Humanisme.dk

    FORSIDE | INFO | KONTAKT | REGISTER | SØGNING | ANBEFALINGER: FILM & BØGER & LINKS
    INSPIRATION: LEVENDE BILLEDER | CITATER | DOKUMENTATION: NATIONALISTISK PROPAGANDA

Facebook: Like Humanisme.dk
Facebook: Friend Rune Engelbreth Larsen
Alle månedens opdateringer
Om Rune Engelbreth Larsen
Biografi
Rune Engelbreth Larsen på Twitter
Rune Engelbreth Larsen på Youtube
Rune Engelbreth Larsens forfatterskab
Foredrag af Rune Engelbreth Larsen
Links
Rune Engelbreth Larsens genopdagelse af Danmarks landskaber i fotos
Digte af Rune Engelbreth Larsen
Rune Engelbreth Larsens blog på Politiken.dk
Danmarks Løver - frihedsbevægelsen
Panhumanism.com - Rune Engelbreth Larsen på engelsk
Rune Engelbreth Larsens blog på Politiken.dk
...
Kontakt Humanisme.dk
Humanisme.dk
eXTReMe Tracker

Minister-spin og ordskvalder om massiv overvågning

Af Rune Engelbreth Larsen Udprint

Milliardvis af meddelelser og anden datatrafik mellem borgere i hele verden overvåges systematisk og regelmæssigt af USA, som tilsyneladende også overvåger virksomheder og toppolitikere i stor stil.

Internationale medier og regeringer er i oprør flere steder i verden - men ikke den danske regering.

Eksempelvis har de danske socialdemokrater i stedet valgt at opføre en uskøn politisk ballet med det bizarre formål at tumle rundt i gennemskueligt spin, der skal skjule, at man uden videre accepterer NSA's Big Brother af verdenshistoriske dimensioner.

I en tv-debat spørger Martin Krasnik f.eks., hvem der har »ansvaret for at undgå«, at borgerens »kommunikation ikke bliver opsnappet af andre,« og Socialdemokratiets udenrigs- og forsvarsordfører John Dyrby Paulsen svarer i ramme alvor: »Det har du i princippet selv.« (DR2 Deadline, 27.10.2013).

Det har du SELV?

»Jojo,« fastslår Dyrby og reducerer regeringens rolle til at sikre nogle »procedurer, der virker«, før han igen hævder: »Men i princippet er det dig som privatperson, der sender en kommunikation til mig, så er det os to, der har den kommunkation indbyrdes, der kan man jo ikke bare sige, at den danske regering har ansvaret for, at der ingen andre der læser med.«

Det vil sige, at enhver bare kan overvåge hvem som helst hvor som helst og når som helst, mens staten stort set trækker på skuldrene - for du kan jo bare selv forhindre det?

Ja, kan vi forstå på Dyrby Paulsen: »Du har først og fremmest også selv et ansvar for, at du laver en kommunikation, foretager dig noget, som man så må sige, er holdbart.« Holdbart??

En mildest talt senationel bortfejning af retssamfundet og den danske regerings ansvar for at gøre alt, der er politisk muligt for selvfølgelig at modvirke en fremmed stats systematiske overvågning - og som minimum omgående at protestere.

Men igen og igen fastholder Dyrby Paulsen den omvendte verdens 'argumentation', og man forstår godt, hvorfor hverken Simon Emil Ammitzbøll eller studievært Martin Krasnik kan skjule deres uindpakkede forbløffelse over en politisk surrealisme, der ikke kan refereres, men skal ses.

I stedet for udenrigspolitisk mod og en fuldtonet opbakning til Angela Merkels og andre europæiske statslederes umisforståelige protester ser vi den ene socialdemokrat efter den anden vrøvle løs og reducere frihedsprincipper og privatliv til spin og semantik.

I et andet Martin Krasnik-interview i Deadline er det Socialdemokraternes spidskandidat til det kommende EU-valg, Jeppe Kofoed, der spilder seernes tid af frygt for at sige noget, der bare kan risikere at stå marginalt i kontrast til statsministerens intetsigende new speak om, at vi »ikke har OPLYSNINGER, der giver GRUND TIL AT TRO, at der har været ULOVLIGE amerikanske efterretningsaktiviteter i forhold til Danmark ...«.

Er der virkelig ikke én eneste socialdemokrat i folketingsgruppen, der kan træde i karakter som et selvstændigt menneske med et minimum af integritet og agere som et individ med egne principper og konsistens i så principiel en sag? En politiker, der tør sige fra?

Loyaliteten over for regeringschefen og partilederen - uanset hvor inkonsistent og rygradsløs en politk, hun spinner sig igennem - lammer den ene politiker efter den anden.

Og det altså til trods for afsløringer af, at vi er underkastet et overvågningsprogram, der utvivlsomt er langt mere detaljeret og effektivt end nogen totalitær stat nogen sinde har kunnet gennemføre.

Over for dét bukker, skraber og udenomssnakker Helle Thorning-Schmidt for at please USA. Og over for dét bukker, skraber og udenomssnakker Kofoed og Dyrby for at please Thorning-Schmidt.

Havde det kun været ynkeligt at se og høre på, kunne det være en revy-sketch værd - men desværre er det langt alvorligere. Det røber en fatal kapitulation over for det totale overvågningssamfund.

Rune Engelbreth Larsen
Politiken.dk, 28.10.2013Warning: include() [function.include]: http:// wrapper is disabled in the server configuration by allow_url_include=0 in /var/www/humanisme.dk/public_html/2013/1028-01.php on line 78

Warning: include(http://www.humanisme.dk/include/bottom.php) [function.include]: failed to open stream: no suitable wrapper could be found in /var/www/humanisme.dk/public_html/2013/1028-01.php on line 78

Warning: include() [function.include]: Failed opening 'http://www.humanisme.dk/include/bottom.php' for inclusion (include_path='.') in /var/www/humanisme.dk/public_html/2013/1028-01.php on line 78

Warning: include() [function.include]: http:// wrapper is disabled in the server configuration by allow_url_include=0 in /var/www/humanisme.dk/public_html/2013/1028-01.php on line 82

Warning: include(http://www.humanisme.dk/include/googleanalytics.php) [function.include]: failed to open stream: no suitable wrapper could be found in /var/www/humanisme.dk/public_html/2013/1028-01.php on line 82

Warning: include() [function.include]: Failed opening 'http://www.humanisme.dk/include/googleanalytics.php' for inclusion (include_path='.') in /var/www/humanisme.dk/public_html/2013/1028-01.php on line 82