Humanisme.dk

    FORSIDE | INFO | KONTAKT | REGISTER | SØGNING | ANBEFALINGER: FILM & BØGER & LINKS
    INSPIRATION: LEVENDE BILLEDER | CITATER | DOKUMENTATION: NATIONALISTISK PROPAGANDA

Facebook: Like Humanisme.dk
Facebook: Friend Rune Engelbreth Larsen
Alle månedens opdateringer
Om Rune Engelbreth Larsen
Biografi
Rune Engelbreth Larsen på Twitter
Rune Engelbreth Larsen på Youtube
Rune Engelbreth Larsens forfatterskab
Foredrag af Rune Engelbreth Larsen
Links
Rune Engelbreth Larsens genopdagelse af Danmarks landskaber i fotos
Digte af Rune Engelbreth Larsen
Rune Engelbreth Larsens blog på Politiken.dk
Danmarks Løver - frihedsbevægelsen
Panhumanism.com - Rune Engelbreth Larsen på engelsk
Rune Engelbreth Larsens blog på Politiken.dk
...
Kontakt Humanisme.dk
Humanisme.dk
eXTReMe Tracker

Moses Hansens fup

Af Rune Engelbreth Larsen Udprint

Moses Hansens korstog på Nørrebro har fået en ualmindelig positiv særbehandling i pressen, hvor han er blevet skildret som den store helt, der »bare« vil stå fast på sin Grundlovssikrede ytringsfrihed og »bare« vil forkynde evangeliet – men sandheden er, at hele Moses Hansens korstog på Nørrebro for det første er et indlysende forsøg på at skabe konflikter, og for det andet er baseret på en åbenlys forfalskning. Baggrunden for Moses Hansens kampagne for etnisk ensretning er et dokument, han har offentliggjort på sin hjemmeside, og som han hævder er en oversættelse af »islams plan om at overtage Nørrebro«. Ethvert tænkende menneske kan sige sig selv, at det er absurd at tillægge »islam« en sådan plan, men hvad værre er – pressen har næsten uden undtagelse TOTALT undladt at bore i, at hele planen givetvis er en propagandistisk forfalskning. Hvorfor tyder alt da på, at den er det? 

Ikke alene har en universitetsekspert i islam sået alvorlig tvivl ved den, men Moses Hansen nægter oven i købet kategorisk at udlevere originalen til pressen, hvorfor ingen ved selvsyn kan undersøge den eller overhovedet bekræfte dens eksistens – hvorfor mon? Men hvad langt mere beskæmmende er: Pressen – især TV-Avisen og TV2-Nyhederne – er tilsyneladende flintrende ligeglad med, at Moses Hansen gør brug af åbenlyst fusk. Ingen journalister afkræver korsfareren så meget som et svar på, hvorfor han ikke udleverer originalen, endsige borer i problematikken. Hvor ensidig og ukritisk denne fremgangsmåde er, kan man forvisse sig om ved det simplest tænkelige tankeeksperiment: Tænk, hvis en imam hævdede at være i besiddelse af en plan fra Dansk Folkeparti om at smide muslimerne på Nørrebro i gasovne, men nægtede at udlevere originalen. Mon DR og TV2 helt og aldeles ville undlade at kritisere imamens utilbøjelighed til at udlevere originalen – og ville man mon ikke mene, at de var usandsynligt venligt indstillede over for imamen, hvis de undlod at bore i det? Eller ville de omvendt igen og igen så behørig tvivl ved fakticiteten af planen og udstille imamen som totalt og aldeles uvederhæftig? Gæt selv. 

Men når en nationalistisk, kristen guru proklamerer korstog på Nørrebro mod de fæle indvandrere, er der stort set ingen, som overhovedet gider undersøge validiteten af hans grundlag. Må man spørge DR og TV2: Hvad fanden har I lært på Journalisthøjskolen?! 

Eksemplerne på højrefløjens propagandafusk er ellers efterhånden beskæmmende nok, så det kan ikke komme som en komplet overraskelse for redaktionerne. 

Tænk bare på Dansk Folkepartis meget omtalte helsidesannonce i det svenske dagblad, Dagens Nyheter for en måneds tid siden, der indeholdt uddrag af 50 emails, som blev voldsomt problematiseret af professor i nordiske sprog, Lars-Erik Edlund. Annoncen skulle eksportere Dansk Folkepartis fremmedhad til Sverige i form af uddrag af emails, som svenskere angiveligt skulle have sendt til partiet for at støtte Kjærsgaard & Co. 

Der var imidlertid en skov af sprogfejl i de korte email-uddrag fra annoncen, og mange af fejlene pegede på, at det var danskere, som enten havde skrevet eller redigeret dem. 

