Humanisme.dk

    FORSIDE | INFO | KONTAKT | REGISTER | SØGNING | ANBEFALINGER: FILM & BØGER & LINKS
    INSPIRATION: LEVENDE BILLEDER | CITATER | DOKUMENTATION: NATIONALISTISK PROPAGANDA

Facebook: Like Humanisme.dk
Facebook: Friend Rune Engelbreth Larsen
Alle månedens opdateringer
Om Rune Engelbreth Larsen
Biografi
Rune Engelbreth Larsen på Twitter
Rune Engelbreth Larsen på Youtube
Rune Engelbreth Larsens forfatterskab
Foredrag af Rune Engelbreth Larsen
Links
Rune Engelbreth Larsens genopdagelse af Danmarks landskaber i fotos
Digte af Rune Engelbreth Larsen
Rune Engelbreth Larsens blog på Politiken.dk
Danmarks Løver - frihedsbevægelsen
Panhumanism.com - Rune Engelbreth Larsen på engelsk
Rune Engelbreth Larsens blog på Politiken.dk
...
Kontakt Humanisme.dk
Humanisme.dk
eXTReMe Tracker

Tørklædesagaen næppe slut ...

Af Rune Engelbreth Larsen Udprint

Nej, tørklædesagaen i dansk politik er næppe slut, selv om det nu er blevet besluttet, at man gerne må tale fra Folketingets talerstol iført hovedtørklæde.

Dansk Folkeparti fortsætter således traditionen tro med at bevise, at ingen slagmark er for lille og intet standpunkt for absurd, så snart det handler om at fremme sin egen muslimfjendtlige dagsorden. For nylig var det ingen anden end Peter Skaarup, der slog til lyd for at kortslutte retssystemet og beklage sig over, at efterretningsvæsnet ikke kunne agere både anklager og dommer. Skaarup mener således, at PET's terrormistanke skal være hævet over retssystemet - det princip kender man jo ellers bedst fra lidet misundelsesværdige totalitære regimer.

"Det er ikke en acceptabel situation, at man kan være terrormistænkt af PET og samtidig på fri fod," udtalte Skaarup (Politiken.dk, 3.4.2008), hvilket naturligvis vil sige, at det ikke er acceptabelt for DF, at magten er tredelt, og at det ikke er acceptablet, at man er uskyldig, indtil det modsatte er bevist - så længe det drejer sig om forhold, der på nogen måde kan styrke DF's position i indvandrer- og islam-debatten.

Og når det gælder et hovedtørklæde, har DF'erne været helt oppe i det røde felt. Da det derfor ikke lykkedes at gennemtrumfe et forbud, så er det med stor sorg hos Søren Espersen: "Jeg er meget ked af den beslutning, der er truffet."

Pia Kjærsgaard mener uden videre, at et hovedtørklæde er nøjagtig det samme som en burka: "Jeg kan ikke rigtig se nogen forskel. Jeg synes begge dele er katastrofalt."

Stakkels DF. Tænk, hvad de ikke må lide?

Og så er der børnelægen Vibeke Manniche - det var hende, der var modstander af tørklæder i sundhedsvæsenet og i ramme alvor har anført, at en sygeplejerske med hovedtørklæde ikke kan måle hendes blodtryk ordentligt, fordi blodtrykket vil stige alene pga. udsigten til tørklædet (sic):

"Hvis jeg får målt blodtryk af en kvindelig læge, der bærer tørklæde, så bliver det alt for højt!" (Ugeskrift for lægernr. 32, 8.8.2005).

Ret meget mere ufrivilligt komisk bliver det vist ikke. Men denne perifere og dybt usaglige røst i debatten bliver i en overskrift på Politiken.dk til "Kvinder vrede over tilladelse til tærklæder." Manniche er blevet til kvinder, fordi hun står "i spidsen for den 500 kvinder store forening", som det hedder.

Ja, det er grove løjer. Manniche udtaler: "Det er tankevækkende, at det er fem mænd, der har truffet en så afgørende beslutning for os kvinder. Det er et voldsomt kvindeundertrykkende symbol, man nu får lov til at bære, og det er et stort anslag mod vores kamp for ligeberettigelse."

Atter mindes vi om, at genstanden for al opstandelsen og hysteriet, Asmaa Abdol-Hamid, er fornuftens stemme i dette selskab, som hun hilser beslutningen fra Folketingets præsidium velkommen: "Beslutningen er helt, hvad jeg havde forventet. Alt andet ville have været et angreb på demokratiet og i strid med grundloven. Det er en sejr for demokratiet." (Politiken.dk, 8.4.2008).

Rune Engelbreth Larsen
Blog: Engelbreth, Politiken.dk, 9.4.2008