Humanisme.dk

    FORSIDE | INFO | KONTAKT | REGISTER | SØGNING | ANBEFALINGER: FILM & BØGER & LINKS
    INSPIRATION: LEVENDE BILLEDER | CITATER | DOKUMENTATION: NATIONALISTISK PROPAGANDA

Facebook: Like Humanisme.dk
Facebook: Friend Rune Engelbreth Larsen
Alle månedens opdateringer
Om Rune Engelbreth Larsen
Biografi
Rune Engelbreth Larsen på Twitter
Rune Engelbreth Larsen på Youtube
Rune Engelbreth Larsens forfatterskab
Foredrag af Rune Engelbreth Larsen
Links
Rune Engelbreth Larsens genopdagelse af Danmarks landskaber i fotos
Digte af Rune Engelbreth Larsen
Rune Engelbreth Larsens blog på Politiken.dk
Danmarks Løver - frihedsbevægelsen
Panhumanism.com - Rune Engelbreth Larsen på engelsk
Rune Engelbreth Larsens blog på Politiken.dk
...
Kontakt Humanisme.dk
Humanisme.dk
eXTReMe Tracker

Ole Sohns pinagtige taktik i tørklædestrid

Af Rune Engelbreth Larsen Udprint

Med undtagelse af De Radikales Margrethe Vestager har oppositionen ikke gjort noget stort indtryk under den verserende tørklædestrid, der ellers har splittet regeringen og til tider sendt Dansk Folkeparti ud i rabatten.

Enhedslisten har med få, men væsentlige undtagelser stort set snorksovet, og Socialdemokraternes leder, Helle Thorning Schmidt har udnyttet situationen til at forarges over, at Birthe Rønn Hornbech har været tavs, siden hun blev jordet af statsministeren.

Dét ville Thorning i hvert fald ikke have accepteret af en minister, hvis hun selv var statsminister - nej, det er også meget slemt, at hun tager sig nogle dage for at gennemtænke situationen, der trods alt er usædvanlig for en minister.

Prisen som mest kontraproduktiv oppositionspolitiker tager imidlertid SF's gruppeformand Ole Sohn, der ikke ønsker, at SF tager stilling til et kommende lovforslag om forbud mod dommer-tørklæder i landets domstole.

Sohn vil i stedet vente på en analyse, som regeringen har fået lavet med erfaringer fra andre lande, og udtaler således: "Vi har bedt om at få materialet oversendt, så må vi se på det. Men der er et halvt år endnu, så der er god tid." (Ritzau, 15.5.2008).

Der er god tid? Slagsmålet raser, Venstre knirker internt og et fuldkommen utvetydigt diskriminationskrav fra Dansk Folkeparti på baggrund af en lige så utvetydigt antimuslimsk propagandakampagne har tvunget Fogh til ikke at afvente samme undersøgelse, men skyndsomt parere ordre fra DF.

Men Sohn tager sig lige en slapper i hængekøjen et halvt års tid - man skulle jo nødig risikere at få det indtryk, at SF's gruppeformand kunne drømme om at forsvare muslimerne mod et antimuslimsk parti - det ville ikke se godt ud i Sohns ny-designede version af SF.

Derfor er det selvfølgelig rent spil for galleriet, når han dydigt vil afvente regeringens analyse, for det er i forvejen velkendt, hvordan tørklæde-diskussionen har udmøntet sig i lov- og regelsæt i de lande, vi sammenligner os med. Det fremgår af en pressemeddelelse, som er udsendt af ph.d. Rikke Andreassen, der er lektor ved Malmö Universitet:

Professor Birte Siim fra Aalborg Universitet og lektor Rikke Andreassen fra Malmö Universitet deltager i et stort europæisk forskningsprojekt, der kortlægger love og reguleringer af tørklæder i Europa (se www.veil-project.eu), og her er man forundret over regeringens beslutning om at forbyde tørklæder for dommere.

Den europæiske forskningsgruppe, der består af førende internationale tørklædeforskere peger på, at der er flere lande i Europa, der ikke har et forbud end lande, der har et forbud.

Det er rigtigt, at Tyrkiet og Frankrig har et forbud mod, at dommere bærer tørklæder og andre religiøse symboler. Ligesom Holland og enkelte tyske delstater har et forbud. Modsat har Storbritannien besluttet, at de ikke vil lovgive på området. Lande som Sverige, Norge, Østrig og Grækenland har ikke forbud mod tørklæder. ”Regeringens udvalg kunne lige så godt have konkluderet, at Danmark ikke skal have et tørklædeforbud, da de fleste lande, vi sammenligner os med, ikke har et forbud”, udtaler Birte Siim.

Rikke Andreassen forklarer videre: ”I Norge har de haft flere sager, hvor arbejdsgivere har ønsket et forbud mod at ansætte kvinder med tørklæder. Det er blevet afvist af den norske Ligestillingsombudsmand. Forbud tolkes nemlig som kønsdiskriminerende, da de forhindrer kvinders adgang til arbejdsmarkedet. Dét perspektiv er slet ikke medtaget i den danske beslutning.”

15. maj 2008

Ole Sohn kan få alle de oplysninger, han ønsker - i stedet vælger han en pinagtig tavshed af rent partitaktiske hensyn. Fogh må sende ham en venlig tanke.

Rune Engelbreth Larsen
Blog: Engelbreth, Politiken.dk, 16.5.2008