Humanisme.dk

    FORSIDE | INFO | KONTAKT | REGISTER | SØGNING | ANBEFALINGER: FILM & BØGER & LINKS
    INSPIRATION: LEVENDE BILLEDER | CITATER | DOKUMENTATION: NATIONALISTISK PROPAGANDA

Facebook: Like Humanisme.dk
Facebook: Friend Rune Engelbreth Larsen
Alle månedens opdateringer
Om Rune Engelbreth Larsen
Biografi
Rune Engelbreth Larsen på Twitter
Rune Engelbreth Larsen på Youtube
Rune Engelbreth Larsens forfatterskab
Foredrag af Rune Engelbreth Larsen
Links
Rune Engelbreth Larsens genopdagelse af Danmarks landskaber i fotos
Digte af Rune Engelbreth Larsen
Rune Engelbreth Larsens blog på Politiken.dk
Danmarks Løver - frihedsbevægelsen
Panhumanism.com - Rune Engelbreth Larsen på engelsk
Rune Engelbreth Larsens blog på Politiken.dk
...
Kontakt Humanisme.dk
Humanisme.dk
eXTReMe Tracker

Nazificering?

Af Rune Engelbreth Larsen Udprint

Dansk Folkeparti, som vi kender i dag, er ikke et nazistisk parti, selv om et nazistoidt parti under besættelsestiden hed akkurat det samme. Dansk Folkeparti er ikke et nazistisk parti, selv om Uffe Ellemann-Jensen, Palle Simonsen og Lise Nørgaard m.fl. i et fællesindlæg tog skarpt afstand fra partiets burka-kampagne med ordene: »Det danske samfund har ikke siden trediverne oplevet tilsvarende hetz.« Dansk Folkeparti er heller ikke et nazistisk parti, selv om tre ud af tretten af partiets lokale formænd i august 2006 sagde ja til dobbeltmedlemskab af det danske nazistparti og Dansk Folkeparti.

Dansk Folkeparti tiltrækker den racistiske højrefløj, og Dansk Folkeparti benytter sig af antimuslimsk retorik og virkemidler, der svarer til den nazistiske antisemitisme i 1920'ernes og 1930'ernes Tyskland. Dér går parallellen, og den er fuldkommen ubestridelig.

Men Dansk Folkeparti er ikke af den grund et »nazistisk parti«. Langtfra. Derfor er det absurd og forkert at fremstille dem som et sådant – og det giver kun partiet ufortjente bonuspoints og fjerner fuldstændig fokus fra den afgørende og kvalificerede kritik.

Når det er sagt, er der dog også grund til at spørge: Hvad blev der af alle de heroiske ytringsforsvar for retten til grove karikaturer? Hvis Messerschmidt fremstilles som heilende og hyldende Adolf Hitler, og hvis Kjærsgaard iføres uniform og hagekors, er det så ikke en karikatur? Og så er det vel satire?

Nej. På nydansk defineres »satire« som grov tilsvining af muslimer. Så ka' de sgu lære de danske værdier, ka' de.

Vendes grovfilen imod Dansk Folkeparti er det derimod noget helt, helt, helt andet. Så er det fandeme modbydeligt! Her må Kjærsgaard, Søvndal og Sohn hjertens gerne blive forargede, for de synes nemlig, at det er meget synd for Dansk Folkeparti. Og så skider alle på ytringsfriheds-vinklen, for ingen vil finde sig i sådan nogle stygge karikaturer. Det er jo helt udansk!

Skide være med, at Dansk Folkeparti i utallige tilfælde har stemplet landets muslimske medborgere som »nazister« og »besættelsesmagt« – og ikke bare i karikaturer, nej, nej, i skinbarligt alvor. Men dét skal vi for alt i verden ikke mindes om, når partiet selv udsættes for en lille dosis heraf, vel?

Facebook-gruppen »Danmarks Løver – modstandsbevægelsen mod Dansk Folkepartis besættelsesmagt« blev oprettet i 2009 for at udfordre Dansk Folkepartis selviscenesættelse og propaganda. Og for at bruge lidt af Dansk Folkepartis ammunition imod dem selv. Vi konstaterede allerede i den kronik, der inspirerede gruppen: »Du må ikke bryde Det Store Tabu: Kun Dansk Folkeparti har lov til at 'trække nazikortet', og det skal for alt i verden smides i hovedet på indvandrerne.« (Politiken, 23.8.2009).

