Humanisme.dk

    FORSIDE | INFO | KONTAKT | REGISTER | SØGNING | ANBEFALINGER: FILM & BØGER & LINKS
    INSPIRATION: LEVENDE BILLEDER | CITATER | DOKUMENTATION: NATIONALISTISK PROPAGANDA

Facebook: Like Humanisme.dk
Facebook: Friend Rune Engelbreth Larsen
Alle månedens opdateringer
Om Rune Engelbreth Larsen
Biografi
Rune Engelbreth Larsen på Twitter
Rune Engelbreth Larsen på Youtube
Rune Engelbreth Larsens forfatterskab
Foredrag af Rune Engelbreth Larsen
Links
Rune Engelbreth Larsens genopdagelse af Danmarks landskaber i fotos
Digte af Rune Engelbreth Larsen
Rune Engelbreth Larsens blog på Politiken.dk
Danmarks Løver - frihedsbevægelsen
Panhumanism.com - Rune Engelbreth Larsen på engelsk
Rune Engelbreth Larsens blog på Politiken.dk
...
Kontakt Humanisme.dk
Humanisme.dk
eXTReMe Tracker

De Radikales ynkelige knæfald for Dansk Folkeparti

Af Rune Engelbreth Larsen Udprint

Indtil i dag var De Radikale et parti, der vægtede individet over populistiske stemninger, og som turde sætte hælen i over for Dansk Folkeparti, uanset hvor stor en fremgang og hvor frembrusende Thulesen Dahl & Co. var.

Indtil i dag var De Radikale imod den diskrimination, som tvinger ægtepar ud af landet, fordi de ikke opfylder en arbitrær aldersgrænse, der skal tilgodese en islamofobisk tidsånd.

Indtil i dag var De Radikale på rimelighedens, rettighedernes og ligebehandlingens side, og fastholdt en humanistisk udlændingepolitik - selv om man ganske vist ikke kunne skaffe et flertal for den.

Indtil i dag var De Radikale et parti, der således nok var tvunget af folketings- og regeringsflertal til at underlægge sig en restriktiv diskriminationspolitik på udlændingeområdet, fordi mandaterne nu engang er fordelt, som de er - men som vælger vidste man, at partiets politiske sigte trods alt var et andet og mere humanistisk.

Ikke længere. Over night er det slut, og det oprør med udlændingepolitsk kynisme, som Vestager, Jelved, Stampe, Østergaard & Co. år efter år har insisteret på og argumenteret for, er de tilsyneladende med ét blevet flintrende ligeglade med.

Dansk Folkeparti tegner dagsordenen. Nu også hos De Radikale.

Og for at der ikke skal være tvivl om det totale knæfald, sender man ligefrem Christian Friis Bach i byen med akkurat samme maskinelle retorik, som vi husker fra Anders Fogh Rasmussen: »Vi har en stram og retfærdig udlændingepolitik, og det er en politik, som, vi mener, skal fortsætte efter næste valg, hvis SR-regeringen fortsætter.« (Berlingske, 3.7.2014).

»Fast og fair,« sagde Fogh. »Stram og retfærdig,« siger Friis. Godaw mand økseskaft.

Bemærk, at man ikke fremlægger skyggen af et argument eller en baggrundsanalyse for at vende skuden 180 grader, kun tomme og dumme genbrugsfraser fra VK.

Hav dog i det mindste rygraden og oprigtigheden til at sige det, som det er: Vi har valgt en udlændingepolitik, der er inspireret af Dansk Folkepartis fremgang, punktum. Det er jo sandheden.

Men det tør man ikke, så Friis Bach synker ned i spin-spillets mest stereotype klassikere som denne tåkrummende traver: Vi kan ikke »håndtere alle flygtninge i verden i Danmark ...«

Som om dette scenario nogen sinde har været mikroskopisk på tale. Men nu skal De Radikale åbenbart også med på den platte propagandavogn - vi mangler bare den om at standse 'flodstrømmen mod Danmark' og lukke de 'åbne ladeporte'.

