Humanisme.dk

    FORSIDE | INFO | KONTAKT | REGISTER | SØGNING | ANBEFALINGER: FILM & BØGER & LINKS
    INSPIRATION: LEVENDE BILLEDER | CITATER | DOKUMENTATION: NATIONALISTISK PROPAGANDA

Facebook: Like Humanisme.dk
Facebook: Friend Rune Engelbreth Larsen
Alle månedens opdateringer
Om Rune Engelbreth Larsen
Biografi
Rune Engelbreth Larsen på Twitter
Rune Engelbreth Larsen på Youtube
Rune Engelbreth Larsens forfatterskab
Foredrag af Rune Engelbreth Larsen
Links
Rune Engelbreth Larsens genopdagelse af Danmarks landskaber i fotos
Digte af Rune Engelbreth Larsen
Rune Engelbreth Larsens blog på Politiken.dk
Danmarks Løver - frihedsbevægelsen
Panhumanism.com - Rune Engelbreth Larsen på engelsk
Rune Engelbreth Larsens blog på Politiken.dk
...
Kontakt Humanisme.dk
Humanisme.dk
eXTReMe Tracker

Til lykke Im - trods Thornings og Bødskovs hykleri

Af Rune Engelbreth Larsen Udprint

Det har været forstemmende at se den afvisende ligegyldighed, som statsminister Helle Thorning-Schmidt og justitsminister Morten Bødskov har udvist over for Im Nielsen og hendes mor, indtil presset blev så voldsomt, at de pludselig kunne tage sig sammen til at agere humant.

Hele forløbet demonstrerer atter den uhyggelige angst for Dansk Folkeparti, idet Socialdemokratiet til det sidste frygtede at rode sig ud i en sag, der kunne danne præcedens, og som Thulesen Dahl & Co. måske kunne bruge som skyts imod en 'blød' udlændingepolitisk linje.

I stedet for at reducere alting til et følelseforladt politisk stratego burde regeringen selvfølgelig fra begyndelsen af have konstateret, at denne og lignende sager handler om mennesker af kød og blod, om individer i en frygtelig klemme, ikke om at vinde en konkurrence med Dansk Folkeparti i at camouflere sin ligegyldighed bag en gratis beklagelse.

For så snart pressen får den menneskelige dimension frem, ser mange de af DF-forledte vælgere jo pludselig, hvori de brutale konsekvenser af den nationalistiske eksklusionspolitik reelt består. Dét burde regeringen se som en gave og på den baggrund gå offensivt i kødet på DF - men i stedet venter statsministeren altså til sidste minut med at stikke snuden op af den udlændingepolitiske kummefryser.

Derfor er der nul, nul og atter nul ros til regeringen for endelig at have reddet Im Nielsen; for havde det folkelige pres ikke været så voldsomt, havde statsministeren aldrig i livet løftet en finger for hende!

Her er Thorning-Schmidts reaktion for blot et par dage siden: »Vi har jo et retssamfund i Danmark, hvor politikerne ikke skal blande sig i enkeltsager. Det er en utrolig sørgelig sag for alle involverede, men vi laver ikke love med tilbagevirkende kraft.« (Citeret efter Ekstra Bladet, 12.11.2013).

Jamen, hvis det virkelig er så »utrolig sørgeligt« for »alle involverede«, er der da noget ravruskende galt med tingenes tilstand i dét her 'retssamfund'?! Og så redder man pigen og andre i hendes fortvivlende situation, om så det koster en ny lov, punktum.

Men først da det blev en eklatant mediemæssig tabersag, kunne Thorning-Schmidt altså pludselig godt gøre noget?

Hvilken afslørende prioritering.

Også Dansk Folkepartis Martin Henriksen søger ly bag vrøvl: » Jeg tror, alle har sympati med den svære situation, som familien er havnet i. Det har jeg også. Men lov med tilbagevirkende kraft på udlændingeområdet har konsekvenser, som Folketinget ikke har overblik over.« (DR.dk, 13.11.2013).

Aha? Har Dansk Folkeparti da ændret holdning i forhold til at lovgive med tilbagevirkende kraft?

I en annoncekampagne i 1999 proklamerede partiet eller, at man fra og med den 1. januar 2000 ville påberåbe sig ret til at annullere nye danske statsborgerskaber med tilbagevirkende kraft: »Efter denne dag vil vi tage forbehold for alle fremtidige indfødsretslove. Dansk Folkeparti forbeholder sig altså ret til senere ved en ny lov eventuelt at fratage en person sit danske statsborgerskab.«

Når man kan sparke mennesker ud af landet, kan det ske med tilbagevirkende kraft, men når man skal redde en lille pige fra en grotesk tragedie, er der ingen kære 'tilbagevirkende' mor?

At det ikke er de menneskelige aspekter, der har været udslagsgivende, fremstår så pinagtigt indlysende for den ene efter den anden politiker.

Og endnu tydeligere bliver det derved, at man har valgt en særlov for omhyggeligt at UNDGÅ at gøre noget som helst for de andre tusind børn, som heller ikke må bo sammen med en eller flere af deres forældre i Danmark.

Derfor har generalsekretær fra Red Barnet, Mimi Jakobsen, så inderligt ret, når hun fastslår, at mange politikere har opført sig grænseløst hyklerisk i denne sag:

»Jeg kan ikke lade være med at blive frustreret over, at de politikere, der stod i kø for at gøre den her udlændingelov så barsk, umenneskelig og børnefjendsk som muligt, nu allesammen falder for en lille yndig pige - og det gør vi jo allesammen - der taler dejlig jysk. Det er klart, at den familie har været i en ulykkelig situation, men det er der altså også andre, der er. Og hele den her umenneskelighed, der ligger bagved, at børn ikke kan få lov at være sammen med deres forældre. Dels er det umenneskeligt, men det er også et groft brud på børns rettigheder.« (Politiken.dk, 14.11.2013).

Problemet er således ingenlunde væk, bare fordi en enkelt mediesynlig tragedie tvinger politikerne til en påtaget 'humanistisk' maske i fem minutter.

Som centerleder for Dokumentations- og Rådgivningscenteret om Racediskrimination (DRC) advokat Niels-Erik Hansen nævner, har Den Europæsike Menneskerettighedsdomstol allerede to gange dømt Danmark for brud på menneskerettighederne i forbindelse med afslag på børns opholdstilladelse.

Hvis man er den mindste smule oprigtig i sin opfattelse af, at det var grotesk at smide Im ud af landet, er det selvfølgelig også synd for flere andre børn, og derfor bør udlændingeloven indlysende laves om. Alt andet er skinbarligt hykleri.

Rune Engelbreth Larsen
Politiken, 14.11.2013