Der var med andre ord noget, der igen kunne tyde på fusk fra højrefløjens korsfarere. 

Igen? Ja igen. 

Godt nok reagerede partiets pressechef, Søren Espersen yderst forarget på beskyldningerne om fusk og afviste dem med ordene: »Hvis vi ville have lavet en forfalskning, ville vi have lavet det meget smartere.« 

Amatørfusk ligger med andre ord ikke til Dansk Folkepartis høje standard. Betryggende? 

Næppe. For nu er vi jo nok nogle, som kan huske, at Dansk Folkeparti ikke altid er så fandens »meget smartere«, som Søren Espersen hævder, når de skal tiltrække sig pressens opmærksomhed. 

Hvor »meget smartere« var partiet f.eks. i deres »Lov og Orden«-annoncekampagne i 1998-1999? 

Nogle kan måske huske, hvordan partiets fusk elegant blev pillet fra hinanden i nærværende avis. Annoncekampagnen bestod bl.a. af citater fra pressens dækning af forskellige voldssager, som afsluttedes med sloganet: »Vi vil ikke længere finde os i det!« Det kostede partiet omkring en million kroner, men skatteyderne betalte hele kampagnen gennem statens partistøtte. 

Snart kom det imidlertid frem, at partiets annoncer indeholdt »fejlcitater, forkerte kildeangivelser og måske endda opfundne citater« (jf. Ekstra Bladet, 30.10.1998). 

Søren Espersen lovede derfor hårdt presset at indrykke et dementi på partiets vegne – man er vel en retskaffen mand. Det varede ikke desto mindre hele tre uger, før pressechefens tvetydige dementi så dagens lys i Ekstra Bladet. Det målte 2,5 x 4,0 centimeter og blev indrykket allerbagerst i avisen, side om side med annoncer for kræmmermarkeder og escortpiger … En skjult undskyldning i frimærkestørrelse. Er »fusker« for stærkt et ord? 

Tilbage til Moses Hansens fusk med erklæringen om »islams overtagelse af Nørrebro« og Dansk Folkepartis nylige annoncefusk i Dagens Nyheter. 

Nej, der er bestemt ikke tale om fusk, tordner imidlertid de to kristne stridsmænd, Søren Espersen og Moses Hansen. Godt nok er der en skov af sprogfejl i Dansk Folkepartis påståede svenske emails, godt nok har eksperter fastslået, at Moses Hansens erklæring sandsynligvis er et falsum – men hvis ikke det er afslørende nok i sig selv: Ikke én journalist har måttet se én eneste af Dansk Folkepartis originale emails fra Sverige, og ikke én eneste journalist har måttet se Moses Hansens orignale erklæring om »islams overtagelse af Nørrebro«! Ikke én. MEGET vederhæftigt, ikke sandt? 

Men der er altså ikke tale om forfalskninger, for det ville have været alt for amatøragtigt, siger Søren Espersen på sin side, og dét ligger ikke til Dansk Folkeparti, understreger pressechefen, der mener at hans parti er »meget smartere«. 

Men bare fordi de KUNNE fuske »meget smartere« (hvis altså de ville), kunne hverken Dansk Folkeparti eller Moses Hansen da nogen sinde finde på at bedrage offentligheden på den måde. 

Vel?

Rune Engelbreth Larsen
Ekstra Bladet, 8.8.2002Warning: include() [function.include]: http:// wrapper is disabled in the server configuration by allow_url_include=0 in /var/www/humanisme.dk/public_html/artikler/kronik047.php on line 63

Warning: include(http://www.humanisme.dk/include/bottom.php) [function.include]: failed to open stream: no suitable wrapper could be found in /var/www/humanisme.dk/public_html/artikler/kronik047.php on line 63

Warning: include() [function.include]: Failed opening 'http://www.humanisme.dk/include/bottom.php' for inclusion (include_path='.') in /var/www/humanisme.dk/public_html/artikler/kronik047.php on line 63

Warning: include() [function.include]: http:// wrapper is disabled in the server configuration by allow_url_include=0 in /var/www/humanisme.dk/public_html/artikler/kronik047.php on line 67

Warning: include(http://www.humanisme.dk/include/googleanalytics.php) [function.include]: failed to open stream: no suitable wrapper could be found in /var/www/humanisme.dk/public_html/artikler/kronik047.php on line 67

Warning: include() [function.include]: Failed opening 'http://www.humanisme.dk/include/googleanalytics.php' for inclusion (include_path='.') in /var/www/humanisme.dk/public_html/artikler/kronik047.php on line 67