Humanisme.dk

    FORSIDE | INFO | KONTAKT | REGISTER | SØGNING | ANBEFALINGER: FILM & BØGER & LINKS
    INSPIRATION: LEVENDE BILLEDER | CITATER | DOKUMENTATION: NATIONALISTISK PROPAGANDA

Facebook: Like Humanisme.dk
Facebook: Friend Rune Engelbreth Larsen
Alle månedens opdateringer
Om Rune Engelbreth Larsen
Biografi
Rune Engelbreth Larsen på Twitter
Rune Engelbreth Larsen på Youtube
Rune Engelbreth Larsens forfatterskab
Foredrag af Rune Engelbreth Larsen
Links
Rune Engelbreth Larsens genopdagelse af Danmarks landskaber i fotos
Digte af Rune Engelbreth Larsen
Rune Engelbreth Larsens blog på Politiken.dk
Danmarks Løver - frihedsbevægelsen
Panhumanism.com - Rune Engelbreth Larsen på engelsk
Rune Engelbreth Larsens blog på Politiken.dk
...
Kontakt Humanisme.dk
Humanisme.dk
eXTReMe Tracker

S i katastrofemåling - Vestager i offensiv mod Søvndal

Af Rune Engelbreth Larsen Udprint

Helle Thorning-Schmidt er tvunget til at juble over Søvndals solo-ridt, for hvis hun kritiserer SF's formand, underminerer hun sit eget hardliner-projekt på integrationsområdet - men jo mere hun jubler, desto mere momentum får Søvndal. Hun er fanget af sin egen kurs' selvudslettende logik og 'belønnes' i den seneste meningsmåling med et lammende resultat langt under, hvad tidligere ville blive betegnet som en fuldkommen utænkelig katastrofe. Med blot 20,2 procents opbakning overhales S nu lige af SF's 20,9 procent.

Intet tyder imidlertid på, at De Radikales Margrethe Vestager vil kopiere Thorning-Schmidts rolle som halehæng til Søvndal.

Vestager er gået i direkte konfrontation med Søvndals generaliserende stemplinger af indvandrere og hans nyfundne helveds-retorik, og i går bølgede diskussionen frem og tilbage:

- Jeg kan se, at Villy Søvndal har forladt oppositionen, og at statsministeren allerede har budt ham velkommen på sin side i værdikampen.

- Det, Villy Søvndal gør, er uansvarligt, hvis man har noget som helst ønske om en vellykket integration. Det er gratis omgange, og det eneste nye er, at nu er det ikke kun SF's økonomiske politik, der er uansvarlig, men også deres retorik.

- I dag ser SF åbenbart en potentiel brandstifter i hver en 12-årig, hvor vi ser en potentiel læge, tømrer eller ingeniør.

Fra Berlingske Tidende, 10.3.2008

Vestager, der kalder Søvndals udmeldinger om Hizb-ut-Tahrir for "banalt sludder" og "fodboldretorik" bliver først mødt af en helt uforstående Søvndal i samme avis: "Vi skal bruge vores krudt til at skyde på VKO og ikke diskutere internt. Jeg vil ikke ud i sådan et ordvalg som det, Vestager bruger. Det tjener ikke noget formål, og jeg forstår ikke hendes ærinde."

Søvndal vil fredes og forventer altså at kunne køre sit eget solo-løb, skønt han med ekspres-fart distancerer sig fra De Radikales integrationskurs - og så stiller han sig helt uforstående over for Vestagers "ordvalg".

Skal man forstå det derhen, at "sludder" og "fodboldretorik" er meget værre end "skrid ad helvede til"? Eller vil Søvndal bare fremover indgå i debatten på en måde, der står i distance til hans kurs den seneste tid - en ny kovending?

Men der er mere endnu - senere trækker Søvndal følgende argument mod Vestager: "Måske er det i virkeligheden der, skoen trykker. Fordi Margrethe er blevet sur over, at hun ikke er blevet inviteret, og fordi Helle Thorning-Schmidt mødes med os." (Politiken.dk, 10.3.2008). Dette uddybes og gentages: "Hvis jeg skulle hidse mig op, hver gang Vestager og Thorning har mødtes om et eller andet, så jeg kunne jeg hidse mig op ugentligt. Så jeg synes, at det virker lidt småbittert, det de radikale er i gang med. Men hvis Margrethe har brug for støtte, så har vi prøvet det nogle gange."

Vestager er altså "sur" og "småbitter" - lidt à la en skolepige, der misundeligt ser på, at de gode venner, Helle og Villy morer og hygger sig alene? Og så bruger hun et forfærdeligt "ordvalg". Stakkels lille Vestager, dog. Hun trænger vist til en "tredobbelt espresso" på Villys kontor, mener SFs formand.

Søvndal kaldes betegnende nok "oppositionens leder" af mange regeringsvenlige stemmer i debatten - i så fald består hans opposition vist ikke af andre end SF og S. Det er selvfølgelig også flot klaret, når han nu 'kun' er formand for SF - men mon han også er den indlysende samlingsskikkelse i oppositionen for De Radikale?

