Humanisme.dk

    FORSIDE | INFO | KONTAKT | REGISTER | SØGNING | ANBEFALINGER: FILM & BØGER & LINKS
    INSPIRATION: LEVENDE BILLEDER | CITATER | DOKUMENTATION: NATIONALISTISK PROPAGANDA

Facebook: Like Humanisme.dk
Facebook: Friend Rune Engelbreth Larsen
Alle månedens opdateringer
Om Rune Engelbreth Larsen
Biografi
Rune Engelbreth Larsen på Twitter
Rune Engelbreth Larsen på Youtube
Rune Engelbreth Larsens forfatterskab
Foredrag af Rune Engelbreth Larsen
Links
Rune Engelbreth Larsens genopdagelse af Danmarks landskaber i fotos
Digte af Rune Engelbreth Larsen
Rune Engelbreth Larsens blog på Politiken.dk
Danmarks Løver - frihedsbevægelsen
Panhumanism.com - Rune Engelbreth Larsen på engelsk
Rune Engelbreth Larsens blog på Politiken.dk
...
Kontakt Humanisme.dk
Humanisme.dk
eXTReMe Tracker

Holger K.'s kovending - støtter salg til skattely-eksperter

Af Rune Engelbreth Larsen Udprint

Man forstår godt, at stribevis af top-SF'ere har fået nok og nedlagt deres poster i protest. Det er svært at rette tæerne ud i skoene, efter man har været vidne til Annette Vilhelmsens omklamring af Goldman Sachs-aftalen og Holger K. Nielsens desperate hjemkomst fra Afrika for at banke partifæller på plads.

Det er ikke mere end et halvt år siden, at Holger K. Nielsen som daværende skatteminister tordnede mod skattely og lovede »en pæn slat« penge til den danske stat ved kommende indgreb mod de alt for smarte og alt for grådige spekulanter. I et interview udtalte han bl.a.: »Det, jeg vil understrege, er, at indsatsen mod skattely har højeste prioritet, og at regeringen hele tiden overvejer, hvilke metoder og ordninger vi så skal bringe i spil.« (Politiken, 30.6.2013).

Kampen mod skattely har »højeste prioritet«? Er dét virkelig den samme Holger K. Nielsen, der i dag sætter alt på ét bræt for at gennemtvinge SF's tilslutning til at sælge 19 procent af DONG til skattely-eksperterne i Goldman Sachs?

I en kronik blot et par måneder tidligere end ovenstående forsikrede han ellers: »Regeringen har fra første dag i stolen haft fokus på skattely og skattesnyd. I regeringsgrundlaget skrev vi, at Danmark skulle føre an i kampen for at lukke skattehuller, adressere illegale kapitaloverførsler og fremme en retfærdig beskatning af naturressourcer i verdens fattigste lande.«

Javel - men nu banker samme Holger K. i bordet for at sikre sig, at Goldman Sachs (af alle) kan æde sig ind på DONG i en hemmeligholdt købsaftale. Til trods for, at han udmærket ved (og til trods for at Finansministeriet har vidst det siden efteråret), at der bag Goldman Sachs' selskabskontruktion skjuler sig flere selskaber i skattely. Og til trods for, at Skatteministeriet er midt i en retssag for at få selskabskonstruktionen kendt ulovlig.

SÅ langt ude er det.

Ikke desto mindre kalder Holger K. Nielsen det for »meget, meget fornuftigt« at give skatteunddragerne i Goldman Sachs en stor luns af DONG (Ekstra Bladet, 29.1.2014).

Nærmest manisk bliver det, når han trækker det helt tunge 'argument' frem: »En regering er en regering, og derfor skal vi stemme for.«

Tjah, dertil er det kommet for Holger K. Nielsen og Annette Vilhelmsen. En regering er en regering, og derfor skal vi stemme for Goldman Sachs. Det lyder som en replik i en politisk komedie, men det er vel dybest set en tragedie?

Annette Vilhelmsen og Holger K. Nielsen må godt nok være ualmindelig glade for deres ministerposter, siden de kan være så ualmindelig ivrige for at forære en stor luns af DONG til Goldman Sachs - finansskurkene par excellence.

SF's problemer stikker selvsagt dybere end til det aktuelle politiske brandudsalg, men hvis nogen er hovedansvalige for partiets nuværende krise, er og bliver det selv samme Annette Vilhelmsen og Holger K. Nielsen, der fik foræret den gyldne mulighed for at rejse partiet, efter at det var kørt totalt i sænk af Søvndal, Sohn og Möger.

Hvis SF skal have en chance, skal der derfor en ny ledelse til. Så enkelt - og så svært - er det. En ledelse, der i modsætning til Vilhelmsen & Nielsen prioriterer partiets identitet og idégrundlag højere end tomme magtslogans og blind regeringsloyalitet.

Rune Engelbreth Larsen
Politiken.dk, 30.1.2014