Humanisme.dk

    FORSIDE | INFO | KONTAKT | REGISTER | SØGNING | ANBEFALINGER: FILM & BØGER & LINKS
    INSPIRATION: LEVENDE BILLEDER | CITATER | DOKUMENTATION: NATIONALISTISK PROPAGANDA

Facebook: Like Humanisme.dk
Facebook: Friend Rune Engelbreth Larsen
Alle månedens opdateringer
Om Rune Engelbreth Larsen
Biografi
Rune Engelbreth Larsen på Twitter
Rune Engelbreth Larsen på Youtube
Rune Engelbreth Larsens forfatterskab
Foredrag af Rune Engelbreth Larsen
Links
Rune Engelbreth Larsens genopdagelse af Danmarks landskaber i fotos
Digte af Rune Engelbreth Larsen
Rune Engelbreth Larsens blog på Politiken.dk
Danmarks Løver - frihedsbevægelsen
Panhumanism.com - Rune Engelbreth Larsen på engelsk
Rune Engelbreth Larsens blog på Politiken.dk
...
Kontakt Humanisme.dk
Humanisme.dk
eXTReMe Tracker

JP-inspiration, DF-propaganda og S-medløberi

Af Rune Engelbreth Larsen Udprint

Jyllands-Postens karikatur-tegner Rasmus Sand Høyer fandt den 26. april på at karikere en krumnæset muslimsk kvinde som skræmme-billede på en dommer, fordi en kvindelig dommer med hovedtørklæde åbenbart skal forestille at være noget aldeles forfærdeligt.

Karikaturen har tilsyneladende været det direkte inspirerende forlæg for Dansk Folkepartis antimuslimske propaganda-annoncer, der så har fået et vrid ekstra med propagandaskruen, idet det her er en burka-indhyllet kvinde, der er blevet dommer, men ligesom i Rasmus Sand Høyers karikatur udtaler: "Thi kendes for ret."

DF-propaganda

For at tvære symbolikken helt ud har partiet endvidere sørget for, at burka-dommeren i en af annoncerne er bevæbnet med et sværd:

DF-propaganda

Den socialdemokratiske lokalpolitiker Ikram Sarwar har udtalt, at motivet er beslægtet med nazismens antisemitiske strategi: "Det er på tide, at der er nogen, der går ud og siger, at det er en farlig vej, det der. Efterhånden vil det bygge nogle fjendebilleder op, og der begynder at være ligheder med det, man så i Tyskland i 30'erne mod jøderne." (Politiken.dk, 2.5.2008).

Det er let at forudsige, hvordan DF og DF-sympatisører, som ikke vil tage stilling til substansen, vil reagere på denne kritik af partiets nazistiske propaganda-træk med den sædvanlige afledning:

1) "Jamen toppolitikere bliver også karikeret!"

Selvfølgelig. Men at sammenligne magtfulde partier og toppolitikere udsat for skarp satirisk pen og polemisk streg med Dansk Folkepartis utvetydige propagandistiske løgn og latin rettet mod et ildeset religiøst mindretal er indlysende usagligt.

Hensigten med at forplumre denne forskel på generaliserende og dæmoniserende propaganda mod en minoritet og politiske karikaturer mod magthavere er som sagt banal afledning. DF & Co. vil undgå en diskussion af, hvorvidt partiets propagandatræk faktuelt er beslægtet med nazistisk propaganda, og derfor må man skyde med spredehagl for at bortlede fokus fra substansen.

2) "Det er totalt usagligt at kalde DF nazistisk"

Selvfølgelig. DF er ikke nazistisk, og de færreste ville nogen sinde påstå det. Men DFs antimuslimske polemik og propaganda er beslægtet med træk fra nazisternes antisemitiske polemik og propaganda ved sine generaliserende dæmoniseringer og løgnagtige overdrivelser rettet mod en ildeset befolkningsgruppe, og da man selvfølgelig ikke kan bortforklare dette, må man i stedet forsvare sig mod fiktive beskyldninger om at være nazistisk - altså et fornærmet modtræk, der overdriver kritikken og fremstiller det, som om kritikerne gør Dansk Folkeparti sammenfaldende med DNSB.

3) "Antisemitismen i de islamiske lande er voldsomt udbredt"

Selvfølgelig. Og hvad implicerer dette 'argument'? Intet andet end en vildledning. Som om det på nogen måde skulle være mere tilforladeligt at DF benytter sig af nazistisk beslægtet propaganda mod en ildeset muslimsk minoritet i Danmark, at totalitære islamister benytter sig af nazistisk beslægtet propaganda mod jøder? Igen vil man ikke forholde sig kritikkens substans, men skyndsomt snakke om noget helt andet.

Alt dette er forventligt - og i og for sig desværre trivielt.

DF's store sejr ligger imidlertid hos Socialdemokraterne, der igen har travlt med at løbe i hælene på Kjærsgaard & Co. og nu endegyldigt har besluttet sig for at gå den diskriminerende forbudsvej og er blevet enige med DF i, at der skal være tørklædeforbud både for dommere, sygeplejersker og lærere.

Summa summarum: En stemme på Socialdemokratiet er en stemme på Dansk Folkepartis retssamfundsundergravende udlændingepolitik. Pinligt for den stadig mindre skare blandt Socialdemokraterne i Folketinget, der engang havde en humanistisk profil.

Svend Auken & Co. lurepasser og retter partiloyalt og rygradsløst ind efter en socialdemokratisk ledelse, der for længst burde have mødt en reel opposition i partiet, men i stedet har fået lov til at køre sit DF-løb uhindret - og siden kun har tabt og tabt og tabt.

Og så til sidst: Som en særlig smart finesse har Dansk Folkeparti taget titlen fra den afdøde musiker Natasjas hit fra 2007, Gi' mig Danmark tilbage som slogan for deres propaganda-kampagne (har blot ændret "mig" til "os"). Sangen er imidlertid det tættetste, man kan komme et politisk-musikalsk manifest mod Dansk Folkeparti (der i sangen hedder "det danske parti").

Pia Kjærsgaard afviser ikke desto mindre at have hugget sloganet fra Natasja, og tilføjer om sammenfaldet: "Det løfter jo bare sangen endnu mere."

Se, lyt og døm selv: Gi mig Danmark Tilbage.

Rune Engelbreth Larsen
Blog: Engelbreth, Politiken.dk, 3.5.2008Warning: include() [function.include]: http:// wrapper is disabled in the server configuration by allow_url_include=0 in /var/www/humanisme.dk/public_html/engelbreth08/e080503.php on line 84

Warning: include(http://www.humanisme.dk/include/bottom.php) [function.include]: failed to open stream: no suitable wrapper could be found in /var/www/humanisme.dk/public_html/engelbreth08/e080503.php on line 84

Warning: include() [function.include]: Failed opening 'http://www.humanisme.dk/include/bottom.php' for inclusion (include_path='.') in /var/www/humanisme.dk/public_html/engelbreth08/e080503.php on line 84

Warning: include() [function.include]: http:// wrapper is disabled in the server configuration by allow_url_include=0 in /var/www/humanisme.dk/public_html/engelbreth08/e080503.php on line 88

Warning: include(http://www.humanisme.dk/include/googleanalytics.php) [function.include]: failed to open stream: no suitable wrapper could be found in /var/www/humanisme.dk/public_html/engelbreth08/e080503.php on line 88

Warning: include() [function.include]: Failed opening 'http://www.humanisme.dk/include/googleanalytics.php' for inclusion (include_path='.') in /var/www/humanisme.dk/public_html/engelbreth08/e080503.php on line 88