt understrege, at jeg aldrig kunne drømme om at sammenligne DF med nazistpartiet. Men metoderne er nøjagtig de samme. Og fortryder jeg? Nej, det kan jeg garantere dig! Så hvad siger jeg? Jeg siger, at det er en skamplet, at ikke alle tager afstand - det er en så lurendrejeragtig kræmmermentalitet, at man bejler så meget til magten, at man ikke siger fra. Det er enhver politikers og menneskes pligt at sige fra, når man stigmatiserer bestemte befolkningsgrupper - om det så er jøder, sigøjnere eller muslimer.

- Jeg har det utroligt svært med, at medmenneskelighed afgøres af magtfordeling. Enten vil man noget for de asylbørn, eller også vil man ikke.

Berlingske Tidende, 22.6.2008

Berlingske Tidendes egen kommentator, Thomas Larsen, fik kaffen galt i halsen og harcellerede over, at Poulsen kunne finde på at vippe båden Ny Alliance - nu gik det jo lige så "godt", ikke sandt? Partiet havde udslettet enhver selvstændig profil bortset fra Samuelsens pip om at sænke topskatten, og så kommer Poulsen og angriber Dansk Folkeparti. Av - det må man ikke, dét kan Thomas Larsen ikke li' - en kommentator fra det præsteskab af pseudo-objektive kommentatorer, der befinder sig i det snævre politiske spektrum mellem Helle Thorning-Schmidt og Anders Fogh Rasmussen, men som gang på gang præsenteres i mikrofonholder-interviews i TV2 og DR som "neutrale iagttagere".

Jo, der støbes der kugler for at komme af med Jørgen Poulsen, men operationen er vanskelig uden at udslette de sidste mikroskopiske rester af partiets profil. Derfor hedder det sig nu, at Khader og Samuelsen "drøfter situationen" og ikke vil kommentere noget.

Der er altså en situation? Ja, det er der jo altid - men det er tilsyneladende en særlig situation, som skal drøftes, at Jørgen Poulsen har bevaret sin politiske samvittighed og er i overensstemmelse med partiets oprindelige udgangspunkt. Samuelsens og Khaders transformation af NA fra Seebergs midterparti med ambitioner om at skrive politisk danmarkshistorie og sætte DF uden for indflydelse er i stedet blevet til et neoliberalistisk støtteparti for konstellationen VKO - derfor er det ikke uforståeligt, at Poulsen testede sit partis delegerede på landsmødet.

Landsformand Leif Mikkelsen er imidlertid rystet: »Som formand mener jeg ikke, at det er min opgave at smide folk ud. Der er lang snor, før man smider folk ud af partiet, men medlemskabet af folketingsgruppen er noget andet. Det er gruppen selv, der bestemmer det. Det er en anden sag, som gruppen skal drøfte.« (Ritzau, 22.6.2008).

Truslen om et spark er åbenlys, og spørgsmålet er, om ikke Poulsen selv skal tage konsekvensen og forlade den synkende skude med sin politiske samvittighed intakt?

Ny Alliance er færdigt som et selvstændigt bud på en politisk profil, der kunne ændre noget markant i Christiansborg-virkeligheden - irritationen over Poulsen er blot endnu et symptom herpå, og han vil kunne gøre mere og arbejde betydeligt mere konstruktivt i overensstemmelse med partiets udgangspunkt ved at forlade Khader & Samuelsen og undersøge mulighederne for et samarbejde med løsgængeren Gitte Seeberg.

UPDATE: POULSEN EKSKLUDERET

Ikke mere end en time efter ovenstående indlæg var offentliggjort kom så beskeden fra Ny Alliance: Jørgen Poulsen er ekskluderet. Et tab for Ny Alliance, som vel hverken er nyt eller nogen alliance længere - bortset fra en alliance mellem to forsmåede ex-medlemmer fra De Radikale - men dybest set en gevinst for Poulsen. Blot burde han have taget konsekvensen og have forladt partiet allerede sammen med Gitte Seeberg. Nu sidder der imidlertid tre løsgængere i Folketinget, som vel ikke er enige hele vejen rundt, men som symptomatisk nok alle har stået på en særlig kritisk linje over for Dansk Folkepartis styring af dansk politik: Gitte Seeberg, Jørgen Poulsen og Pia Christmas-Møller. Det kan meget vel blive en stor sejr for Dansk Folkeparti at få disse sendt ud af den partipolitiske dynamik på Christiansborg, men det kan også vise sig at være en styrke af en ny front i Folketinget, som kan udbygges og vise sig at opsamle en del af den oprindelige goodwill, som blev Ny Alliance til del - dengang nok var nok. REL

Rune Engelbreth Larsen
Blog: Engelbreth, Politiken.dk, 24.6.2008Warning: include() [function.include]: http:// wrapper is disabled in the server configuration by allow_url_include=0 in /var/www/humanisme.dk/public_html/engelbreth08/e080624.php on line 80

Warning: include(http://www.humanisme.dk/include/bottom.php) [function.include]: failed to open stream: no suitable wrapper could be found in /var/www/humanisme.dk/public_html/engelbreth08/e080624.php on line 80

Warning: include() [function.include]: Failed opening 'http://www.humanisme.dk/include/bottom.php' for inclusion (include_path='.') in /var/www/humanisme.dk/public_html/engelbreth08/e080624.php on line 80

Warning: include() [function.include]: http:// wrapper is disabled in the server configuration by allow_url_include=0 in /var/www/humanisme.dk/public_html/engelbreth08/e080624.php on line 84

Warning: include(http://www.humanisme.dk/include/googleanalytics.php) [function.include]: failed to open stream: no suitable wrapper could be found in /var/www/humanisme.dk/public_html/engelbreth08/e080624.php on line 84

Warning: include() [function.include]: Failed opening 'http://www.humanisme.dk/include/googleanalytics.php' for inclusion (include_path='.') in /var/www/humanisme.dk/public_html/engelbreth08/e080624.php on line 84