Vestagers reaktion på Søvndals udmeldinger er i det mindste ikke til at tage fejl af:

- Jeg synes, at det er et paradoks at stille sig op og sige - med en retorik som er uhørt i mine ører - at Hizb ut-Tahrir kan gå ad helvede til. For hvem støtter Hizb ut-Tahrir? Jeg kan ikke finde nogen. Det er derfor, jeg kalder det for fodboldretorik.

- Det afleder diskussionen fra det, som er her og nu. Vi er jo alle sammen blevet forskrækket, når der bliver brændt containere og biler af og skoler af. Det skal løses, men så vidt jeg har forstået er det ikke Hizb ut-Tahrir, der har opfordret til det. Der er en mangfoldighed af dårlige grunde til, at det sker, så lad os finde nogle løsninger på det.

- Når den retorik så bliver bakket op af forslag som menneskelige armlænker og at børn, som ikke har gjort noget som helst, skal følges i skole af politiet bare for en sikkerheds skyld, så synes jeg, at mistænkeliggørelsen bliver for tyk. Og for Det Radikale Venstre er integration altså noget, vi gør sammen. Det er ikke noget, vi gør mod nogen.

- Hvis politik er et spørgsmål om at koble sig på det tog med flest vogne til enhver tid, så deler jeg ikke den forståelse af, hvad politik er. For mig er det vigtigt at holde fast i, at hvis man står for noget, så må man også forsvare det og finde måder at gøre det til virkelighed på.

Politiken.dk, 10.3.2008

Og det er jo hele humlen. Søvndal kan patronisere hende, som var hun en frustreret skolepige, men det understreger blot, at hvad han vinder i popularitets- og opmærksomhedskonkurrencen, taber han i chancer for at komme et regeringsalternativ nærmere - et regeringsalternativ, der p.t. er ualmindelig spinkelt, for ikke at sige utopisk, men i alle tilfælde er afhængigt af De Radikale.

Sidste runde i gårsdagens duel mellem Vestager og Søvndal foregik i DR2's Deadline og udartede sig til det pinlige, da Søvndal igen og igen benægtede sine egne udmeldinger, hver gang Vestager konfronterede ham direkte med dem. Søvndals slingrekurs fortsætter således - hvad det er opportunt at sige for at komme på forsiden med generaliserende stemplinger, vil han ikke længere stå ved, når han får et konkret modspil af Vestager.

Også i SF's hovedbestyrelse og folketingsgruppe breder kritikken sig, skriver Jyllands-Posten:

Flere folketingsmedlemmer er dybt bekymrede for, om Søvndal med sine "populistiske" højresving på værdipolitikken er ved at placere SF som Socialdemokratiet plus 10 pct. på bekostning af partiets humanistiske profil. De er foruroligede over formandens hårde retorik mod indvandrere. (...)

Søvndal er især på kollisionskurs med et flertal i folketingsgruppen og hovedbestyrelsen i synet på Muhammed-tegningerne, som han først kaldte for "befriende", siden "stupide og ondskabsfulde" og nu for "nødvendige".

"Jeg forstår ikke, hvorfor han har lavet den ændring med Muhammed-tegningerne. Jeg tror ikke, at jeg står alene med det synspunkt, for for to år siden var alle i gruppen bortset fra Morten Homann og en enkelt mere enige om at kritisere tegningerne," siger EU-ordfører Anne Grete Holmsgaard.

Fremtrædende SF'ere som Ida Auken, Pernille Vigsø Bagge og Pernille Frahm beklager også formandens kovending.

"Jeg er mere enig i, hvad SF mener om Muhammed-tegningerne end den udmelding, der er kommet, fordi der er forskel på ytringsret og ytringspligt," siger Pernille Frahm. (...)

JP.dk, 11.3.2008

Mest træffende er udviklingen hos SF-formanden udtrykt af Margrethe Vestager: "SF vil nu koble sig på socialdemokraternes vogn, som er koblet på Venstres vogn, der er koblet på Dansk Folkepartis vogn, hvilket desværre ikke ændrer på mulighederne for at få en anden politik."

Rune Engelbreth Larsen
Blog: Engelbreth, Politiken.dk, 11.3.2008Warning: include() [function.include]: http:// wrapper is disabled in the server configuration by allow_url_include=0 in /var/www/humanisme.dk/public_html/engelbreth08/e080311.php on line 98

Warning: include(http://www.humanisme.dk/include/bottom.php) [function.include]: failed to open stream: no suitable wrapper could be found in /var/www/humanisme.dk/public_html/engelbreth08/e080311.php on line 98

Warning: include() [function.include]: Failed opening 'http://www.humanisme.dk/include/bottom.php' for inclusion (include_path='.') in /var/www/humanisme.dk/public_html/engelbreth08/e080311.php on line 98

Warning: include() [function.include]: http:// wrapper is disabled in the server configuration by allow_url_include=0 in /var/www/humanisme.dk/public_html/engelbreth08/e080311.php on line 102

Warning: include(http://www.humanisme.dk/include/googleanalytics.php) [function.include]: failed to open stream: no suitable wrapper could be found in /var/www/humanisme.dk/public_html/engelbreth08/e080311.php on line 102

Warning: include() [function.include]: Failed opening 'http://www.humanisme.dk/include/googleanalytics.php' for inclusion (include_path='.') in /var/www/humanisme.dk/public_html/engelbreth08/e080311.php on line 102