Humanisme.dk

    FORSIDE | INFO | KONTAKT | REGISTER | SØGNING | ANBEFALINGER: FILM & BØGER & LINKS
    INSPIRATION: LEVENDE BILLEDER | CITATER | DOKUMENTATION: NATIONALISTISK PROPAGANDA

Facebook: Like Humanisme.dk
Facebook: Friend Rune Engelbreth Larsen
Alle månedens opdateringer
Om Rune Engelbreth Larsen
Biografi
Rune Engelbreth Larsen på Twitter
Rune Engelbreth Larsen på Youtube
Rune Engelbreth Larsens forfatterskab
Foredrag af Rune Engelbreth Larsen
Links
Rune Engelbreth Larsens genopdagelse af Danmarks landskaber i fotos
Digte af Rune Engelbreth Larsen
Rune Engelbreth Larsens blog på Politiken.dk
Danmarks Løver - frihedsbevægelsen
Panhumanism.com - Rune Engelbreth Larsen på engelsk
Rune Engelbreth Larsens blog på Politiken.dk
...
Kontakt Humanisme.dk
Humanisme.dk
eXTReMe Tracker

Hvad med at læse dokumentationen først?

Af Tøger Seidenfaden og Rune Engelbreth Larsen Udprint


Det er prisværdigt, at næstformanden for Dansk Folkepartis Ungdom i Århus Amt, Thom Jepsen, i Randers Amtsavis den 20.6. blankt erkender, at han ikke har læst én linje i vores bog, 'Karikaturkrisen - en undersøgelse af baggrund og ansvar'. Mindre prisværdigt er det, at han over en kommentar af 1/3 bogsides længde rask væk gør sig til overdommer over en af de mange konklusioner, vi i bogens 336 store sider redegør for i detalje.

Det, som forarger den unge nationalist, er forudsigeligt nok vores dokumentation af, at de meget omtalte muslimske delegationer fra Danmark, som rejste til Egypten og Libanon i december 2005, ikke spillede nogen nævneværdig rolle for krisens opståen og eskalering.

I modsætning til Jepsen har vi således undersøgt det materiale, delegationerne medtog, og den reaktion, som de mødte blandt nøglepersoner i Mellemøsten, samt delegationsrejsernes faktuelle timing sammenholdt med krisens øvrige udvikling. Ad den vej afsløres det ganske indlysende, at Dansk Folkepartis fremstilling af de muslimske delegationer som de bekvemme syndebukke ikke holder en meter:

1) sagen har over to måneders intensivt eskalerende forløb med massivt diplomatisk pres på Danmark forud for de danske imamers delegationer i december; 2) krisen eksploderer akkurat ikke i Egypten i december, hvor den egyptiske presse skriver mest intensivt om sagen, men først i Saudi-Arabien over en måned senere, i slutningen af januar; 3) der er ikke én eneste af de nøglepersoner, som delegationerne traf i Mellemøsten, der tillægger de danske muslimers rejse betydning overhovedet; 4) delegationen i Egypten afviste sågar et "tilbud" om en fatwa fra den egyptiske stormufti, der ellers ville have udløste en handelsboykot i december; 5) der var i modsætning til en udbredt opfattelse ikke nogen betydelig misinformation i delegationernes materiale, som de fremviste og udleverede under deres rejse.

Vi behøver naturligvis ikke være enige i delegationernes virke i øvrigt, fordi vi frikender dem for at være skyldige i krisens udbrud og eskalering. Men det er blot ét af de talrige hjørner af en særdeles forgrenet sag - som naturligvis kræver, at også ungdomspolitikere både kan og vil læse dokumentationen og analyserne, før man vurderer konklusionerne.

Tøger Seidenfaden og Rune Engelbreth Larsen
Randers Amtsavis, 23.6.2006


NOTE: Alle indlæg af Seidenfaden & Engelbreth i kølvandet på debatten om bogen:

> WEEKENDAVISEN: JP gavner terror - replik til Hanna Ziadeh
> JYLLANDS-POSTEN: Hans Hauges partsindlæg
> INFORMATION: Muhammedtegninger
> KRISTELIGT DAGBLAD: Bekvemme syndebukke
> FYENS STIFTSTIDENDE: Undersøgelse/partsindlæg?
> RANDERS AMTSAVIS: Læs dokumentationen først
> WEEKENDAVISEN BØGER: Propaganda/ytringsfrihed?

APROPOS - kommentarer af REL:

> REL: Humanisme af værste skuffe?
> REL: Er alt »lige godt«?