Dansk Folkeparti er i det mindste gået frem og frem politisk ved at kæmpe principfast for deres synspunkter og værdier, hvad man så ellers mener om dem. Dansk Folkerparti ved man, hvor man har.

Næsten alle andre partier er imidlertid bare luntet i samme retning, så snart det er begyndt at blive opportunt.

Men ikke De Radikale, der turde stå fast på et modspil - indtil i dag. I dag er partiets Store Skiftedag, og De Radikale er pludselig tilfredse med på, at Danmark skal fastholde en udlændingepolitik, der er blandt Europas hårdeste.

Forskningschef for Rockwool Fonden, Torben Tranæs, konstaterer da også nøgternt, at der ikke er alverden til forskel på udlændingepolitikken under VK i nullerne og så SR i dag: »Der er ikke mange andre lande, der eksempelvis har et lovbestemt tilknytningskrav eller en 24-års-regel. Ser man samlet på det system, vi har i dag, så minder det om det system, som VKO havde omkring 2010, efter at man gennemførte betydelige stramninger op gennem 00'erne.«

Det kan man jo vælge at være fuldt ud tilfreds med, og det er så en diskussion for sig om forskellige holdninger og menneskesyn.

Men den dér tendens til at bare at skifte hest, som flere og flere taburetklæbende politikere har for vane, har De Radikale hidtil været temmelig godt forskånet for. Det er definitivt slut nu. Medmindre Marianne Jelved, Zenia Stampe, Morten Østergaard eller andre har tilstrækkelig med rygrad og redelighed til at sige farvel til partiet efter dette knæfald?

For er det virkelig på magsik vis hele den radikale bande, der pludselig er 'kommet frem' til at mene nøjagtig dét, de allesammen har bekæmpet både indædt og sagligt i årtier?

Som parti blafrer De Radikales holdninger i hvert fald nu i magt-vinden som de fleste andres. Måske skal partiet geares til at kunne gå begge veje efter næste valg - alt efter de mulige konstellationer?

Og en humanistisk udlændingepolitik er jo ikke blot i mindretal i en S-ledet regering, men vil også være bøvlet at forsvare i en valgkamp, når Socialdemokraterne har lukket for det varme vand gennem en hel regeringsperiode. Ydermere vil en humanistisk udlændingepolitik være en barriere, hvis De Radikale skulle få lyst til at skifte til V-ledet regering ...

Nu har man sikret sig, at alle magtens døre enten står helt åbne eller på klem.

Men næste gang, Margrethe Vestager og Christian Friis Bach siger ét eneste ord om »værdig udlændingepolitik« i kontrast til Dansk Folkeparti og genbruger deres hidtidige slogn om at 'stole på udlændinge', ved vi, at det er løgn og latin. Ord betyder ingenting.

Hvad de sagde i går er hamrende ligegyldigt i dag, for alt, hvad de siger, er spin.

Vi stoler. Ikke længere på De Radikale.

Rune Engelbreth Larsen
Politiken, 3.7.2014Warning: include() [function.include]: http:// wrapper is disabled in the server configuration by allow_url_include=0 in /var/www/humanisme.dk/public_html/2014/0703-01.php on line 94

Warning: include(http://www.humanisme.dk/include/bottom.php) [function.include]: failed to open stream: no suitable wrapper could be found in /var/www/humanisme.dk/public_html/2014/0703-01.php on line 94

Warning: include() [function.include]: Failed opening 'http://www.humanisme.dk/include/bottom.php' for inclusion (include_path='.') in /var/www/humanisme.dk/public_html/2014/0703-01.php on line 94

Warning: include() [function.include]: http:// wrapper is disabled in the server configuration by allow_url_include=0 in /var/www/humanisme.dk/public_html/2014/0703-01.php on line 98

Warning: include(http://www.humanisme.dk/include/googleanalytics.php) [function.include]: failed to open stream: no suitable wrapper could be found in /var/www/humanisme.dk/public_html/2014/0703-01.php on line 98

Warning: include() [function.include]: Failed opening 'http://www.humanisme.dk/include/googleanalytics.php' for inclusion (include_path='.') in /var/www/humanisme.dk/public_html/2014/0703-01.php on line 98