Humanisme.dk

    FORSIDE | INFO | KONTAKT | REGISTER | SØGNING | ANBEFALINGER: FILM & BØGER & LINKS
    INSPIRATION: LEVENDE BILLEDER | CITATER | DOKUMENTATION: NATIONALISTISK PROPAGANDA

Facebook: Like Humanisme.dk
Facebook: Friend Rune Engelbreth Larsen
Alle månedens opdateringer
Om Rune Engelbreth Larsen
Biografi
Rune Engelbreth Larsen på Twitter
Rune Engelbreth Larsen på Youtube
Rune Engelbreth Larsens forfatterskab
Foredrag af Rune Engelbreth Larsen
Links
Rune Engelbreth Larsens genopdagelse af Danmarks landskaber i fotos
Digte af Rune Engelbreth Larsen
Rune Engelbreth Larsens blog på Politiken.dk
Danmarks Løver - frihedsbevægelsen
Panhumanism.com - Rune Engelbreth Larsen på engelsk
Rune Engelbreth Larsens blog på Politiken.dk
...
Kontakt Humanisme.dk
Humanisme.dk
eXTReMe Tracker

DF truer Grønland pga. alternativt asylflertal

Af Rune Engelbreth Larsen Udprint

Regeringen ser ud til at være i mindretal i forhold til Pia Christmas-Møllers asyl-forslag, og dermed er det 'alternative' flertal mod VCO taget i brug, bl.a. takket være stemmerne fra to grønlandske folketingsmedlemmer. Christmas-Møllers forslag er så tyndt, som overhovedet tænkes kan (afviste asylansøgere kan komme ud af asyllejrene efter to i stedet for tre år), men alligevel raser Dansk Folkeparti.

Grønlænderne har i den grad forarget Dansk Folkeparti, og Kristian Thulesen Dahl truer indirekte Grønland som konsekvens: "Jeg kan godt frygte, at der er nogle på Grønland, som er så arrige på regeringen og Dansk Folkeparti, at de - også ud fra deres egne partipolitiske holdninger - ikke vil have noget problem med at nedstemme regeringen. De må bare forstå, at det ændrer på balancen mellem, hvad man betragter som rent danske og grønlandske forhold, som den anden ikke blander sig i. Den balance justerer de ved, og det har selvfølgelig nogle langtrækkende konsekvenser." Ritzau, 21.8.2008).

Man bringer skam ikke ustraffet den danske regering og Dansk Folkeparti i mindretal. Også Venstre er ude med riven og antyder konsekvenser for grønlænderne i selvstyrekommissionen.

Til gengæld bevarer de Konservatives Henriette Kjær roen: "Jeg vil ikke komme med trusler om, hvad det kan betyde for selvstyrekommissionen. Den proces skal forsætte konstruktivt, og vi skal ikke lade os gribe af surhed over, at de går ind i denne indenrigspolitiske debat." (JP.dk, 21.1.2008).

Nej, det manglede da også bare - DF's 'vendetta-politik' er nøjagtig lige så usympatisk, som den lyder.

Grønlandske folketingsmedlemmer kan stemme eller undlade at stemme, nøjagtig som det passer dem: "Folketingsmedlemmerne er alene bundet af deres samvittighed," hedder det som bekendt i Grundlovens § 56.

Længere er den ikke.

Rune Engelbreth Larsen
Blog: Engelbreth, Politiken.dk, 22.1.2008