Humanisme.dk

    FORSIDE | INFO | KONTAKT | REGISTER | SØGNING | ANBEFALINGER: FILM & BØGER & LINKS
    INSPIRATION: LEVENDE BILLEDER | CITATER | DOKUMENTATION: NATIONALISTISK PROPAGANDA

Facebook: Like Humanisme.dk
Facebook: Friend Rune Engelbreth Larsen
Alle månedens opdateringer
Om Rune Engelbreth Larsen
Biografi
Rune Engelbreth Larsen på Twitter
Rune Engelbreth Larsen på Youtube
Rune Engelbreth Larsens forfatterskab
Foredrag af Rune Engelbreth Larsen
Links
Rune Engelbreth Larsens genopdagelse af Danmarks landskaber i fotos
Digte af Rune Engelbreth Larsen
Rune Engelbreth Larsens blog på Politiken.dk
Danmarks Løver - frihedsbevægelsen
Panhumanism.com - Rune Engelbreth Larsen på engelsk
Rune Engelbreth Larsens blog på Politiken.dk
...
Kontakt Humanisme.dk
Humanisme.dk
eXTReMe Tracker

Socialchefer rystet: Årtiers værste overgreb mod ledige

Af Rune Engelbreth Larsen Udprint

Antallet af påbegyndte førtidspensioner er blevet voldsomt reduceret og var i 2013 hele 28 procent lavere end i 2012. Men hverken de såkaldte ressourceforløb eller fleksjob samler langtfra de mere end 7.000 op, der før reformen ville have modtaget førtidspension.

I stedet for førtidspension er de bare røget på kontanthjælp - eller rettere: de er også blevet henvist til at være jaget vildt dér, hvor ingen ydmygende klapjagt er for ydmygende, så længe beskæftigelsesminister Mette Frederiksen har et ord at skulle have sagt.

Men konsekvenserne af klapjagten går hele tiden op for flere. Seneste har socialchefernes formand Ole Pass ganske enkelt fastslået, at kontanthjælpsreformens nye regler om gensidig forsørgelse er »det største socialpolitiske indgreb mod den dårligst stillede gruppe i samfundet i mange årtier« (Jyllands-Posten, 15.2.2014).

Intet mindre.

Omtrent 12.000 kontanthjælpsmodtagere får med ét hug frataget halvdelen af deres kontanthjælp i år og hele kontanthjælpen næste år.

Det er hårde, men nødvendige ord, Pass giver politikerne med på vejen: »Forsørgelsesgrundlaget er blevet reduceret så voldsomt, at mange hjem er blevet brudt op. Loven er ikke fair i forhold til den måde, mennesker har indrettet sig på i virkelighedens verden. Derfor vil jeg opfordre politikerne til at lave loven om.«

Formand for Dansk Socialrådgiverforening Majbrit Berlau opfordrer også politikerne til at se den brutale virkelighed i øjnene: »Konsekvenserne af loven er langt mere vidtrækkende, end politikerne sikkert har forestillet sig. Vi oplever enorme konflikter i familierne, hvor en samlever ikke kan eller vil forsørge en kæreste på kontanthjælp. Det fører til, at kærligheden krakelerer, og at familier med børn bliver opløst på grund af loven. Jeg kan kun opfordre politikerne til lave den om.«

Men flertallet af 'reformpolitikerne' med De Radikale og Socialdemokratiet i spidsen er åbenbart ligeglade med, hvordan virkeligheden ser ud på bunden af samfundet.

Vestager & Thorning-Schmidt splitter familier og smadrer eksistensgrundlaget for tusinder af ledige, og når dem, der står med de forliste skæbner protesterer, vender regeringen såmænd bare det døve øre til.

De er kolde i røven. Ja, som tidligere fremført på denne blog, kender jeg ikke et mildere udtryk, der karakteriserer denne politiske fremfærd bedre, sorry.

Og så er det dog stadig et mildt udtryk sammenlignet med de helt konkrete ydmygelser og krænkelser, regeringen langer ud på det socialpolitiske felt. Igen og igen.

Sandheden har jo længe været den, at Thorning-Schmidt & Vestager rask væk underkaster ledige tiltag, der ganske elementært må karakteriseres som mere eller mindre totalitære - fra adfærdsregulering og overvågning af seksuallivet til tvangsmedicinering og lorteopsamling.

Grænseløse ydmygelser får imidlertid kun politikenes grænseløse ligegyldighed som reaktion. Dokumentation af, hvordan tusindvis af kontanthjælpsmodtagere straffes urimeligt økonomisk og direkte bedrages økonomisk af myndighederne, får ikke regeringspolitikerne til at ryste det mindste på hånden. De er kolde i røven.

Derfor er der dog næppe heller tvivl om, at der kommer en voldsom reaktion den anden vej på et tidspunkt. Den stigende tendens til brug af vagter på jobcentrene og de stadig mere fortvivlede, frustrerede og fortørnede ledige er kun begyndelsen, hvis ikke politikerne vender kursen 180 grader og afmonterer den brutalisering af samfundet, som den nuværende regering ikke blot har arvet fra den foregående - men som den desværre også har forværret.

Rune Engelbreth Larsen
Politiken.dk, 16.2.2014