Humanisme.dk

    FORSIDE | INFO | KONTAKT | REGISTER | SØGNING | ANBEFALINGER: FILM & BØGER & LINKS
    INSPIRATION: LEVENDE BILLEDER | CITATER | DOKUMENTATION: NATIONALISTISK PROPAGANDA

Facebook: Like Humanisme.dk
Facebook: Friend Rune Engelbreth Larsen
Alle månedens opdateringer
Om Rune Engelbreth Larsen
Biografi
Rune Engelbreth Larsen på Twitter
Rune Engelbreth Larsen på Youtube
Rune Engelbreth Larsens forfatterskab
Foredrag af Rune Engelbreth Larsen
Links
Rune Engelbreth Larsens genopdagelse af Danmarks landskaber i fotos
Digte af Rune Engelbreth Larsen
Rune Engelbreth Larsens blog på Politiken.dk
Danmarks Løver - frihedsbevægelsen
Panhumanism.com - Rune Engelbreth Larsen på engelsk
Rune Engelbreth Larsens blog på Politiken.dk
...
Kontakt Humanisme.dk
Humanisme.dk
eXTReMe Tracker

Propagandakanonen i glaskirken overdriver tvangsægteskaber

Af Rune Engelbreth Larsen Udprint

Den foretrukne ammunition i nationalisternes propagandakanon imod det multikulturelle Danmark er blevet fænomenet "tvangsægteskaber". Med især Dansk Folkeparti, Indenrigsminister Karen Jespersen og Berlingske Tidende i fællesfront er det lykkedes at blæse problematikken op i astronomisk størrelsesorden, hvor ikke blot arrangerede ægteskaber blandes sammen med tvangsægteskaber, men hvor det gøres til et voldsomt samfundsproblem, der skyldes de tilsyneladende udbredte barbariske skikke, som indvandrere og flygtninge forpester vort oplyste, danske samfund med …

Der er imidlertid to hovedproblemer ved denne propaganda: Dels skal man passe på med at skyde med propagandakanon, når man selv bor i en glaskirke. Og dels er fænomenet "tvangsægteskaber" som allerede antydet overeksponeret.

Lad os tage det sidste først: Efter at Berlingske Tidende havde kørt en voldsom kampagne mod fænomenet, og efter at de indvandrerorganisationer, som ikke er i lommen på Karen Jespersen, havde kritiseret propagandaen for at være ude af proportioner, kom endelig nogle tal på bordet. Og Berlingske Tidende jublede!

Et konsulentteam i Københavns Kommune kunne i en evalueringsrapport fremlægge, at de igennem ti måneder havde været involveret i en række sager med "tvangsægteskabelig problemstillinger". Hvor mange drejede det sig da om? 19.000 sager? 1.900 sager? 190 sager?

Nej, det drejede sig om 19 sager med "tvangsægteskabelig problemstilling". Nitten.

Av. Hvordan tackler nationalisterne dette klokkeklare nederlag? Erkender man, at problemet er blevet blæst ud af proportioner? Nej, Berlingske Tidende udbasunerer for fulde gardiner, at det nu er BEVIST, at tvangsægteskaber er et REELT problem …!

Man må tage sig til hovedet – men fikst gjort er det. Det er ligesom at skyde sig selv i foden med et jagtgevær og efter "jagten" stolt proklamere over for vennerne: "En træffer!"Om ikke andet kan man konstatere, at Berlingske Tidende må have følt sig ramt.

Næppe nogen har imidlertid nogen sinde offentligt ytret, at de går ind for tvangsægteskaber. Ingen har mig bekendt nogen sinde benægtet, at tvangsægteskaber er et reelt problem. Ingen er imod oplysning, hjælp og støtte til de ulykkelige unge, som tvinges ind i et ægteskab, der ikke er baseret på frivillighed og kærlighed – ganske som ingen er imod oplysning, hjælp og støtte til ofre for al mulig anden tvang.

Det – og det alene – som deler vandene er rimeligheden af den propaganda, som problemet iscenesættes igennem, og hvis underliggende dagsorden er ønsket om at kriminalisere etniske minoriteters kulturbaggrunde. Og så i øvrigt den hyppige og uanstændige sammenblanding af arrangerede ægteskaber med tvangsægteskaber.

Men det vel nok mest groteske ved det hele, er, at propagandakanonen igen og igen køres i stilling med den sædvanlige dobbeltmoral, som er nationalisternes og Karen Jespersens adelsmærke. Hvad med at feje for egen dør engang imellem?

Hvor mange af de titusinder, som konfirmeres, er f.eks. tvangskonfirmerede, og hvor mange er blot "arrangerede konfirmationer"? For næppe nogen vil vel med hånden på hjertet påstå, at over én procent af samtlige konfirmander lader sig konfirmere af nogen som helst grund, der har blot den mindste forbindelse med kristendommen? Nej, det er ene og alene hårde kontanter, festivitas og "forventninger", som er bevæggrunden for dette cirkus.

Og hvad med de 100.000, der årligt tvangsaktiveres – hvornår får ofrene herfor et konsulentteam, som yder krisehjælp, støtte og oplysning? Hvad med de 15.000 familier, hvis børn årligt fjernes fra deres hjem af myndighederne, og som ifølge sagkundskaben ikke sjældent fjernes vilkårligt – hvornår får ofrene herfor et konsulentteam, som yder krisehjælp, støtte og oplysning?

Nitten sager med "tvangsægteskabelige problemstillinger" er nitten alvorlige sager. Men hvor er redeligheden og proportionssansen henne, Pia, Karen og tante Berlinger?

Rune Engelbreth Larsen
Ekstra Bladet, 14.7.2001 (bragt under titlen: »Tre hyklere«)Warning: include() [function.include]: http:// wrapper is disabled in the server configuration by allow_url_include=0 in /var/www/humanisme.dk/public_html/artikler/kronik037.php on line 57

Warning: include(http://www.humanisme.dk/include/bottom.php) [function.include]: failed to open stream: no suitable wrapper could be found in /var/www/humanisme.dk/public_html/artikler/kronik037.php on line 57

Warning: include() [function.include]: Failed opening 'http://www.humanisme.dk/include/bottom.php' for inclusion (include_path='.') in /var/www/humanisme.dk/public_html/artikler/kronik037.php on line 57

Warning: include() [function.include]: http:// wrapper is disabled in the server configuration by allow_url_include=0 in /var/www/humanisme.dk/public_html/artikler/kronik037.php on line 61

Warning: include(http://www.humanisme.dk/include/googleanalytics.php) [function.include]: failed to open stream: no suitable wrapper could be found in /var/www/humanisme.dk/public_html/artikler/kronik037.php on line 61

Warning: include() [function.include]: Failed opening 'http://www.humanisme.dk/include/googleanalytics.php' for inclusion (include_path='.') in /var/www/humanisme.dk/public_html/artikler/kronik037.php on line 61