Humanisme.dk

    FORSIDE | INFO | KONTAKT | REGISTER | SØGNING | ANBEFALINGER: FILM & BØGER & LINKS
    INSPIRATION: LEVENDE BILLEDER | CITATER | DOKUMENTATION: NATIONALISTISK PROPAGANDA

Facebook: Like Humanisme.dk
Facebook: Friend Rune Engelbreth Larsen
Alle månedens opdateringer
Om Rune Engelbreth Larsen
Biografi
Rune Engelbreth Larsen på Twitter
Rune Engelbreth Larsen på Youtube
Rune Engelbreth Larsens forfatterskab
Foredrag af Rune Engelbreth Larsen
Links
Rune Engelbreth Larsens genopdagelse af Danmarks landskaber i fotos
Digte af Rune Engelbreth Larsen
Rune Engelbreth Larsens blog på Politiken.dk
Danmarks Løver - frihedsbevægelsen
Panhumanism.com - Rune Engelbreth Larsen på engelsk
Rune Engelbreth Larsens blog på Politiken.dk
...
Kontakt Humanisme.dk
Humanisme.dk
eXTReMe Tracker

Vil Pia Christmas-Møller træde i karakter?

Af Rune Engelbreth Larsen Udprint

Stik mod statsminister Anders Fogh Rasmussens erklæringer under valgkampen har regeringen atter valgt at lade Pia Kjærsgaard diktere asylpolitikken i en snæver aftale med Dansk Folkeparti.

Blot 50 irakiske familier får mulighed for at flytte uden for asyllejrene, hvis de i forvejen lever op til kravet om at have tilbragt minimum tre år her efter asyl-afslag. Det vil sige, at der fortsat er børn, som risikerer at måtte henslæbe op til fem år af deres liv i en asyllejr, trods den store psykiske belastning.

Pia Kjærsgaard vandt med andre ord igen et slag over både regeringen og oppositionen - nu er det så en helt anden Pia, der skal beslutte sig for, om aftalen gennemføres eller ej: Den konservative løsgænger Pia Christmas-Møller.

Spørgsmålet er, om hun vil være passiv løsgænger eller træde i karakter og rent faktisk søge maksimal indflydelse, som hun i kraft af sin position som tungen på vægtskålen er i stand til.

Hun har ikke afvist, at hun vil gå sammen med oppositionen om en asylaftale, og om den snævre aftale med Dansk Folkeparti har hun allerede udtalt: "Det stritter så meget i forhold til, hvad der er blevet sagt før, under og efter valgkampen." (Ritzau, 16.1.2008).

Nu har Pia Christmas-Møller chancen for at vise det mod, der skal til, for at tage individuelt ansvar - og skrive det første kapitel i sin egen politiske historie frem for som så mange andre politikere at være en passiv statist i Pia Kjærsgaards.

Rune Engelbreth Larsen
Blog: Engelbreth, Politiken.dk, 17.1.2008