Humanisme.dk

    FORSIDE | INFO | KONTAKT | REGISTER | SØGNING | ANBEFALINGER: FILM & BØGER & LINKS
    INSPIRATION: LEVENDE BILLEDER | CITATER | DOKUMENTATION: NATIONALISTISK PROPAGANDA

Facebook: Like Humanisme.dk
Facebook: Friend Rune Engelbreth Larsen
Alle månedens opdateringer
Om Rune Engelbreth Larsen
Biografi
Rune Engelbreth Larsen på Twitter
Rune Engelbreth Larsen på Youtube
Rune Engelbreth Larsens forfatterskab
Foredrag af Rune Engelbreth Larsen
Links
Rune Engelbreth Larsens genopdagelse af Danmarks landskaber i fotos
Digte af Rune Engelbreth Larsen
Rune Engelbreth Larsens blog på Politiken.dk
Danmarks Løver - frihedsbevægelsen
Panhumanism.com - Rune Engelbreth Larsen på engelsk
Rune Engelbreth Larsens blog på Politiken.dk
...
Kontakt Humanisme.dk
Humanisme.dk
eXTReMe Tracker

Homofobien i Dansk Folkeparti

Af Rune Engelbreth Larsen Udprint

»Homoseksuelle skal selvfølgelig have rettigheder, men ...« lyder det fra Dansk Folkepartis EU-kandidat, Pia Adelsteen. Det er for galt, tilføjer hun, at EU giver 7,7 millioner kroner i årlig støtte til den internationale homoorganisation ILGA, som bl.a. LGBT (Landsforeningen for bøsser, lesbiske, biseksuelle og transpersoner) er medlem af.

Af et årligt EU-budget på 1.126 milliarder kroner, hvoraf 417 milliarder alene går til landbrugsstøtte, har Dansk Folkeparti således valgt at gøre 0,0007 procent af budgettet til en del af EU-valgkampen.

Hvorfor? Fordi det ifølge Morten Messerschmidt er et demokratisk problem, »når der findes østeuopæiske lande, hvor et klart befolkningsflertal er imod homoægteskaber og homoadoptioner« (Ritzau, 29.4.2014). Aha.

Nu er det altså østeuropæisk modstand imod homoseksuelles retlige ligestilling, Dansk Folkeparti hylder. Sidste år var partiet heller ikke glade for kronprins Frederiks kritik af Ruslands nye lov, der både forbyder homoseksuelle par at adoptere børn og straffer uddeling af materiale om »ikke-traditionel seksualitet« med bøder eller fængsel.

Da kronprinsen understregede, at diskriminationen er »et brud på det olympiske charter«, rykkede Søren Espersen ud med en bagatellisering af »den her lille bøssesag fra Rusland« (TV2, 19.8.2013). Han bedyrede dog, at det skam alene var kongehusets indblanding og ikke selve kritikken af Rusland, han opponerede imod - men så fik han tilføjet, at Ruslands diskrimination overtrumfes, når »man for eksempel i muslimske lande skærer hænder af og hænger folk som straf for homoseksualitet«.

Og det er jo rigtigt.

F.eks. er sex mellem to mennesker af samme køn forbudt i 38 afrikanske lande, men hvad Espersen glemmer, er, at vold og mord på homoseksuelle også er udtalt i flere af de overvejende kristne lande. Der er kirker, der direkte opfordrer til angreb på homoseksuelle, bl.a. under inspiration fra amerikanske evangelikale prædikanter.

Men det var jo ikke i Afrika, der var OL i 2013, og derfor var protesten mod russisk homofobi selvfølgelig oplagt. Og hvis Dansk Folkeparti virkelig er enig i kritikken af »den her lille bøssesag fra Rusland«, kan det dog undre, at homofobiske udmeldinger dukker op igen og igen.

I april 2007 udtalte Søren Krarup: »Homoseksuelle er handikappede, fordi de ikke kan opfylde betingelserne for et ægteskab og skabe en familie« (Nyhedsavisen, 26.4.2007), og da seks Venstre-medlemmer i 2009 brød partilinjen og stemte for et forslag om at tillade homoseksuelle at adoptere, fløj Espersen selv op i det røde felt: »Både folketingsgruppen og ledelsen i Dansk Folkeparti er simpelthen rasende over at blive ydmyget på den her måde. Venstre forlanger og forventer af os, at vi er bag deres lovforslag - og så bliver vi belønnet på den her måde.« (Altinget.dk, 18.3.2009).

