Humanisme.dk

    FORSIDE | INFO | KONTAKT | REGISTER | SØGNING | ANBEFALINGER: FILM & BØGER & LINKS
    INSPIRATION: LEVENDE BILLEDER | CITATER | DOKUMENTATION: NATIONALISTISK PROPAGANDA

Facebook: Like Humanisme.dk
Facebook: Friend Rune Engelbreth Larsen
Alle månedens opdateringer
Om Rune Engelbreth Larsen
Biografi
Rune Engelbreth Larsen på Twitter
Rune Engelbreth Larsen på Youtube
Rune Engelbreth Larsens forfatterskab
Foredrag af Rune Engelbreth Larsen
Links
Rune Engelbreth Larsens genopdagelse af Danmarks landskaber i fotos
Digte af Rune Engelbreth Larsen
Rune Engelbreth Larsens blog på Politiken.dk
Danmarks Løver - frihedsbevægelsen
Panhumanism.com - Rune Engelbreth Larsen på engelsk
Rune Engelbreth Larsens blog på Politiken.dk
...
Kontakt Humanisme.dk
Humanisme.dk
eXTReMe Tracker

Bekæmper DF-borgmester også kønsopdelte frimurere?

Af Rune Engelbreth Larsen Udprint

Dansk Folkepartis Carl Christian Ebbesen har sikret sig en borgmesterpost i Danmarks hovedstad, og i et ukritisk portræt af den nye borgmester kan vi konstatere, at han roses fra Enhedslisten til De Konservative og Venstre som »smidig«, »pragmatisk« og »dygtig« (Politiken.dk, 2.12.2013).

Det er åbenbart det væsentligste, der er at sige om den nye borgmester.

De Konservatives Rasmus Jarlov finder det sågar vigtigt at konstatere, at Carl Christian Ebbesen »ikke er den mest værdipolitisk højreorienterede DF'er, der findes« - hvilket næppe siger alverden, når det kommer fra den mest værdipolitisk højreorienterede konservative, der findes.

Overraskende er det derfor ikke, at Jarlov »hverken har betænkeligheder ved hans kompetencer eller hans politiske ståsted« - værdipolitisk er Ebbesens ståsted nemlig fuldkommen identisk med hans eget.

Det er da også den samme »smidige«, »pragmatiske« og »dygtige« Carl Christian Ebbesen, der har krævet et forbud mod moskébyggeri i København, som nu vil bekæmpe kønsopdelt svømning i københavnske svømmehaller. For »integrationens« skyld, selvfølgelig.

Hvor små sko kan man gå i? Eller er det speedos?

Og så skal begreberne naturligvis vendes på hovedet - et forbud mod kønsopdelt svømning er således ikke diskrimination ifølge Ebbesen, men derimod »ligestilling«.

Ja, godaw do.

Men så er det vel også »ligestilling« at forbyde separate omklædningsrum og bad for mænd og kvinder i alle svømmehaller - og hvor som helst i det offentlige, hvor der skal klædes om og bades? Og så skal der vel også være et forbud mod kønsopdelt anvendelse af saunaer? Et forbud mod fitnesscentre kun for kvinder? Et forbud mod Yoga-grupper kun for kvinder? Et forbud mod selvforsvarskurser kun for kvinder?

Eller er konsistens og ligestilling i de fleste tilfælde fuldkommen (køns)opdelte begreber i DF's vokabular? Utvivlsomt.

For hvad med ligestilling af seksuelle præferencer i forhold til adoption og vielser? Nej, DEN ligestilling kan virkelig få DF op i det røde felt. Eller hvad med ligestilling af religiøs overbevisning (og mangel på samme) - altså samme økonomiske støtte og privilegier til alle religiøse og ikke-religiøse livsanskuelser?

Nej, vel - ikke hos DF.

Partiet er selvfølgelig flintrende ligeglade med »ligestilling«, bortset fra i de sammenhænge, hvor det kan bruges til forbud, tvang eller propaganda, der så ensidigt som muligt rammer muslimer.

Alligevel får Ebbesen uden det mindste journalistiske modspil lov til at servere følgende hykleri: »Vi har ikke tradition for at kønsopdele svømmehaller eller lukke dem for mænd, så der må jeg prøve at se, hvor langt jeg kan komme i forhold til at få sikret reel ligebehandling. Det har aldrig været Dansk Folkepartis kongstanke, at man lukker en svømmehal for mænd på baggrund af en eller anden religiøs tankegang.« (Politiken.dk, 3.12.2013).

Men hvis Ebbesen mente noget som helst principielt og politisk konsistent om sin kamp mod kønsopdeling »på baggrund af en eller anden religiøs tankegang«, ville han selvsagt ved samme lejlighed have harcelleret imod Den danske Frimurerorden - få andre sammenslutninger i dagens Danmark er lige så religiøst ritualiseret som denne.

I nyere tid holdes til tider møder og arrangementer for begge køn, men for at blive medlem af Den danske Frimurerorden SKAL du være DØBT - og du SKAL være en MAND.

Hvem sagde »reel ligebehandling«, Ebbesen? Skal Den danske Frimurerorden tvinges til at optage kvinder som medlemmer? Og udøbte såvel som døbte?

Eller skulle vi ikke bare konstatere, at den personlige frihed godt kan udstrækkes til, at mænd og kvinder har lov til at gå på toilet hver for sig, at bade hver for sig, og frivilligt melde sig ind i foreninger og gå til svømning eller yoga hver for sig - uden at dét i sig selv er »særbehandling« til fordel for andet end frihed og fornuft?

Rune Engelbreth Larsen
Politiken.dk, 5.12.2013Warning: include() [function.include]: http:// wrapper is disabled in the server configuration by allow_url_include=0 in /var/www/humanisme.dk/public_html/2013/1205-01.php on line 80

Warning: include(http://www.humanisme.dk/include/bottom.php) [function.include]: failed to open stream: no suitable wrapper could be found in /var/www/humanisme.dk/public_html/2013/1205-01.php on line 80

Warning: include() [function.include]: Failed opening 'http://www.humanisme.dk/include/bottom.php' for inclusion (include_path='.') in /var/www/humanisme.dk/public_html/2013/1205-01.php on line 80

Warning: include() [function.include]: http:// wrapper is disabled in the server configuration by allow_url_include=0 in /var/www/humanisme.dk/public_html/2013/1205-01.php on line 84

Warning: include(http://www.humanisme.dk/include/googleanalytics.php) [function.include]: failed to open stream: no suitable wrapper could be found in /var/www/humanisme.dk/public_html/2013/1205-01.php on line 84

Warning: include() [function.include]: Failed opening 'http://www.humanisme.dk/include/googleanalytics.php' for inclusion (include_path='.') in /var/www/humanisme.dk/public_html/2013/1205-01.php on line 84