Nu er Tabuet så bevist igen. Sagen om nogle perifere karikaturer fra Facebook-gruppen understreger især DF's, SF's og DR's grænseløse hykleri.

Hvordan var det nu, der blev reageret på en karikatur, der fremstiller muslimernes profet som ondsindet terrorist med den islamiske trosbekendelse påtrykt bomben i hans turban? Herregud – det var da bare et uskyldigt udtryk for »ytringsfrihed«. Her til lands må alle da finde sig i »hån, spot og latterliggørelse«, ikke sandt?

Forkert. Ikke Dansk Folkeparti. Så er der ramaskrig. DR skabte og kørte ramaskriget i 24 ensidige timer via TV-Avisen, tekst-tv og Radioavisen. Ikke én eneste gang fik vi at vide, at der er 32.000 i samme gruppe, som ikke har lagt ét eneste nazi-billede af Kjærsgaard & Co. op. Alle tages til indtægt. Ikke én eneste gang bliver initiativtagerne til Facebook-gruppen »Danmarks Løver« hørt i DR. Ikke én éneste gang.

Det er ikke bare en svipser. Det er ikke bare dårlig journalistik. Det er ensidigt journalistisk røvslikkeri af Dansk Folkeparti. Der findes simpelthen ikke en mildere, mere indpakket og mere træffende karakteristik.

Forestil dig at Thulesen-Dahl var medlem af Facebook-gruppen »Dansk Folkepartis modstandsbevægelse« (en sådan findes ikke, men Krarup & Co. kalder jo gerne deres parti for en modstandsbevægelse). Forestil dig, at gruppen havde titusindvis af medlemmer, og at et medlem lagde fotomanipulerede billeder op af Margrethe Vestager som selvmordsterrorist. Forestil dig, at DR kørte historien som »Dansk Folkepartis Facebookgruppe sidestiller Vestager med terrorister«. Forestil dig, at DR kørte historien uden at nævne, at 32.000 medlemmer ikke havde andel i tegningerne. Og forestil dig nu – hold fast! – at DR ikke én eneste gang bad én eneste fra Dansk Folkeparti om at kommentere sagen?

Nej, vel? Sådan behandler vi fandengalemig ikke Dansk Folkeparti! Dansk Folkeparti har magt, og Dansk Folkeparti skræpper op, når de er fornærmede og forargede. Det er de tit, og der er rigeligt med velvillige og sultne mikrofonholdere, de kan fodre.

Og dét er sgu mere uhyggeligt end selv de tåbeligste og groveste karikaturer af Pia Kjærsgaard, der kan opdrives på Facebook.

Rune Engelbreth Larsen
Modpol: Politiken, 1.5.2010Warning: include() [function.include]: http:// wrapper is disabled in the server configuration by allow_url_include=0 in /var/www/humanisme.dk/public_html/artikler/modpol101.php on line 75

Warning: include(http://www.humanisme.dk/include/bottom.php) [function.include]: failed to open stream: no suitable wrapper could be found in /var/www/humanisme.dk/public_html/artikler/modpol101.php on line 75

Warning: include() [function.include]: Failed opening 'http://www.humanisme.dk/include/bottom.php' for inclusion (include_path='.') in /var/www/humanisme.dk/public_html/artikler/modpol101.php on line 75

Warning: include() [function.include]: http:// wrapper is disabled in the server configuration by allow_url_include=0 in /var/www/humanisme.dk/public_html/artikler/modpol101.php on line 79

Warning: include(http://www.humanisme.dk/include/googleanalytics.php) [function.include]: failed to open stream: no suitable wrapper could be found in /var/www/humanisme.dk/public_html/artikler/modpol101.php on line 79

Warning: include() [function.include]: Failed opening 'http://www.humanisme.dk/include/googleanalytics.php' for inclusion (include_path='.') in /var/www/humanisme.dk/public_html/artikler/modpol101.php on line 79