I marts 2010 fastslog Pia Kjærsgaard, at homoseksuelle kirke-vielser ligefrem er »en kamp imod ægteskabet« (Ugebrev 22.3.2010).

Av. Her gik vi og troede, at homovielser var en kærlighedsgerning, men så er det i virkeligheden et angreb på heteroseksuelle? Intet mindre.

I juli 2010 tilmeldte to DF'ere sig Copenhagen Pride, men internt i partiet ville man gerne annullere tilmeldingen. Jesper Langballe kaldte paraden for »frastødende« (B.T., 21.7.2010), og i en mail (der ved en fejl blev sendt til avisredaktionerne) udtrykte en af partiets pressemedarbejdere sin homofobiske frustration: »Jeg tror heller ikke det er en god ide, hvis vi i stilhed trækker os fra paraden. Melder vi fra, skal det have mediernes bevågenhed, og de ekstremistiske homoseksuelles fraktionsgrupper skal have nogle tærsk (Jeg håber de ikke kan lide den slags!)«

Dansk Folkepartis pressechef Søren Søndergaard undskyldte mailen og understregede, at »vi har ikke det fjerneste imod homoseksuelle« (Politiken, 21.7.2010).

Hvem kunne dog også tro dét?

I august 2012 sammenlignede Dansk Folkepartis Mette Hjermind Dencke kirkelige homovielser med at »gifte sig med sin hund« (Berlingske, 17.8.2012), og i januar 2013 kaldte hun homoseksualitet for naturstridigt. Begge dele blev beklaget, og Søren Espersen kaldte det første for »billedsprog« og det sidste for en »fortalelse«. Ups.

I en folketingsdebat om lesbiske pars mulighed for adoption spurgte samme Hjermind Dencke imidlertid blot tre måneder senere, hvad det næste mon måtte blive: »Skal vi til at kunne gifte os med andre end mennesker, måske også med dyr?« (TV2.dk, 16.4.2013).

Det var dog bare »humor« forklarede hun bagefter. Ups igen.

Og nu er vi der så én gang til. Den internationale homoorganisation ILGA »fremmer aggressive seksuelle positioner«, og støtten på 0,0007 procent af EU-budgettet »tramper respektløst på følelser, love, vælgerflertal og traditioner,« tordner Messerschmidt. Intet mindre.

Men Dansk Folkeparti har jo »ikke det fjerneste imod homoseksuelle«, vel? Så det er måske ups-igen-igen? Hvem ved.

Ja, hvem ved egentlig, hvad der er »billedsprog«, »fejl« og »fortalelser«, og hvad der er hårdkogt homofobi i Dansk Folkeparti?

Rune Engelbreth Larsen
Politiken, 1.5.2014Warning: include() [function.include]: http:// wrapper is disabled in the server configuration by allow_url_include=0 in /var/www/humanisme.dk/public_html/2014/0501-01.php on line 84

Warning: include(http://www.humanisme.dk/include/bottom.php) [function.include]: failed to open stream: no suitable wrapper could be found in /var/www/humanisme.dk/public_html/2014/0501-01.php on line 84

Warning: include() [function.include]: Failed opening 'http://www.humanisme.dk/include/bottom.php' for inclusion (include_path='.') in /var/www/humanisme.dk/public_html/2014/0501-01.php on line 84

Warning: include() [function.include]: http:// wrapper is disabled in the server configuration by allow_url_include=0 in /var/www/humanisme.dk/public_html/2014/0501-01.php on line 88

Warning: include(http://www.humanisme.dk/include/googleanalytics.php) [function.include]: failed to open stream: no suitable wrapper could be found in /var/www/humanisme.dk/public_html/2014/0501-01.php on line 88

Warning: include() [function.include]: Failed opening 'http://www.humanisme.dk/include/googleanalytics.php' for inclusion (include_path='.') in /var/www/humanisme.dk/public_html/2014/0501-01.php on line 88