Humanisme.dk

    FORSIDE | INFO | KONTAKT | REGISTER | SØGNING | ANBEFALINGER: FILM & BØGER & LINKS
    INSPIRATION: LEVENDE BILLEDER | CITATER | DOKUMENTATION: NATIONALISTISK PROPAGANDA

Facebook: Like Humanisme.dk
Facebook: Friend Rune Engelbreth Larsen
Alle månedens opdateringer
Om Rune Engelbreth Larsen
Biografi
Rune Engelbreth Larsen på Twitter
Rune Engelbreth Larsen på Youtube
Rune Engelbreth Larsens forfatterskab
Foredrag af Rune Engelbreth Larsen
Links
Rune Engelbreth Larsens genopdagelse af Danmarks landskaber i fotos
Digte af Rune Engelbreth Larsen
Rune Engelbreth Larsens blog på Politiken.dk
Danmarks Løver - frihedsbevægelsen
Panhumanism.com - Rune Engelbreth Larsen på engelsk
Rune Engelbreth Larsens blog på Politiken.dk
...
Kontakt Humanisme.dk
Humanisme.dk
eXTReMe Tracker

Mogens Camre fastholder, at DF er antimuslimsk

Af Rune Engelbreth Larsen Udprint

Hjemvendt efter en uges ferie kan jeg konstatere, at tørklædekrigen fortsat har været et fremtrædende tema i den løbende debat og nyhedsstrøm. Og eftersom det er og bliver det udlændingepolitiske spørgsmål, som er centrum i de senere års væsentligste kulturkamp om den danske samfundsudvikling - og da omdrejningspunktet i den diskussion for tiden er koncentreret om tørklædet som katalysator for hele feltet - er det naturligvis en problemstilling der også fortsat vil blive kommenteret fyldigt på nærværende blog.

Efter Søren Espersens forsøg på at hvidvaske tavlen og benægte fakta oven på Kristian Thulesen Dahls konstatering af, at Dansk Folkeparti "på mange stræk" er "antimuslimer", tramper Mogens Camre i dagens Politiken videre rundt i partiets antimuslimske karakter, som han i det mindste er ærlig nok til ikke at gøre det fjerneste for at benægte:

Igen og igen må man undre sig over den debat, der føres om islam og muslimer. Senest har justitsminster Lene Espersen i anledning af en udtalelse fra Kristian Thulesen Dahl om, at DF er antimuslimsk, sagt, at udtalelsen er 'usympatisk og uforståelig'. Justitsministerens udtalelse afslører, at hun overhovedet ikke forstår, hvad det er, Thulesen Dahl mener. Hans udsagn bliver gjort til noget fjendtligt over for mennesker med muslimsk baggrund ...

Politiken, 27.5.2008

Kan dét vel undre, må man spørge? Altså at en erklæring om, at DF er antimuslimermange stræk, opfattes som en fjendtlig indstilling over for mennesker med muslimsk baggrund?

Næppe. Men selvfølgelig betyder det ikke, at partiet også nødvendigvis er fjendtligt indstillet over for mennesker med "muslimsk baggrund", som Camre får det drejet - de behøver jo ikke være muslimer, fordi deres baggrund er muslimsk.

Og det er jo dét, der er pointen - partiet er kun fjendtligt indstillet over for mennesker, der fortsat identificerer sig med en hvilken som helst forståelse af deres muslimske baggrund (eftersom Camre & Co. nægter at differentiere mellem forskellige udlægninger af islam) - og hvem gør så det? Muslimer, selvfølgelig.

Intet i hans eksegese på det efterhånden berømte og berygtede citat ændrer herved, når han således udlægger Thulesen Dahls udtalelse som: "Det handler om at befri mennesker fra en skadelig og fortidig menneske- og samfundsopfattelse."

For i og med, at Camre jo ganske eksplicit vil redde muslimerne fra islam (uanset deres udlægning og forståelse heraf), har han blot endnu engang reformuleret nøjagtig den formulering, som justitsministeren (og alle andre) derfor har forstået fuldkommen korrekt: "På mange stræk er vi antimuslimer."

Med den indflydelse Dansk Folkeparti har på regeringen og tendensen i de øvrige partier, er det intet under, at 65 procent af unge muslimer med videregående uddannelse overvejer af fraflytte Danmark (ifølge en undersøgelse fra gårsdagens Politiken), og at 81 procent af disse som grund anfører: "Jeg føler mig ikke accepteret i Danmark på grund af tonen i debatten."

Og det er selvfølgelig det, der er hele ideen med Camre & Co.'s antimuslimske retorik og propaganda.

Rune Engelbreth Larsen
Blog: Engelbreth, Politiken.dk, 27.5.2008