Humanisme.dk

    FORSIDE | INFO | KONTAKT | REGISTER | SØGNING | ANBEFALINGER: FILM & BØGER & LINKS
    INSPIRATION: LEVENDE BILLEDER | CITATER | DOKUMENTATION: NATIONALISTISK PROPAGANDA

Facebook: Like Humanisme.dk
Facebook: Friend Rune Engelbreth Larsen
Alle månedens opdateringer
Om Rune Engelbreth Larsen
Biografi
Rune Engelbreth Larsen på Twitter
Rune Engelbreth Larsen på Youtube
Rune Engelbreth Larsens forfatterskab
Foredrag af Rune Engelbreth Larsen
Links
Rune Engelbreth Larsens genopdagelse af Danmarks landskaber i fotos
Digte af Rune Engelbreth Larsen
Rune Engelbreth Larsens blog på Politiken.dk
Danmarks Løver - frihedsbevægelsen
Panhumanism.com - Rune Engelbreth Larsen på engelsk
Rune Engelbreth Larsens blog på Politiken.dk
...
Kontakt Humanisme.dk
Humanisme.dk
eXTReMe Tracker

Studér, hvad du vil!

Af Rune Engelbreth Larsen Udprint

En del samfundsgrupper har fået den kolde politiske kynisme at føle igen og igen. Indvandrere. Muslimer. Efterlønnere. Dagpengemodtagere. Kontanthjælpsmodtagere. Skolelærere. Eksempelvis. Og universitetsstuderende.

Flere burde måske begynde at se i øjnene, at de er i samme båd? Og at det er en anden båd end den, flertallet af politikerne sejler rundt i.

Magthavere fra alle epoker har snydt på vægten indimellem. Sagt ét og gjort noget andet. Af hensyn til popularitet eller for at sikre sig en eller anden strategisk fordel i magtspillet. Men i moderne tid er en kalkuleret kombination af snyd, spin og fedtspil ligefrem blevet nøgleordene i den politiske standardmanual - og hykleri den politiske dyd par excellence.

Tag Karen Hækkerup, tidligere socialdemokratisk minister, i dag cheflobbyist for landbruget. Et af mange eksempler på det brandudsalg, som politikere kan inkarnere fra den ene dag til den anden.

Ikke fordi hun havde nogen videre principfasthed som politiker - udover den populisme, der altid er gangbar, og som hun har jongleret let og elefant med, når f.eks. ledige skulle patroniseres og mistænkeliggøres for deres »krævementalitet«.

Men udskiftningen af ministerbilen i den socialdemokratisk-ledede regering med førerstolen i landbrugslobbyvirksomheden Landbrug & Fødevarer er blot endnu en lille fortælling om, hvordan toppolitikere er som indholdstom emballage.

Du kan fylde næsten hvad som helst i sådanne emballage-politikere og få stort set hvad som helst ud af munden på dem - hvis bare lønnen er høj nok eller magten stor nok.

I går var hun minister i en SR-regering, nu er hun den varmeste fortaler for VKO-oppositionens landbrugskrav med uundgåelige følgeeffekter såsom endnu ringere dyrevelfærd og endnu større naturbelastning.

Og skulle hun en dag miste sit nye chefjob i Landbrug & Fødevarer, er vi vel ikke et nanosekund i tvivl om, at hun ville takke ja til den første den bedste ministerpost i en blå regering. Politisk emballage.

Alt kan komme i pakken, så længe det stimulerer egoet, magten eller pengepungen - gerne alle tre.

Andre typer emballage-politikere skøjter bare omkring som vejrhaner på tidsåndens isdække. For at forsøge at overleve politisk som Naser Khader. Eller som Karen Jespersen for at lade sig bære af den aktuelle storm, der kan nære behovet for at male samfundet sort-hvidt.

Jespersen skøjtede fra den revolutionære marxistiske yderfløj over SF, Socialdemokratiet og Venstre til Den Korte Avis, der nu overhaler DF højre om i antimuslimsk propaganda. Khader skøjtede fra De Radikale over midterhumanisterne i Ny Alliance til superliberalisterne i Liberal Alliance og havnede hos De Konservative. Huhej, hvor det går.

