Humanisme.dk

    FORSIDE | INFO | KONTAKT | REGISTER | SØGNING | ANBEFALINGER: FILM & BØGER & LINKS
    INSPIRATION: LEVENDE BILLEDER | CITATER | DOKUMENTATION: NATIONALISTISK PROPAGANDA

Facebook: Like Humanisme.dk
Facebook: Friend Rune Engelbreth Larsen
Alle månedens opdateringer
Om Rune Engelbreth Larsen
Biografi
Rune Engelbreth Larsen på Twitter
Rune Engelbreth Larsen på Youtube
Rune Engelbreth Larsens forfatterskab
Foredrag af Rune Engelbreth Larsen
Links
Rune Engelbreth Larsens genopdagelse af Danmarks landskaber i fotos
Digte af Rune Engelbreth Larsen
Rune Engelbreth Larsens blog på Politiken.dk
Danmarks Løver - frihedsbevægelsen
Panhumanism.com - Rune Engelbreth Larsen på engelsk
Rune Engelbreth Larsens blog på Politiken.dk
...
Kontakt Humanisme.dk
Humanisme.dk
eXTReMe Tracker

Bendtsen tabte til DF efter at være lullet i søvn af Politiken-fotograf

Af Rune Engelbreth Larsen Udprint

I Politiken Søndag var der premiere på tillægget Magasinet, hvor en række toppolitikere blev fotograferet af Peter Hove Olesen med lukkede øjne. Portrætterne var overraskende nærgående - som Henriette Lind skrev indledningsvis:

Vi ser dem altid vågne. Skarpe. Effektive. På. Magasinet bad ledende politikere fra Folketingets partier om at lukke øjnene lidt. Og bagefter spurgte vi, hvad de havde tænkt på. Syv ud af otte politikere lukkede os ind i stilheden. Venstres leder, Anders Fogh Rasmussen havde ikke tid til at deltage.

Det kom der nogle fremragende billeder ud af - og nogle pudsige politiker-kommentarer.

Men De Konservatives partileder, Bendt Bendtsen skulle måske ikke have deltaget … Sådan at slappe af og fundere lidt afslappet over tingene var tydeligvis ikke hans kop the - og så gik det galt.

Som han udtalte om seancen bagefter: "Jeg skulle jo slappe af, så jeg tænkte på Vivaldis 'De fire årstider'. Så jeg var ved at falde i søvn."

[Peter Hove Olesens foto af Bendt Bendtsen kan ses i Magasinet (2.9.2007), eller online her]

Og så var det, at det glippede for ham. Til finanslovsforhandlingerne altså - den meditative døs under fotografens blitz og Vivaldis fire årstider lullede ham i søvn i en sådan grad, at Dansk Folkepartis Kristian Thulesen Dahl ubesværet kunne kuppe forhandlingsbordet og atter engang vise Bendtsen, at det er Pia Kjærsgaard, der bestemmer, hvor skabet skal stå i regeringskontoret.

Euforien var ellers eksploderet i den konservative folketingsgruppe, da det for et par uger siden for en gangs skyld var lykkedes Bendt Bendtsen at sætte sig lidt igennem over for statsministeren og få Venstre med til at afskaffe topskatten for 140.000 lønmodtageres vedkommende - men ak, så indfandt eftervirkningerne af seancen med Politikens fotograf, Peter Hove Olesen sig, og Bendtsen tog sig en gevaldig vivaldisk skraber ved finanslovsforhandlingsbordet …

De Konservatives eufori fusede ud under Bendtsens dogmatiske slummer, mens Dansk Folkeparti overlegent udmanøvrerede De Radikale og Ny Alliance og forhandlede finansloven på plads med Venstre - så til trods for skattelettelser, er der alligevel ingen, der slipper for topskat.

Reelt betyder det ikke alverden, men i den overfladiske politiker-verden er som sædvanlig signalværdien afgørende - og den er på Dansk Folkepartis side.

En synligt tilfreds Kristian Thulesen Dahl udtalte: "Jeg skal ikke vurdere magtforholdet. Men regeringen valgte en strategi, hvor de lagde et forslag frem uden på forhånd at drøfte det med os. Og så ved regeringen godt, at de er en mindretalsregering. Der må de hele tiden have været bekendt med, at deres udspil kunne undergå markante ændringer. Og det er også det, vi har kunnet se." (Ritzau, 3.9.2007).

Ny Alliances Gitte Seeberg kommenterede resultatet: "Man laver en aftale, hvor man låser topskatten fast. Vi havde håbet, at de konservative ville holde fast, men partiet blev desværre den store taber." (JP.dk, 4.9.2007).

Ja - og tak for dét, Kristian Thulesen Dahl, fristes man til at sige for en gangs skyld. Ikke at der er meget at juble over i finansloven, men at tænke sig, at både Ny Alliance og De Konservative ligefrem skal gøre det til et altafgørende kardinalpunkt at forære pengegaver til de højstlønnede … Det har trods alt ikke kunnet bære igennem.

Måske i sidste ende takket være Politikens fotograf, Peter Hove Olesen.

Rune Engelbreth Larsen
Blog: Engelbreth, Politiken.dk, 4. september, 2007


APROPOS

Et andet af Peter Hove Olesens billeder fra billedserie i Magasinet kommenteres her:

> Thorning-Schmidt, Trads, Paul Potts og Pol Pot