Humanisme.dk

    FORSIDE | INFO | KONTAKT | REGISTER | SØGNING | ANBEFALINGER: FILM & BØGER & LINKS
    INSPIRATION: LEVENDE BILLEDER | CITATER | DOKUMENTATION: NATIONALISTISK PROPAGANDA

Facebook: Like Humanisme.dk
Facebook: Friend Rune Engelbreth Larsen
Alle månedens opdateringer
Om Rune Engelbreth Larsen
Biografi
Rune Engelbreth Larsen på Twitter
Rune Engelbreth Larsen på Youtube
Rune Engelbreth Larsens forfatterskab
Foredrag af Rune Engelbreth Larsen
Links
Rune Engelbreth Larsens genopdagelse af Danmarks landskaber i fotos
Digte af Rune Engelbreth Larsen
Rune Engelbreth Larsens blog på Politiken.dk
Danmarks Løver - frihedsbevægelsen
Panhumanism.com - Rune Engelbreth Larsen på engelsk
Rune Engelbreth Larsens blog på Politiken.dk
...
Kontakt Humanisme.dk
Humanisme.dk
eXTReMe Tracker

Vrøvl om islamistisk terror

Af Rune Engelbreth Larsen Udprint

Den 9.9. brokker Peter Ingerslev sig over, at jeg i min klumme den 4.9. [Tendens: Terrorkrigen kan ikke vindes] i lighed med Bertel Haarder konstaterer, at risikoen for at omkomme i et terrorangreb - især i Vesten - er forsvindende lille, men at den i vores bevidsthed fylder uendeligt meget mere. Brokkeriet nytter ikke noget - kendsgerningerne taler tydeligt for Haarders og undertegnedes pointe.

Det gør selvsagt ikke terror mod civile den mindste smule acceptabelt. Men antallet af dødsofre for tjetjensk terrorisme blandt russiske børn udgør ca. 1% af antallet af dræbte børn i Tjetjenien over de sidste fem år (42.000 ifølge Tjetjeniens uofficielle repræsentant i Danmark, Usman Ferzauli) som følge af Putins beskidte krig. Det ene "undskylder" afgjort ikke det andet, men det hører selvsagt med i det samlede billede af konflikten, som Ingerslev forbigår.

I stedet hiver Ingerslev den gamle kanin op af hatten og sidestiller islamistiske terrorister med fascismen i 1930erne. Ja, der er tale om antidemokratiske bevægelser, der benytter sig af koldblodige drab på uskyldige, og som på det plan er lige afskyelige. Men den reelle trussel, de udgør, kan ikke sidestilles uden historisk proportionsforvrængning af dimensioner. Sammenlignet med nazisternes enorme militærapparat, der knuste millioner, åd store dele af Europa og Rusland og foranstaltede et minutiøst folkedrab på bl.a. seks millioner jøder, er islamistisk, global terror trods alt begrænsede nålestik. Horribelt, ja - men al snak om en islamistisk "verdensrevolution" er galopperende vrøvl, ligesom den propagandistiske påstand om, at det er Vestens værdier, der er under angreb.

Uden USAs besættelse i Irak, uden Putins brutale undertrykkelse i Tjetjenien og med etableringen af en reel palæstinensisk stat i de besatte områder på Vestbredden og i Gaza, ville terrorismen mod vestlige mål (der i forvejen er begrænset) givetvis forsvinde. Terrorkrigen får den til gengæld kun til at gribe om sig.

Politiken, 11.9.2004