Også hele partier flytter sig som togvogne i det politiske landskab. Socialdemokratiet er under Thorning-Schmidt nået 'frem' til den værdipolitiske station, som VK-toget med DF-lokomotivet standsede ved under den forrige regering.

DF-lokomotivet er så bare ræset videre mod højre og har trukket VK-vognene med sig. Igen. Et parallelt højre-ryk er indtruffet på de beskæftigelsespolitiske jernbaneskinner.

Så hvad skal et ungt og søgende menneske vel gøre? Søge job eller studieplads dér, hvor tidsåndens professionelle emballage-politikere anviser det?

Forhåbentlig ikke.

Intet kunne være mere selvopgivende end at pantsætte den mindste smule af sin selvstændighed og frihed i favnen på emballage-politikere. Hvad enten de skøjter omkring for egen positions skyld eller kaster sig ud i vildledende spin for at få uforsvarligt politisk makværk til at ligne fornuftsbetonet og forsvarlig 'nødvendighed'.

Retorikprofessor Christian Kock har netop med skånselsløs akkuratesse afklædt uddannelses- og forskningsminister Sofie Carsten Nielsens svigt og politiske bedrag, hvad angår de humanistiske uddannelser, som hun med den tykkeste manipulation har villet gøre til taberfag, der kaster studerende ned i en sort gryde af permanent ledighed.

Sandheden er selvfølgelig en ganske anden, som Kock påpeger: »Alle fag har ledighed. Tandlægers bruttoledighed er 4,3 procent, juristers 2,8, økonomers 3,0, cand.merc.ers 5,3, civilingeniørers 3. Humanistiske musikkandidater (som du vil beskære voldsomt), har 3,4 procents bruttoledighed, og de store sprogfag engelsk, tysk og fransk cirka 3. Alligevel farer du frem, så Politiken 24.9. under rubrikken 'Regeringen giver humaniora kniven' skriver: 'Alt for mange unge går på uddannelser, som formentlig aldrig fører til et arbejde'. Selv den kulturradikale avis køber din falske sort-hvide fortælling om får og bukke.« (Politiken, 25.11.2014).

Kære vælgere. Lyt ikke til politisk spin.

Kære studerende. Lyt ikke til forskningsministeren. Lyt for alt i verden ikke til tidsånden. Find dig selv. Følg dit eget hjerte. Lyt til din egen hjerne.

Find dig ikke i, hvad politiske emballager dikterer. Studér det, du vil.

Forsøger de at presse dig til andet? Protestér. Aktionér. Blokér.

Der er brug for 'Et Andet Universitet'.

Rune Engelbreth Larsen
Politiken.dk og Politiken, 28.11.2014Warning: include() [function.include]: http:// wrapper is disabled in the server configuration by allow_url_include=0 in /var/www/humanisme.dk/public_html/2014/1128-01.php on line 92

Warning: include(http://www.humanisme.dk/include/bottom.php) [function.include]: failed to open stream: no suitable wrapper could be found in /var/www/humanisme.dk/public_html/2014/1128-01.php on line 92

Warning: include() [function.include]: Failed opening 'http://www.humanisme.dk/include/bottom.php' for inclusion (include_path='.') in /var/www/humanisme.dk/public_html/2014/1128-01.php on line 92

Warning: include() [function.include]: http:// wrapper is disabled in the server configuration by allow_url_include=0 in /var/www/humanisme.dk/public_html/2014/1128-01.php on line 96

Warning: include(http://www.humanisme.dk/include/googleanalytics.php) [function.include]: failed to open stream: no suitable wrapper could be found in /var/www/humanisme.dk/public_html/2014/1128-01.php on line 96

Warning: include() [function.include]: Failed opening 'http://www.humanisme.dk/include/googleanalytics.php' for inclusion (include_path='.') in /var/www/humanisme.dk/public_html/2014/1128-01.php on line 96